26 / 04 / 2024

Beylikdüzü'nde butik proje devri başladı!

Beylikdüzü'nde butik proje devri başladı!

Konut projelerinin birbiri ardına yükseldiği yılları geride bırakan Beylikdüzü'nde büyük projelere yönelik alanların azalması, bölgede iş yapan müteahhit firmaları da butik konut projelerine itmeye başladı.




Konut projelerinin birbiri ardına yükseldiği yılları geride bırakan Beylikdüzü'nde büyük projelere yönelik alanların azalması, bölgede iş yapan müteahhit firmaları butik konut projelerine itmeye başladı. İlçede yer alan 200 daire ve üzerindeki projelerde 17 bin konutun satışı sürüyor. Ancak yeni lansmanı yapılan projelerin tek bloklu olmaları ve butik olarak geliştirilmesi dikkat çekiyor. 

Altyapı ve ulaşım alanlarındaki yatırımların hızla tamamlandığı Beylikdüzü'nde artık 'oturmuşluğun' meydana gelmesi, bölgedeki konut metrekare fiyatlarını artıran bir unsur olarak ortaya çıkıyor. 


HER GELİRE HİTAP EDİYOR

Ancak yine de Beylikdüzü'nde her gelir grubu için tercih edilebilir nitelikte konut stoku bulunuyor. İlçede lüks villa projelerinden metrobüs hattından dışarıya gidildikçe düşük fiyatlı konutlara kadar farklı gelir gruplarına hitap eden farklı tipte projeler yer alıyor. 

Özellikle metrobüsün gelmesiyle şehir merkezine uzaklığı da sorun olmaktan çıkan Beylikdüzü'nün gelecek dönemde metrobüsün metroya çevrilerek daha kullanışlı ulaşım imkânı yaratması ve ilçeye denizden ulaşım olanaklarının artırılmasıyla İstanbul'un önemli yerleşim bölgeleri arasındaki konumunu devam ettireceği belirtiliyor. Buradan hareketle bölgede konut fiyatlarının artış hızını koruyacağı öngörülüyor. Bu da 1+1 ile 2 +1 tipi konutlara yatırım fırsatı oluşturuyor. 



HaberTürk


Geri Dön