28 / 03 / 2024

Beyoğlu Cannes'da dünya vitrinine çıktı!

Beyoğlu Cannes'da dünya vitrinine çıktı!

Beyoğlu’nun değişim sürecinde rol alan 32 büyük ölçekli yatırımcının, 10 milyar TL değerindeki projeleri ile Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde bir araya geldiği Beyoğlu InvestorsGroup (BIG), uluslararası arenadaki ilk adımını Cannes’da attı...




Beyoğlu’nun değişim sürecinde rol alan 32 büyük ölçekli yatırımcının, 10 milyar TL değerindeki projeleri ile Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde bir araya geldiği Beyoğlu InvestorsGroup (BIG), uluslararası arenadaki ilk adımını Cannes’da attı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “MIPIM’de büyük beğeni toplayan projelerimiz  uluslararası yatırımcıları Beyoğlu’na çekecek” dedi. 


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın kuruculuğunu üstlendiği ve3 2 yatırımcıdan oluşan Beyoğlu InvestorsGroup’un (BIG)projeleri, 10-13 Mart’ta Cannes’da 26.’sı düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’de uluslararası yatırımcıların ilgi odağı oldu. Türkiye’nin iki yıldır geniş katılım gösterdiği ve onur konuğu olduğu fuarda Türkiye çadırının en dikkat çeken bölgesi olan Beyoğlu; projeleri ve yatırım miktarı ile dünya platformunda şimdiden cazibe merkezi haline geldi.


“Projelerimizle 2 yıl içinde 40,8 milyar TL’ye ulaşacağız”


MIPIM’de büyük beğeni toplayan projelerin uluslararası yatırımcıları çekeceğine inandıklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; yeni yatırımların Beyoğlu’nun değerini katbekat artıracağını dile getirdi. Demircan sözlerine şöyle devam etti: “Şimdiden 10 milyar TL gibi büyük bir yatırım hacmine ulaşan Beyoğlu’nun özellikle önümüzdeki dönemde faaliyete geçirilecek Okmeydanı, Haliçport ve Galataport gibi yeni projelerle aktif yatırım değerinin 2 yıl içinde 40,8 milyar TL’yi bulacağını öngörüyoruz” dedi. 


“Yeni nesil belediyecelik anlayışıyla özel sektörün yanındayız”


2023’te ise bu aktif büyüklüğü en az iki kat daha artırmayı planladıklarını ifade eden Demircan, “Cannes’a gelmeden önce söylediğimiz hedeflerimizi burada birer birer gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burada gördüğümüz yoğun ilgi ile artık Beyoğlu’nun dünya markası bölgelerden biri olacağı konusunda hiç şüphemiz yok. Dünyanın pek çok ülkesinden pek çok şehrin katıldığı bu fuarda Beyoğlu şimdiden MIPIM’in en çok konuşulan yatırım bölgesi ve oluşumu haline geldi” şeklinde konuştu.


Yerli ve yabancı yatırımcının en çok görmek istediği hususun güven ortamı olduğuna işaret eden Demircan, kamu otoritesi olarak yeni nesil belediyecilik anlayışıyla, özel sektörün geliştirdiği projelerin yanında olduklarını göstermek istediklerini ve Beyoğlu bölgesine yeni yatırımcıları çekmek amacıyla Cannes’a geldiklerini de sözlerine ekledi.



Hainz, GoldmanSachs ve AbraajCapital Beyoğlu’nun talipleri arasında


BIG üyeleri ABD’nin önde gelen yatırım firmaları Hainz veGoldmanSachs ile dünyanın önemli yatırımcıları arasında bulunan Morgan Stanley, Blackstone, AbraajCapital, Al-Futtaim, Amstar, Bilfinger, Aerium, HB Reavis ve Grosvenor ile birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve BIG üyeleri, Beyoğlu’nu uluslararası platforma taşımak ve süreci hızlandırmak amacıyla dünyanın en büyük yatırım ve gayrimenkul şirketlerine Beyoğlu’nun devam eden projeleri ile yeni yatırım fırsatlarını anlattı. Dubai merkezligirişim sermayesi firması AbraajCapital yetkilileri; yatırım ajansı mantığıyla tasarlanan ve kamu ile özel sektörü bir araya getiren BIG’in oluşum sürecini; yatırımcıların yürüttüğü projeleri büyük bir ilgi ile dinlediler.


Uluslararası yatırımcı ile dönüşüm hızlanacak, istihdam artacak


Beyoğlu’nda biten ve devam eden projelerle toplam yapı stoku olan 30 milyon metrekarenin 1 milyon metrekaresi dönüşüm geçiriyor. BIG ve Beyoğlu Belediyesi’nin hedefiyeni uluslararası yatırımcıların katılımıyla Beyoğlu’nun dönüşümünü hızlandırarak 5 yıl içinde tamamlamak. Demircan’ın bu büyük dönüşüm esnasında üzerinde önemle durduğu bir konuda bölgede yarattıkları istihdam. Şu ana kadar tamamlanan ve devam eden projeler sırasında Beyoğlu’nda 25 bine yakın kişiye ek istihdam sağlandı. Bu rakamın yeni yatırımlarla birlikte 100 bine ulaşması bekleniyor ve Beyoğlu’nda kalıcı olarak 30 bin kişilik yeni istihdam alanları oluşturulması planlanıyor.


Rusya Şehircilik Bakanı, Ahmet Misbah Demircan’ı ziyaret etti


İstanbul çadırını ziyaret eden Rusya Şehircilik Bakanı Mikhail Men, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet MisbahDemircan’la  görüştü ve Beyoğlu’nda yapılan projelerle ilgili bilgi aldı. Beyoğlu’nda gerçekleşen projeleri çok beğendiğini ifade eden Mikhail Men, Başkan Ahmet Misbah Demircan ve BIG üyelerini nisan ayında Rusya’ya özel bir ziyaret için davet etti.


BEYOĞLU INVESTORS GROUP (BIG) ÜYELERİ


Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım, GAP İnşaat Yatırım ve Dış Ticaret, LazzoniMob. İnş.,Amplio Real Estate, Ofton İnşaat Turizm ve Yatırım, Naz İnşaat Gayrimenkul, Rumeli Han, Kamer İnşaat, Nar Yatırım, CVK Mineral Madencilik, Maksem Yapı Ticaret, KreaSirius Gayrimenkul, Kapital Gayrimenkul, Seba Vadi İnşaat, Aktif İnşaat, İpek Constructıon, Tuna Ofis ve Ev Mobilyaları, Naba Otelcilik, Akdağlar Madencilik, Akfen Gayrimenkul, Nesa Grup Turizm, Timur Gayrimenkul, Meydanbey İnşaat, Nidya Otel, Kosikoğlu Otel, Global Otel, Rixos Bina, Ansa Otelcilik, Akka İnşaat, Berkolon Gayrimenkul, İKSV, Koç Müzesi.



Beyoğlu Belediyesi


Geri Dön