25 / 04 / 2024

Beyoğlu'nda icradan 8 milyon TL'ye satılık işyeri!

Beyoğlu'nda icradan 8 milyon TL'ye satılık işyeri!

İstanbul 10.İcra Dairesi, İstanbul İli Beyoğlu İlçesi'ndeki arsa üzerindeki işyerini satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazın satış bedeli 8 milyon TL olarak belirlendi.



İstanbul 10. İcra Dairesi Taşınmaz Açık Artırma İlanı


İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Küçükpiyale Mahallesi, 1166 ada. 123 parsel sayılı, 34/300 arsa paylı, 1.043,00 m2 yüzölçümlü arsa üzerindeki kargir işhanı nitelikli taşınmazın 5. Katında 6 numaralı bağımsız bölümün tamamı.


Özellikleri :İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Küçükpiyale Mahallesi, 1166 ada, 123

Parsel üzerinde, Piyalepaşa Bulvarı Kastel Ticaret Merkezi C Blok olarak binanın bulunduğu bodrum, zemin ve altı normal katlı yapıdan oluştuğu, giriş sahanlığı ve merpen basamaklarının mermer olduğu, asansörlü, kombi ısıtma sistemli yapıldığı görülmüştür. Ofis olarak kullanılan beşinci kat altı bağımsız bölümün asma tavanlı, zemin kaplamaları mermer, spot aydınlatmalı, pencere doğramaları alüminyum, ısı camlı, duvarları saten boyalıdır. Yaklaşık bürüt alanı 300m2. olan satışa konu bağımsız bölümün bulunduğu yer ve kat, yapım tarzı, yapımda kullanılan malzemeler, imar durumu, şehir merkezi ile ilişkisi, ulaşım imkanları,' alış veriş merkezlerine yakınlığı, alt yapısının tamamlanmış olması, büyüklüğü, kat irtifakının kurulmuş olması, imar durumu, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ile piyasa rayiçleri dikkate alınarak yıpranma payı düşürülerek değeri tespit edilmiştir. 


Adresi:Piyalepaşa Bulvarı, Kastel Ticaret Merkezi C Blok K.:5 Kasımpaşa- Beyoğlu/İSTANBUL


İmar Durumu : İstanbul ili. Beyoğlu ilçesi, Küçükpiyale Mahallesi. 1166 ada. 123 parsel sayılıyerin 28.11.2002 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Dolapdere-Piyalepaşa İmar Planında Hmax ~-18.50m emsalli ticaret alanında avan proje ile uygulama yapılacak sahada kalmakta olduğu belirtilmiştir.


Kıymeti : 8.00.000,00 TL

KDV Oranı :Katma Değer Vergisi Kanununun 17.maddesinin 4 numaralı fıkrasına eklenen

bendine göre KDV'den istisnadır.

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü : 22/03/2016 günü 10:30 - 10:40 arası

2. Satış Günü : 21/04/2016 günü 10:30 -10:40 arası

Satış Yeri : İSTANBUL 10.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ MEZAT SALONU -


Satış şartları:


1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.aov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye, resmi tapu satım harcı ve gayrimenkulun aynından kaynaklanan vergi borçları satış bedelinden ödenir, ihale damga pulu, KDV, alıcı adına tahakkuk eden 1/2 tapu harcı ve teslim masrafları, maden ruhsatından kaynaklanan vergi borçları, madene ilişkin hazine i payı, Özel idare payı, Köy.Hiz.Götürme Biri. Payı borçları ve bunların gecikme, faiz ve zam masrafları alıcıya aittir. "İcra /İflas yoluyla devirlerde ruhsatı devralandan geçmişe yönelik olarak eksik olan tüm mali yükümlülükler tamamlattırılır"


3-ihaleye katılmak isteyen taliplilerin 3213 S'lı Maden Kanunu'nun 43. maddesinde "Maden işletme ruhsatını iktisap etmek isteyen talibin bu hakkın iktisabı için aranan kanuni şartları haiz olması lazımdır. Talip bu şartları haiz bulunduğunu, Bakanlıktan alacağı vesika ile ispat eder. İcra dairesi bu vesikayı ibraz etmiş olan talipler arasında satışı yapar" hükmü gereğince söz konusu vesika ile ihaleye katılabilir.


4-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça 1 paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


5-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini 1 yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt 1 faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


6-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş i sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/9825 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


8-Satış ilanı tebliğe çıkartılmış olup, adreste tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler için de işbu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur. 22/12/2015


Geri Dön