28 / 03 / 2024

Beyoğlu’nda konut fiyatları yükselişe geçti!

Beyoğlu’nda konut fiyatları yükselişe geçti!

Altınboynuz Haliç’e komşu Beyoğlu’nda gayrimenkul geliştiriciler arsa avına çıktı. Yeni projelerde metrekare birim fiyatı 40 bin liraya kadar çıkıyor.



Gayrimenkul yatırımları, arazi fiyatları yüksek olsa da kentin merkezine kaymaya devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul’un en değerli yerlerinden biri Beyoğlu’nun Haliç’e bakan kısmı kentsel dönüşümün yeni yıldızı oldu.  

Turizmin, kültürel faaliyetlerin, eğlencenin ve ticaretin kalbinin attığı bu bölgede Taksim’den Tarlabaşı’na, Dolapdere’den Piyalepaşa’ya kadar olan bölgede firmalar proje geliştirmek için birbiriyle yarışıyor. 

Bölge, özellikle ulaşımın merkezi. Bunun dışında önemli müze ve kongre merkezleri de burada hayat bulmuş durumda. Otellerin de en yoğun olduğu bölge olan Beyoğlu’nda kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Beyoğlu’nda projelerin yükseldiği alanların hepsi kentsel dönüşüm alanı. Bölgede dönüştürülmesi planlanan alan 1 milyon metrekareyi aşıyor. 


Kültür-sanat merkezi

Haliç’te eski sanayi arsalarının dönüşümü ile yapılan Haliç Kongre ve Kültür Merkezi, feshane, Santral İstanbul, Rahmi Koç Müzesi, Minia Türk, Açıkhava Müzesi gibi önemli kamu ve özel sektör yatırımları bulunuyor. Koç Grubu, Türkiye’nin en büyük Çağdaş Sanat müzesini açmak üzere inşaat çalışmalarını hızlandırdığı projesini 2016 yılında açmayı hedefliyor. İngiliz Grimshaw Architects’in tasarladığı proje, 50 milyon euro’luk yatırımla Dolapdere’deki eski Otokoç binasının yerinde yükseliyor. Acıbadem Hastaneler Grubu ise yeni hastanesini Taksim’de hayata geçirdi. Yanısıra Dolapdere’den başlayıp Taksim’e, elmadağ’a kadar önemli otel yatırımları her geçen gün hayat buluyor. Genel olarak butik otel konseptiyle yükselen projelerin yanında CVK’dan Hilton’a, Ramada’dan Dora’ya kadar büyük ölçekli yatırımlar da yapıldı.   


Belediye el attı

Özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığı bölgede en büyük desteği Beyoğlu Belediyesi veriyor. Örnektepe dönüşümünü üstlenen belediye, Okmeydanı dönüşümünde de yüzde 90 oranla yükü üzerine aldı. Yazıcı, dönüşüm çalışmalarını bölge bölge ayırarak şu bilgileri verdi:

“Bunlardan biri Örnektepe - Sütlüce Bölgesi olarak bilinen, toplam 28 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek. Şüphesiz ki bölgenin en önemli projeleri arasında, Haliç Yat Limanı projesi gelmektedir. Karma proje olarak düşünülen proje kapsamında her biri 70 yat kapasiteli iki yat limanı, otel kompleksi, ofis, rezidans, apart üniteler, perakende dükkanları, kongre ve sergi merkezleri, sinema ve eğlence tesisleri, 1000 kişilik cami ve otopark alanları inşa edilecek. Özellikle çok sayıda otelin yer alacağı belirtilen proje alanı Kasımpaşa Divanhane Binası’ndan başlayarak, Hasköy’e kadar uzanan sahil şeridini kapsayacaktır. Geliştirilecek projede tescilli eserlerin asıllarına uygun olarak restore edileceği projede yeni binalar da yapılacak.”


