25 / 04 / 2024

Beyoğlu'nda icradan 3 milyon TL'ye satılık otel!

Beyoğlu'nda icradan 3 milyon TL'ye satılık otel!

Beyoğlu 1. İcra Dairesi, Asmalımescit Mahallesi Meşrutiyet Caddesi üzerindeki bodrum+zemin+3 normal kat+çekme katlı dubleksten oluşan oteli 3 milyon TL'den ihale yoluyla satışa çıkardı...



Verilen ilan şu şekilde;

Beyoğlu 1. İcra Dairesi

Dosya No: 2010/1329 Tal.

TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMA İL NI BEYOĞLU 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İpoteğin paraya çevrilmesi takibi nedeni ite satılarak paraya çevrilmesine karar verilen taşınmazın

A-)TAPU KAYDI: İstanbul, Beyoğlu İlçesi, Asmalımescit Mah. Meşrutiyet Mevkii, 315 ada, 32 parsel, 2 cilt, 268 sayfada kayıtlı, 154.00 m2 dükkân, otel nitelikli taşınmaz.

B-) İMAR DURUMU; Beyoğlu Belediyesi imar ve Şehircilik Müdürlüğünün 07.09.2010 tarih. M.34.6.BEB, 36 S/2010-9480 sayılı yazısında belirtildiğine göre., satışa konu 315 ada, 32 parsel sayılı yer, 07.07.1993 tarih, 4720 sayılı kurul kararı ile "Kentsel Sit Alanı" ilan edilen bölgede kalmakta olup. parseldeki mevcut yapı 11.01.1975 sayılı kurul kararıyla tescilli II. Grup eski eserdir. İmar uygulamasının. Koruma Kurulundan alınacak karar doğrultusunda yapılacağı belirtilmektedir.

C-) HALİ HAZIR DURUMU VE EVSAFI: Asmalımescit Mah. Meşrutiyet Cad. No: 17 Beyoğlu İSTANBUL adresinde bulunan taşınmaz bodrum+zemin+3 normal kat+çekme katlı dubleksten müteşekkildir. Meşrutiyet Caddesine cepheli parselde bulunan taşınmaz bitişik nizam kargir apartman niteliklidir. Eski eserdir. Tapu kaydında ana taşınmaz niteliği dükkân, otel olan binanın zemin katı dükkân, üst katlan ofis şeklindedir. Binanın ana giriş kapısı Meşrutiyet Caddesi üzerindedir, ön cephede zemin katta bir dükkân bulunmaktadır. Binanın dış cephesinde, zemin kat mermer kaplama ve dükkân vitrini bulunmaktadır. Binanın tamamında pencere doğramalar PVC'dir. Binada asansör bulunmamaktadır. Isıtma merkezi sistem doğalgazıdır.

Bodrum Katın girişi dükkândan olup halen depo olarak kullanılmaktadır. Kaloriler tesisatının olduğu ve jeneratör ile su deposunun bulunduğu iki bölüm bulunmaktadır. Yer döşemesi beton, duvarlar plastiktir. Zemin kat. Meşrutiyet Caddesi üzerinde, geniş cam vitrinli dükkândır. Binanın altınına alanına yerleşmiş yaklaşık 100 m2 alanı vardır, içerisi dekorasyon yapılmıştır. Yerler karo seramik, duvarlar plastik boyalıdır, 1. kat 1 toplantı şatonu, 3 oda, 2 WC ve mutfaktan oluşmaktadır. Mutfakla ahşap dolaplar, ocak, eviye vardır. Duvarlar plastik boya, yerler karo seramiktir. Yaklaşık 100 m2'dir, 2. ve 3. Katlar açık ofis şeklindedir. Bina bitişik nizam olduğundan dolayı ön ve arka cepheden ışık almaktadır. Katların alanları yaklaşık 100 m2dir. 4, kat ve çekme kat, makam katı şeklinde dizayn edilmiştir. Giriş kapısı mobilya, yerler Laminant duvarlar kâğıt kaplamadır. İçerisinde bir şömine bulunmaktadır. Bu katta banyo ve makam oturma bölümü vardır. Bu kattan ahşap bir kapı ile çelik konstrüksiyon üzerine ahşap kaplama bir merdivenle çekme kata çıkılmaktadır. Bu kat da makam için yapılmıştır. Açık toplantı salonu şeklindedir. Çekme katın etrafında teras kısmı bulunmaktadır. Parselin alanı 154 m2dir. Binanın oturum alanı yaklaşık 125 m.2 olduğundan, binanın toplam alanı 750m2'dir.

Taşınmaz Beyoğlu İstiklal Caddesine yakın, İngiltere Konsolosluğunun karşısında, özellikle barların restoran ve kalelerin olduğu çok işlek bir yerde. Galatasaray Lisesi ve Taksim Meydanına, turistik kale ve barların bulunduğu Nevizade Sokağına çok yakın mesafededir. İstanbul'un sanat ve eğlence merkezleri ile iç içedir. Taşınmaz konum itibarıyla bulunduğu sokağın işlek bir yerindedir, ön ve arka cepheye bakan odaları olduğu için iki yönlü şehir manzarası ve ön cephede Haliç manzarası mevcuttur. Etrafında birçok otel, motel, restoran, cafe ve antika satan dükkânlar bulunmaktadır. İstanbulun bütün semtlerine ve önemli arterlerine kolayca ulaşılacak İETT; tramvay, metro, minibüs gibi toplu taşım araçlarına yakın mesafededir. Taşınmazın bulunduğu mevkii, hali hazar durumu, mimari yapısal nitelikleri, İmar durumu, civar taşınmazların rayiç bedelleri dikkate alındığında taşınmazın değeri: 3.000.000.OO TL'dir. Gayrimenkullerin geniş evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporunda açıklanmıştır.

D-) MK127 Md. Göre Satış İlanı Tebliği; Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara, gönderilen tebligatların tebliğ imkânsızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere i İanen tebliğ olunur.

E) SATİŞ ŞARTLARI:

I- Birinci satış 19 / 09 / 2011 Pazartesi günü, 11.00 / 11.15 Saatler arasında Beyoğlu I. İcra Müdürlüğü"nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakların toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ite ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 29 / 09 / 2011 Perşembe günü aynı yer ve aynı saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağının ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın talimin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına artıracağı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2 - Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lâzımdır, Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi. KDV ve tapu harcının % si alıcıya aittir. Birikmiş emlak vergileri ile Tellaliye resini satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ite (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark,, varsa Öncelikle teminat bedelinden ayrılacaktır.

5- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir, Satışa İştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş, talimat sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurrmaları ilân olunur. (ilKm.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dâhildir

* Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64' karşılık gelmektedir.

BNM7679 www.bik.gov.tr

İhale ilanını görmek için tıklayın!


Geri Dön