25 / 04 / 2024

Beyoğlu Kent Konseyi yapıldı!

Beyoğlu Kent Konseyi yapıldı!

Beyoğlu Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu Elite World Otel’de yapıldı. Toplantıya Beyoğlu Kent Konseyi üyeleri Konsey Başkanı Bülent Katkak ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı.




Kahvaltılı toplantı öncesinde Beyoğlu Belediyesi’nin 2013 yılında yaptığı kültür ve sanat etkinlikleri anlatıldı. Toplantıda konuşan Beyoğlu Kent Konseyi Başkanı Bülent Katkak, Beyoğlu Kent Konseyi ve Kültür Kenti Vakfı’nın yaptığı çalışmaları değerlendirdiklerini belirterek, Kent Konseyi Genel Kurulu’nun önümüzdeki Nisan ayında yapılacağını belirtti.


“18 bin aileye ulaştık”


Toplantıda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise 10 yıl önce Yerel Sivil İşbirliği Merkezi kurulduğunu belirterek bu kurulun Beyoğlu’nda bulunan bütün Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya topladığını anlattı. Daha önce Beyoğlu Güzelleştirme Derneği’nin ilçe adına yaptığı işleri daha sonra kurulan Yerel Sivil İşbirliği Merkezi’nin üstlendiğini belirten Demircan, bu oluşumun daha sonra Kent Konseyi’ne dönüştüğünü ifade etti. Kent Konseyi’nin kurduğu sistematikle halkla belediyenin birlikte projeler yürütmesinin önünü açtığını da sözlerine ekleyen Demircan, “Yerel Sivil İşbirliği Merkezi bol bol fikir üretilsin ve bu fikirler Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilsin diye kurulmuştu. Nitekim Beyoğlu Belediyesi’nin yaptığı en önemli işlerden biri olan ‘Vatandaş Başkan’ projesi de Kent Konseyi’nin talepleri doğrultusunda şekillendi. Bu projeyle belediyeye kolayca ulaşan vatandaşlar şikayetlerini ulaştırıyor ve ilçede yaşanan sıkıntılara anında müdahale etme şansı buluyoruz. Vatandaş Başkan projesiyle bize hiç gelmeyen 18 bin aileye de ulaştık. Onları evlerinde ziyaret ederek sorunlarını dinledik” dedi.


Her yönüyle daha güzel bir Beyoğlu


Kent Konseyi’nin yönlendirmesiyle belediye bünyesinde Kentsel Tasarım Müdürlüğü kurduklarını da anlatan Demircan, içinde 20’ye yakın mühendisin çalıştığı bu ekibin, Beyoğlu ve çevresinin güzelleşmesine odaklandığını, binaların dış cephelerine müdahale ettiğini, binaların Beyoğlu ruhuna uygun yapılmasını takip ettiğini söyledi. İlçedeki tabela ve yangın merpeni ve klima kirliliğini ortadan kaldırmak için de çalıştıklarını söyleyen Demircan, “Her yönüyle daha güzel bir Beyoğlu oluşturmaya çalışıyoruz. Beyoğlu’nun tarihi mekanlarında 6 bin bina yeniledik. Bugün İstiklal Caddesi’nde bina tamiratları devam ediyor. Kültür Sanat faaliyetlerini sürdürmek için iyi bir Sanat Galerisi kurduk. Sahaf ve Altıneller Festivallerinin yanı sıra Donizetti ve Itri ödüllerini de Beyoğlu’nun etkinlikleri arasına dahil ettik. Kefken kampıyla, gençlik merkeziyle, Semt Konaklarıyla, kütüphanesiyle Beyoğlu Belediyesi ilçedeki kültür sanat etkinliklerinin önemli bir aktörüdür” diye konuştu.


Kent Konseyi üyeleriyle hazırladığı Okmeydanı projesini de paylaşan Demircan, 2014 seçimlerinden sonra Okmeydanı’nda ilk çalışmaların başlayacağını iletti. “Okmeydanı Beyoğlu’nun gerçek gündemidir” diyen Demircan, tüm çalışmaların tamamlandığını ve bu projenin tüm İstanbul’da örnek gösterileceğini söyledi.


Geri Dön