Haliç manzarası prim yapıyor

Piyalepaşa Bulvarı ve Bilgi Üniversitesi’nin yer aldığı Dolapdere Caddesi’nin otel yatırımcılarını çekmeye başladığını belirten Yazıcı, dönüşüm etkisinin bu bölgede de yoğun olarak yaşandığını dile getirdi. Yazıcı, “Bölgede deniz manzarasına sahip Haliç’e sıfır arsalar yoğun talep görüyor. Özellikle Haliç’e sıfır konumlarda bulunan arsaların fiyatlarının milyon dolarlara ulaştığı bilinmektedir. Son günlerde Kuveytli yatırımcılar özellikle otel projeleri geliştirebilecekleri arsa arayışında” dedi.

 
Kentsel dönüşümle yeniden revaçta!

Bölgeye pek çok büyük firma da çoktan adım attı. Dap Yapı ‘Taksim Petek’ projesini hayata geçirirken, Ofton İnşaat ‘Elysium Soul Beyoğlu’ projesinin lansmanını yaptı. Yeni proje için de bölgede yer bakan Ofton, bu alanda proje geliştirmeyi sürdüreceğini açıkladı. Polat Holding ise Piyalepaşa Gayrimenkul firmasıyla İstanbul’un en büyük dönüşümlerinden birini Piyalepaşa’da hayata geçiriyor. Çalık Gayrimenkul ‘Tarlabaşı 360’ projesiyle Tarlabaşı’nda kentsel dönüşümü sürdürüyor. Daha önce Akdağlar’ın ofis yatırımı yaptığı bölgede, ulaşımın çeşitliliği nedeniyle ofis projeleri de hızla yükseliyor. Her fırsatta bölgenin merkez olması nedeniyle yer baktığını açıklayan Aşçıoğlu İnşaat başta olmak üzere pek çok büyük yatırımcı yeni yer arayışlarını sürdürüyor.

 
BIG kurdular

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın kuruculuğunu üstlendiği, yıl içinde Cannes’de düzenlenen dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından MIPIM’e de katılan Beyoğlu Investors Group (BIG), Beyoğlu için yatırım çekiyor ve tanıtımını yapıyor. 

BIG üyeleri arasında, Piyalepaşa Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım, GAP İnşaat Yatırım ve Dış Ticaret, Lazzoni Mobilya, Fam Yapı Sütlüce, Ofton İnşaat Turizm ve Yatırım, Naz İnşaat Gayrimenkul, Rumeli Han, Kamer İnşaat, Nar Yatırım, CVK Mineral Madencilik, Maksem Yapı Ticaret, Krea Sirius Gayrimenkul, Kapital Gayrimenkul, Seba Vadi İnşaat, Aktif İnşaat, İpek Construction, Tuna Ofis ve Ev Mobilyaları, Naba Otelcilik, Akdağlar Madencilik, Akfen Gayrimenkul gibi önemli yatırımcılar yer alıyor.

 
Yükseliş rahat

Merkezi İstiklal Caddesi’nde olan Aktif Gayrimenkul Danışmanlık yetkilileri, emlakçıların da bölgedeki yükselişi çok rahat gördüğünü belirterek, yapılaşma ve oturum için tercih edilen merkezlerin başında Beyoğlu’nun geldiğini söyledi. Hem geliştiricilerin, hem de yeni ev ve ofis arayanların arttığını anlatan yetkili, bu nedenle fiyatların da sürekli yükseldiğine dikkat çekti. 


Metrekaresi 40 bin lira

Şehrin tam merkezinde olan ve boş arazi sıkıntısı yaşanan Beyoğlu’nda projeler de bu ölçüde değerleniyor. Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, bölgede ilk olarak başlayan sanayi alanlarının dönüşümüyle yerli ve yabancı yatırımcı ilgisinin arttığını belirterek, bölgede bulunan markalı konut projelerinde dairelerin metrekare satış fiyatlarının, şerefiyesine göre değişmekle birlikte 40 bin liraya kadar çıktığını vurguladı. 


