29 / 03 / 2024

Beyoğlu'nda satış memurluğundan 1 milyon 29 bin TL'ye satılık 2 bina!

Beyoğlu'nda satış memurluğundan 1 milyon 29 bin TL'ye satılık 2 bina!

Beyoğlu Piri Mehmet Paşa Mahallesi'nde yer alan biri 4 katlı ve biri 2 katlı iki bina İstanbul Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluğu tarafından ihaleye çıkıyor...



İstanbul Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluğu; Beyoğlu Piri Mehmet Paşa Mahallesi'nde yer alan biri 4 katlı biri 2 katlı iki bina satılıyor. İki katlı bina 162 metrekare ve 4 katlı bina ise 418 metrekare tasarlandı. 


Gayrimenkullerin toplam değeri 1 milyon 29 bin 300 TL olarak belirlendi. İhalesi ise 18 Kasım 2014 Salı günü saat 09.30 ile 09.40 arasında İstanbul Adalet Sarayı İstanbul Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluğu Odası Çağlayan'da yapılacak. 



İHALE İLANI:


GM.SATIŞ 

İSTANBUL SULH HUKUK MAHKEMELERİ SATIŞ MEMURLUĞU - Evrak No: 2013/171 S


T.C. Örnek No: 27 İSTANBUL SULH HUKUK MAHKEMELERİ SATIŞ MEMURLUĞU


DOSYA NO : 2013/171. SATIŞ


GAYRİMENKULUN AÇIK ARTTIRMA İLANI


Satılmasına Karar verilen gayrimenkulun Cinsi, Kıymeti, Adedi, Evsafı :


TAPU KAYDI : İstanbul ili, Beyoğlu, Piri Mehmet Paşa Mah., Ada/Parscl:3542/5, Yüzölçüm:432,50, Ana Taş Nitelik: Ev ye Arsa sayılı taşınmaz üzerindeki "09/12/1992 Tarih 7256 Yevmiye sayılı intifa Hakkı Şerhi " İle bunlara bağlı hak ve yükümlülükleri ile birlikte ihale edilecektir.


İMAR DURUMU : Beyoğlu Belediye Başkanlığı' nın 10 Ocak 2014 tarihli yazısında taşınmaz "21.03.2003 tasdik tarihli 1/ 1000 ölçekli Halıcıoğlu - Sütlüce Bölgesi Uygulama İmar Planında istikamet kesintili, 02.02.2013z tasdik tarihli plan notu tadilatına göre H:4K (Bina yüksekliği 14.50m. Yi aşamaz) irtifalı, bitişik nizam konut alanında kalmaktadır. " Denilmektedir. 


ÖZELLİKLERİ : Satışa ilişkin dosyada mevcut 08.05.2014 tarihli Bilirkişi Raporuna göre Taşınmaz için " Ana Gayrimenkul İstanbul ili Beyoğlu ilçesi, Pirimehmet Paşa Mah., Fıstık Bahçe szokak üzerinde olu, parsel üzerinde iki ayrı yapı bulunmktadır. Yapılardan dış kapı numarası 4 olan 4 katlıdır ve dış kapı numarası 6 olan yapı da 2 katlıdır. Yapılar bitişik konumdadırlar. 4 katlı yapının kapalı alanı 256,00m2 dır. 2 Katlı yapının kapalı alanı ise 162,00m2 dir. Dava konusu parselin üzerinde bulunan yapıların toplam kapalı alanı 418,00m2 dir. Belediye hizmetlerinin tamamlandığı alan kapsamında ve hakim noktadadır." Denilmektedir.


GAYRİMENKULUN KIYMETİ :Satışa ilişkin dosyada mevcut 10.01.2014 tarihli Bilirkişi Raporuna göre Taşınmazın Değeri 1.029.300,00 TL.'sı (BirmilyonyirmidokuzbinüçyüzTL.' sı) Takdir edilmiştir. KDV ORANI % 18 dir.


