25 / 04 / 2024

Beyoğlu üniversite üssü haline geliyor!

Beyoğlu üniversite üssü haline geliyor!

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Haliç Üniversitesi, Sütlüce sınırları içerisinde çok büyük bir mekanı daha edinerek, yaklaşık 35 bin metrekarelik alanda 10 binin üzerinde öğrencisiyle Haliç sahilinde hak ettiği yeri alıyor" dedi.



Yapılan kentsel dönüşüm projeleriyle İstanbul'da adından en çok söz ettiren ilçe olan Beyoğlu, eğitim kurumları için de cazibe merkezi olmayı başardı. 


Ahmet Misbah Demircan başkanlığında son 11 yılda en iyi dönemini geçiren Beyoğlu, kültür, sanat ve turizmden sonra son yıllarda açılan eğitim kurumlarıyla farklı bir kimliğe daha bürünüyor. 


İlçede faaliyet gösteren İstanbul Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesinden sonra son yıllarda Beyoğlu'na gelen Bilgi Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi ile bu sayı hızla artıyor. 


Başkan Demircan, "Bu süre içerisinde bugüne kadar ifade etmediğimiz bir yanımız daha gelişti, o da eğitim kurumlarımızın gelişmesiydi" dedi. 


Bizim Anadolu



Geri Dön