27 / 04 / 2024

Beyoğlu Belediyesi İstihdam Merkezi'ne 6500 kişi başvurdu!

Beyoğlu Belediyesi İstihdam Merkezi'ne 6500 kişi başvurdu!

Beyoğlu Belediyesi İstihdam Merkezi (BEYİM) Beyoğlululara ekmek kapısı olmaya devam ediyor. Hizmete girdiği günden beri Beyoğlu’ndaki iş arayan vatandaşlar umut olan BEYİM, yaklaşık 500 kişiye ekmek kapısı oldu.



Profesyonel hizmet standartları ve uzman kadrosuyla hizmet veren BEYİM, Beyoğlu’nda işverenle iş arayanı bir araya getiriyor. Yaklaşık 6 bin 500 iş başvurusu alan BEYİM, bu başvurulardan 500’üne istihdam sağladı.


Son yıllarda iş hacmi genişleyen ve binlerce yeni işyeri açılan Beyoğlu’nda artan personel ihtiyacını yine Beyoğlu’ndan karşılamak üzere kurulan BEYİM, Beyoğlu’nda yaşayan işsizlerin yeni umut kapısı oldu. Uzman psikolog, sosyolog ve istihdam uzmanlarından oluşan BEYİM, Beyoğlu’nda işsizlerin başvurularını alırken, aynı zamanda işverenlerin personel taleplerini de topluyor.


Beyoğlu’ndaki işverenlerle irtibat halinde olan istihdam merkezi yaklaşık 590 kişilik iş açığına da uygun aday arıyor. Beyoğlu’ndaki istihdam oranı önemli ölçüde azaltan BEYİM adaylarla tek tek görüşerek, niteliklerine ve kişilik özelliklerine göre değerlendirmede bulunuyor.  


Vasıfsız elemanlara eğitimler veriliyor


Firmaların yüzlerce eleman talep ettiklerini belirten uzmanlar, uygun vasıfta eleman sıkıntısı yaşandığını ifade ediyor. Firmaların genellikle aşçı, komi, satış pazarlama, müşteri ilişkileri, iş güvenliği gibi konularda elemanlar aradığını belirten BEYİM uzmanları, uygun eleman yetiştirmek üzere eğitimler de veriyor. İŞKUR ile işbirliği halinde verilen eğitimlerde adaylar sertifika sahibi oluyor. Ayrıca eğitimler süresince adaylara günlük ücret ödeniyor ve mesleki sigorta yapılıyor.


Şişhane’de bulunan Beyoğlu İstihdam Merkezi’ne yaklaşık 6500 kişi işe yerleştirilmek için başvurdu. 500 kişinin işe yerleştirildiği Beyoğlu’nda, 600 kişi ise uygun pozisyon için aranıyor.


Beyoğlu Belediyesi


Geri Dön