19 / 03 / 2024

Beyoğlu'nda 1.3 milyon TL'den satılık 3 ev ve arsa!

 Beyoğlu'nda 1.3 milyon TL'den satılık 3 ev ve arsa!

T.C. İstanbul Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluğu, İstanbul Beyoğlu, Pirimehmetpaşa Mahallesi'nde bulunan üç ev ve arsayı 1 milyon 309 bin 525 TL'den satışa çıkardı. Satış, 04 Eylül 2012 Salı günü 09:30-09:40 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;


T C. İSTANBUL SULH HUKUK MAHKEMELERİ SATIŞ MEMURLUĞU Dosya NO: 2012/65 Satış

GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTTIRMA İLANI 

Satılmasına Karar verilen gayrimenkulün Cinsi, Kıymeti, Adedi, Evsafı:

TAPU KAYDI:

İstanbul Beyoğlu, Pirimehmetpaşa Mahallesi 3044 Ada 2 Parsel sayılı 245,49m2 yüzölçümlü, Üç ev ve Arsa cinsi taşınmazın tamamı üzerindeki takyidatlan ile birlikte ihale edilecektir.

İMAR DURUMU : Beyoğlu Belediye Başkanlığı’ nın dosyada mevcut 05.04.2011 Tarihli yazısında taşınmazın “ 1/1000 ölçekli 21.03.2003 tasdik tarihli, Halıcıoğlu - Sütlüce uygulama imar planında istikamet kesintili H:12.50m. İrtifada, bitişik nizam konut alanında kalmaktadır." denilmektedir.

ÖZELLİKLERİ: Satışa ilişkin dosyada mevcut 02.12.2011 tarihli bilirkişi raporuna göre “ Taşınmaz üzerinde iki ayrı bina olduğu görülmüştür. Köşede yer alan yeni bina Sürücüler Sokaktan mahreç almaktadır. No:27 ve yanındaki eski bina ise No:29’ dur.

Kapı No:27 : Bodrum+zemin+3 normal katlıdır. Betonarme karkas olan bina 3b Sınıfıdır.

Her katta bir daire bulunan toplam 5 daireli yeni bina olduğu görülmüştür. İkinci kat dairede yapılan incelemede 3 oda bir salon, banyo, mutfak, wc den ibarettir. Giriş kapısı çeliktir.Bina temiz ve bakımlıdır. Binanın dış kapısı demir doğramadır. Binanın arsa üzerinde oturum alanı yaklaşık 120m2 dir. Üst katlarda çıkma olduğundan daire alanları yaklaşık 140m2 dir. Taşınmazın toplam alanı 666 m2.dir.

Kapı no :29 : Sürücüler sokağa cepheli, her katta iki daire olan eski bir binadır. Yapı sınıflandırması 3B sınıfıdır. Binanın dış cephesi mozaik sıvadır. 2 bodrum, zemin, 4 normal katlıdır. 2. Bodrum katta bir daire olduğundan toplaml3 dairelidir. Daireler salon + 2 oda + banyo + wc den ibaret basit bir bina olduğu görülmüştür. Daire içleri oda ve salonda beton üzerine, ıslak hacimler seramiktir. Her kat yaklaşık 150 m2.dir. Binanın toplam alanı 1000m2 dir. ” Denilmektedir.

GAYRİMENKULÜN KIYMETİ : Dosyada mevcut Bilirkişi raporuna göre taşınmazın tamamı üzerindekilerle birlikte 1.309.525,00.TL. (BirmiJyon üçyOzdokuzbin beşyüz yirmibeş.TL.)’ sı kıymetinde olduğu takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:

1-Yukarıda Tapu Kaydı, Genel özellikleri ve kıymeti belirtili taşınmaz ihalesi

04/09 /2012 SALI GÜNÜ saat 09.30.’ dan - 09.40’ a kadar İstanbul Adalet Sarayı D3 Blok 2. Bodrum Kat U Nolu oda ( İstanbul Adalet Sarayında Mezat Salonu olarak bilmen yer ) ÇAĞLAYAN - İSTANBUL adresinde yapılacak olup, 1. ihale günü tahmin edilen kıymetin %60'mı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 14/09/2012 CUMA GÜNÜ aynı yer ve saatinde taşınmaz ilanda gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir.

Şu kadarki; Artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40’ mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin gayrimenkul muhammen kıymetinin yüzde yirmisi nispetinde pey akçesi veya milli bir bankanın teminat mektubunu tevdi etmeleri lazımdır. (llK.Md. 124/3). Bu gayrimenkul üzerinde hakkı olan alacaklının iştiraki halinde alacağı mezkur nispet raddesinde ise 1İK. Md. 124/4 gereğince aynca pey akçesi veya teminat aranmaz. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. %18 KDV.,%04,95 D.V., %0!6,5 Tapu Alım Harcı, gayri menkulün tahliye ve teslim masrafları ile yasalarca alıcıya yüklenen her türlü vergi ve giderler alıcıya aittir. Dellaliye, Tapu Satım harcı ve Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. (Vergi, Harç oran ve cinslerinde yasal değişiklik yapılması halinde ilgili mevzuat uygulanacaktır.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarım hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-lhaleyekatılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafi verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. İş bu ilan tapu kayıtlarında adresi bulunmayan bütün ilgililere tebliğ yerine geçer.

6-Satışaiştirak edenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecatım kabul etmiş, taşınmazla ilgili dosyada mevcut her türlü bilgi ve belgeyi görmüş-okumuş biliyor sayılacaktan,

Ayrıca Yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlanna göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerinin Gayrimenkul hukuku ile ilgili haklan için 2644 Sayılı Tapu Kanunu hükümleri saklı tutulduğunun bilinerek ihale öncesi ilgililerinin kendi durumlarını bu yasa çerçevesinde değerlendirerek lüzumlu bilgi ve belgeleri temin ettikten sonra ihaleye katılmalan gerektiği, ihale yapılmış olsa dahi bu yasaya aykınlık tespiti halinde her türlü yasal sorumluluk alıcı veya alıcılara ait olacaktır.

başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012 /65 SATIŞ sayılı dosya numarası ile Memurluğumuza başvurmalan ilan olunur. 14.06.2012

Basın No: 44162 www.bik.gov.tr

Resmi ilanlar: www.ilan.gov.tr'de

İlan için tıklayın!


Geri Dön