SATIŞ ŞARTLARI :


1- Yukarıda Tapu Kaydı, Genel Özellikleri ve Kıymeti belirtili taşınmazın ihalesi 18/11 /2014 SALI GÜNÜ saat 09.30/ dan - 09.40' a kadar, İstanbul Adalet Sarayında İstanbul Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluğu Odası ÇAĞLAYAN - İSTANBUL adresinde yapılacak olup, 


1. ihale günü tahmin edilen kıymetin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla ihalesi yapılamayan taşınmazlar 18/12/2014 PERŞEMBE GÜNÜ aynı yer ve saatinde taşınmaz ilanda gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadarki; Artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %50' sini bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


Açık artırmaya elektronik ortamda teklif verme yoluyla başlanır. Elektronik ortamda teklif verme, birinci ihale tarihinden yirmi gün önce başlar, ihalenin tamamlanacağı günden önceki gün sonunda sona erer; ikinci ihalede ise elektronik ortamda teklif verme birinci ihaleden sonraki beşinci gün başlar, ikinci ihalenin tamamlanacağı 18.12.2014 tarihinden önceki gün sonunda sona erer. Elektronik ortamda verilecek teklifler malın muhammen kıymetinin yüzde ellisinden az olamaz; teklif vermeden önce, ihaleye çıkarılan malın muhammen kıymetinin yüzde yirmisi nispetinde teminat gösterilmesi zorunludur. Elektronik ortamda teklif verecekler için Adalet Bakanlığı Resmi Internet Sitesinde mevcut e-satış portalı üzerinden Satış Memurluğumuz birim kodu olarak (Birim kodu: 1032556) esas alınması ve mutlaka Memurluğumuz 2013/171. SATIŞ. Satış Dosya numarasının belirtilmesi gerekmektedir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin taşınmazın tahmin edilen kıymetinin yüzde yirmisi nispetinde pey akçesi veya milli bir bankanın teminat mektubunu tevdi etmeleri elektronik ortamda teklif vererek artırmaya katılacaklarda yine teminat göstermesi gcrckmckte'chr. (İİK.Md. 124/3). Elektronik ortamda teklif verecek gerçek veya tüzel kişiler Teminat Bedellerini yine Adalet Bakanlığı Resmi İnternet Sitesinde mevcut e-satış portalı üzerinden tamnmnmış bulunan hesaba yine elektronik ortamda yatıracaklardır. Banka hesabına yatırılan teminat adresi yine banka hesabı üzerinden yatıran kişinin hesabına yapılacaktır.


Bu gayrimenkul üzerinde hakkı olan alacaklının iştiraki halinde alacağı mezkur nispet raddesinde ise 1IK. Md. 124/4 gereğince ayrıca pey akçesi veya teminat aranmaz. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. %18 KDV.,%0 5,69 D.V., %o 20 Tapu Alım Harcı, gayri menkulün tahliye ve teslim masrafları ile yasalarca alıcıya yüklenen her türlü vergi ve giderler alıcıya aittir. Yukarıda Dellaliye, Tapu Satım harcı ve Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. (Vergi, Harç oran ve cinslerinde yasal değişiklik yapılması halinde ilgili mevzuat uygulanacaktır.)


3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.


4- Ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsildi mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. İş bu ilan tapu kayıtlarında adresi bulunmayan bütün ilgililere tebliğ yerine geçer.


6- Satışa iştirak edenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş, taşınmazla ilgili dosyada mevcut her türlü bilgi vc belgeyi görmüş-okumuş biliyor sayılacakları. Ayrıca Yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerinin Gayrimenkul hukuku ile ilgili hakları için 2644 Sayılı Tapu Kanunu hükümleri saklı tutulduğunun bilinerek ihale öncesi ilgililerinin kendi durumlarını bu yasa çerçevesinde değerlendirerek lüzumlu bilgi ve belgeleri temin ettikten soma ihaleye katılmaları gerektiği, ihale yapılmış olsa dahi bu yasaya aykırılık tespiti halinde her türlü yasal sorumluluk alıcı veya alıcılara ait olacaktır.


Başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013 /171 SATIŞ sayılı dosya numarası ile Memurluğumuza başvurmaları ilan olunur. 25.07.2014 


M. Cesur


İcra Dai.M


İstanbul Sulh Huk


(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.



İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön