10 / 05 / 2024

Beylikdüzü'nde 4 yılda konut sayısı 200 bin olacak!

Beylikdüzü'nde 4 yılda konut sayısı 200 bin olacak!

Beylikdüzü, son dönemde İstanbul'un en fazla çıkış yapan bölgelerinden bir tanesi haline geldi. Gayrimenkul şirketlerinin bölgede devreye soktukları inşaat projelerinin yanı sıra, metrobüsün de buradan geçecek olması Beylikdüzü'nün değerini katlayan etken



Bölgenin son 6-7 senedir revaçta olduğunu söyleyen emlak ofisleri, konut sayısının önümüzdeki 4 sene içerisinde 80 binden 200 bin adede çıkacağım öngörüyor. Bölgede nüfusun 300 bin civarında olduğunu belirten Refiirk Ata Broker'ı Zafer Büyükarslan, "Site yaşantısını en ucuza" bulabileceğiniz bölge olduğunu için tercih ediliyor. Yeşil alanın da bol olması, insanları buraya çekiyor" diye konuştu.

200 bin konuta ulaşacak
Bölgede peş peşe yeni konut projelerinin devreye girdiğini dile getiren Büyükarslan, şunları söyledi: "Bölge arazisinin konut üretimine uygun olması bir çok inşaat firmasının ilgisini çekti. Şu anda devam etmekte olan büyük projelerin ödeme kolaylıkları sağlamaları, halen yapılmakta olan projeler de dahil dairelerin inşaat safhasında tükenmesini sağlıyor. Beylikdüzü'nde yaklaşık 300 bin nüfus yaşıyor. Bu da yaklaşık 80 bin konut demek. Devam eden projeler tamamlandığında bu rakam 200 bini bulacak. Her geçen gün yapılan projelerin öncekilerden daha iyi olması ve bünyesinde daha fazla sosyal imkanların sağlanması, fiyatlarının da cazip olması insanların daha yüksek standartlarda yaşamasını sağladığından projelerin devamı elbette gelecek ve Beylikdüzü küçük bir İstanbul olacakür."

Kiralar 550 liradan başlıyor
"Beylikdüzü'nde daire fiyatlarını 1+1, 2+1, ve 3+1 olarak sıralarsak 100 bin TL'den başlayıp 400 bin TL'ye kadar çıkıyor. Kiralar ise minimum 550 TL'den başlayıp 2 bin liraya kadar çıkıyor. Beylikdüzü müstakil yaşam tercih edenlere de imkanlar sunuyor. . Bölgede 400 bin ila 2 milyon TL arasında villalar da bulunuyor. İnşaatı devam eden Metrobüs'ün ulaşımı kolaylaştıracağından dolayı talepler arttı. Doğal olarak fiyatlar da bu oranda yükselecektir. Bunun farkında olan yatırımcılar şu an bölgede büyük bir hareket sağladı. Bölgede Metrobüs inşaatının başlaması bile yaklaşık yüzde 10-20 artış gösterdi. İnşaat bitmesinden sonra bu oranların yüzde 40'a ulaşması bekleniyor."

Çevresindeki bölgeleri de etkiledi
BEYLİKDÜZÜ'nün özellikle son 6-7 yıldır adından çokça söz ettirdiğini belirten Retürk Ata Broker'ı Zafer Büyükarslan, "Son yıllarda bölgeye olan göç oranı iyice arttı. Çevresindeki bölgelerinde hızla yapılaşma çalışmalarına gitmesi bunu daha da artırdı. Yıllarca büyükşehir keşmekeşliğinde yaşamış insanlarımızın daha rahat, daha geniş mekanlarda yaşama özlemi, site yaşamım tercih etmeleri başlıca sebeplerdendir. Beylikdüzü özellikle sitede yaşama imkanını daha ekonomik olarak sunuyor.
Hürriyet/ Seri ilanlar


Geri Dön