24 / 04 / 2024

Beyoğlu ve Şişli'de konut fiyatları düştü!

Beyoğlu ve Şişli'de konut fiyatları düştü!

İstanbul'da konut fiyatları ortalama yüzde 1.6 yükselirken, Gezi Parkı eylemleriyle gergin günler geçiren Beyoğlu ve Şişli'de konut fiyatlarında yüzde 3'e varan oranda düşüş yaşandı...




İstanbul'da ortalama fiyatlar yüzde 1.6 yükselirken, Gezi Parkı eylemleriyle gergin günler geçiren Beyoğlu ve Şişli'de konut fiyatları yüzde 3'e varan oranda düştü. Türkiye genelinde ise konutlar bîr yılda yüzde 9 değerlendi Haziranda İstanbul genelinde konut fiyatlarında yükseliş yaşanırken, Gezi Parkı eylemlerinin merkezinde yer alan Beyoğlu ve Şişli'de düştü. 

Gayrimenkul Araştırma Şirketi Reidin'in Satılık Konut Fiyat Endeksi Haziran 2013 verilerinden derlediği bilgiye göre, haziranda İstanbul geneli ortalama konut satış fiyat endeksi yüzde 1.66 artarken, Beyoğlu ve Şişli yakınındaki mahal 1 el erde konut fiyatları yüzde 0.6 ile yüzde 3,03 arasında geriledi. 


AYLİK TAKSİ 120 TL DÜŞTÜ Harbiye'de bir önceki aya göre fiyatlar ortalama bir daire için 13,100 lira düştü. Bu da İÜ yıl vadeli konut kredisinde aylık taksitlerin 121 lira azalması demek. Öte yandan Türkiye genelinde ikinei el konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,31, geçen yıla göre yüzde 15,78 yükseldi, Yeni konut fiyatları ise geçtiğimiz ay,, bir önceki aya göre yüzde L84 t geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.03 oranında yükseldi. 


EN YÜKSEK DÜŞÜŞ HARBİYE'DE Haziran İtçe/Semt değişimi {%) Beyoğlu/Ohangir 0.60 Beyoğlu/G umu Şişli/Feri köy Şişli/Harbiye -3.03 Şi ! Meddtyeköy *51 İstanbul Ortalaması 1.66 TESKOMB BAŞKANI ABDÜLKADİR AKGÜL: 'Esnaf 35 gündür siftalısız' 1.5 milyon (iyesi bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı Abdülkadir Akgül, "Esnaf 35 gündür siftah yapamıyor. Gösterilere karşı değiliz. Amacımız esnafın mağduriyetinin önlenmesidir. Esnafın sabrı tükenme noktasına geldi" dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise "Esnafımıza bu dönemde gereken desteği vereceğiz" diye konuştu.


Ahmet Cirit/ Habertürk Gazetesi


Geri Dön