Hürriyet/ Duygu Erdoğan


Haber Yeni Söz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


GAYRİMENKUL yatırımları, arazi fiyatları yüksek olsa da kentin merkezine kaymaya devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul'un en değerli yerlerinden biri Beyoğlu'nun Haliçe bakan kısmı kentsel dönüşümün yeni yıldızı oldu. Turizmin, kültürel faaliyetlerin, eğlencenin ve ticaretin kalbinin attığı bu bölgede Taksimden Tarlabaşı'na, Dolapdereden Piyalepaşaya kadar olan bölgede firmalar proje geliştirmek için birbiriyle yarışıyor. Bölge, özellikle ulaşımın merkezi. Bunun dışında önemli müze ve kongre merkezleri de burada hayat bulmuş durumda. Otellerin de en yoğun olduğu bölge olan Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Beyoğlu'nda projelerin yükseldiği alanların hepsi kentsel dönüşüm alanı. Bölgede dönüştürülmesi planlanan alan 1 milyon metrekareyi aşıyor. 


Metrekaresi 40 bin lira 

Şehrin tam merkezinde olan ve boş araMerkezi istiklal Caddesi'nde olan Aktif Gayrimenkul Danışmanlık yetkilileri, emlakçıların da bölgedeki yükselişi çok rahat gördüğünü belirterek, yapılaşma ve oturum için tercih edilen zi sıkıntısı yaşanan Beyoğlu'nda projeler de bu ölçüde değerleniyor. Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, bölgede ilk olarak başlayan sanayi alanlarının dönüşümüyle yerli ve yabancı yatırımcı ilgisinin arttığını belirterek, bölgede bulunan markalı konut projelerinde dairelerin metrekare satış fiyatlarının, şerefiyesine göre değişmekle birlikte 40 bin liraya kadar çıktığını vurguladı. 


Belediye el attı

Özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığı bölgede en büyük desteği Beyoğlu Belediyesi veriyor. Örnektepe dönüşümünü üstlenen belediye, Okmeydanı dönüşümünde de yüzde 90 oranla yükü üzerine aldı. Yazıcı, dönüşüm çalışmalarını bölge bölge ayırarak şu bilgileri verdi: "Bunlardan biri Örnektepe - Sütlüce Bölgesi olarak bilinen, toplam 28 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek. Şüphesiz ki bölgenin en önemli projeleri arasında, Haliç Yat Limanı projesi gelmektedir. Karma proje olarak düşünülen proje kapsamında her biri 70 yat kapasiteli iki yat limanı, otel kompleksi, ofis, rezidans, apart üniteler, perakende dükkanları, kongre ve sergi merkezleri, sinema ve eğlence tesisleri, 1000 kişilik cami ve otopark alanları inşa edilecek. Özellikle çok sayıda otelin yer alacağı belirtilen proje alanı Kasımpaşa Divanhane Binasından başlayarak,Hasköy'e kadar uzanan sahil şeridini kapsayacaktır. Geliştirilecek projede tescilli eserlerin asıllarına uygun olarak restore edileceği projede yeni binalar da yapılacak."


Haliç manzarası prim yapıyor

Piyalepaşa Bulvarı ve Bilgi Üniversitesinin yer aldığı Dolapdere Caddesinin otel yatırımcılarını çekmeye başladığını belirten Yazıcı, dönüşüm etkisinin bu bölgede de yoğun olarak yaşandığını dile getirdi. Yazıcı, "Bölgede deniz manzarasına sahip Haliçe sıfır arsalar yoğun talep görüyor" dedi. 


Yeni Söz Gazetesi


Haber Yeni Akit'te şöyle yer aldı;

Gayrimenkul yatırımları, arazi fiyatları yüksek olsa da kentin merkezine kaymaya devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul’un en değerli yerlerinden biri Beyoğlu’nun Haliç’e bakan kısmı kentsel dönüşümün yeni yıldızı oldu.  Turizmin, kültürel faaliyetlerin, eğlencenin ve ticaretin kalbinin attığı bu bölgede Taksim’den Tarlabaşı’na, Dolapdere’den Piyalepaşa’ya kadar olan bölgede firmalar proje geliştirmek için birbiriyle yarışıyor.  Bölge, özellikle ulaşımın merkezi. Bunun dışında önemli müze ve kongre merkezleri de burada hayat bulmuş durumda. Otellerin de en yoğun olduğu bölge olan Beyoğlu’nda kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Beyoğlu’nda projelerin yükseldiği alanların hepsi kentsel dönüşüm alanı. Bölgede dönüştürülmesi planlanan alan 1 milyon metrekareyi aşıyor. 


Yeni Akit 


Geri Dön