29 / 03 / 2024

Beyoğlu projeleri Harvard'da anlatılacak!

Beyoğlu projeleri Harvard'da anlatılacak!

Fuara katılan Harvard Üniversitesi Tasarım Okulu Başkanı Profesör Eugene Kohn, çok yaratıcı ve duyarlı bulduğu BIG’in Beyoğlu projelerini Harvard’da anlatmak üzere Ahmet Misbah Demircan’ı ABD’ye davet etti.



Beyoğlu bu yıl 26’ncısı düzenlenen 10-13 Mart tarihlerindeki emlak fuarı MIPIM’in en çok konuşulan bölgesi oldu. MIPIM’de uluslararası şirketlerin ilgi odağı olan Beyoğlu’nun son ziyaretçisi dünyaca ünlü bir mimar ve akademisyen olan Eugene Kohn’du.

 

Profesör Kohn: “BIG, yatırımcılar için büyük fırsat”

Merkezi New York’ta bulunan dünyanın en ünlü mimarlık şirketlerinden Kohn Pedersen Fox Associates’in (KPF) kurucu üyelerinden ve Harvard Üniversitesi Tasarım Okulu Başkanı Profesör Eugene Kohn, İstanbul çadırını ziyareti sırasında Beyoğlu maketini inceleyerek Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’dan projeler ve Beyoğlu Investors Group (BIG) hakkında bilgi aldı. Beyoğlu projelerini çok yaratıcı olarak nitelendiren Kohn, BIG’in yatırımcılar için büyük fırsat olduğunu belirtti. Demircan, profesör Kohn’a ilçede hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projeleri, Beyoğlu’nun 3 boyutlu maketi üzerinde anlattı. Kenti daha yaşanabilir hale getirmeye çalıştıklarını söyleyen Demircan; “30 milyon metrekarelik yapı stokuna sahip Beyoğlu’nun şimdilik 1 milyon metrekaresinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha alınacak çok yolumuz var. Burada aldığımız olumlu tepkilerle dünyaya örnek olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

Demircan Harvard’da öğrencilere Beyoğlu projelerini anlatacak

Projelerden çok etkilendiğini belirten Kohn, bunun Harvard’da örnek vaka olarak inceleyebilecekleri önemli bir başarı öyküsü olduğunun altını çizdi ve Demircan’ı Harvard Üniversitesi’nde tasarım okulu öğrencilerine ders vermek üzere davet etti. Beyoğlu’ndaki projelerin insanların hayat kalitelerini yükseltecek şekilde duyarlı tasarlandığını ve çok yaratıcı olduklarını vurgulayan Kohn; İstanbul’un heyecan verici bir şehir olduğunu ve mutlaka bir parçası olmayı umut ettiklerini söyledi. Profesör Kohn, Harvard daveti ile ilgili “Sayın başkanın şehre nasıl tutkuyla yaklaştığını gördüm. İnsanların hayatlarını nasıl iyileştirdiğini gördüm. Ben de Harvard Üniversitesi’nde bir şehrin nasıl iyileştirilebileceği, insanların hayatlarının nasıl güzelleştirilebileceği konusunda dersler veriyorum. Bu projelerin dersler için faydalı olacağını düşünüyorum. Eğer sayın başkan Harvard’a gelip sunum yapacak olursa özellikler öğrenciler için ufuk açıcı bir tecrübe olacağını düşünüyorum” dedi. Kohn’un daveti üzerine Demircan, “Uluslararası alanda Harvard gibi önemli bir üniversitede yaptığımız çalışmaların dikkate değer bulunması bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır ve doğru yolda olduğumuzun göstergesidir” dedi.



Geri Dön