26 / 04 / 2024

Beypazarı'ndaki tarihi evlere Arap yatırımcılar ilgi gösteriyor!

Beypazarı'ndaki tarihi evlere Arap yatırımcılar ilgi gösteriyor!

Yapılan yeni düzenlemeler sayesinde Beypazarı’yla yarışır hale gelen Ayaş’ın tarihi evlerine Arap yatırımcılar tarafından “açık çek” önerildi.



Hacı Bayram-ı Veli ve çevresini düzenleyen ve restore eden  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekip, kentin en eski ilçesi olan Ayaş'ın da çehresini değiştirmek için kolları sıvadı. Büyükşehir Belediyesi, ilçeye yeni bir kent meydanı kazandırmayı hedeflerken Kültür ve Turizm Bakanlığı ise Büyükşehir'in yetkileri dışında kalan bölgede bulunan tarihi evleri restore edip tescillendirecek.

Ankara'ya yakın olması nedeniyle Ayaş şimdiden yatırımcıların radarına girdi.


İLÇE VİTRİNİ DEĞİŞTİRİLECEK 

Göreve geldiği günden itibaren en büyük hayallerinden biri olan ilçenin vitrini kent merkezini düzenlemek olduğunu belirten Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, "Biz Ayaş merkezini insanların ilk görüşte hayranlık duyacağı bir hale dönüştürmek istiyoruz. Ayaş dışındaki insanların yerli ve yabancı ziyaretçilerin geldiği zaman karşılaştıkları ilk şey ne yazık ki belediye binası ve çarşı oluyor.

Buraya gelen ziyaretçiler, burada bir şey yokmuş deyip geri gidiyorlar.

Biz bu nedenle ilk vitrini öncelikli olarak düzeltelim istedik. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek buna bir söz verdi. Bu söz yerine getiriliyor ve Hacı Bayramı Veli Türbesi etrafında çalışma yapan ekip Ayaş'ta da çalışarak bize destek veriyor" diye konuştu.

Kent meydanı çalışması kapsamında tarihi değeri olmayan tüm binaların yıkılacağını ifade eden Taşan, "Şu anda mevcutta bulunan çarşı ve etrafındaki bütün binaları yıkacağız. Belediye binasını yıkacağız. Yani kısacası kent meydanında tarihi değeri olmayan tüm binaları yıkıyoruz.

Önümüzdeki yılın başında Büyükşehir Belediyesi burası ile ilgili ihaleye çıkacak. Biz burayı Selçuklu ve Osmanlı Hanı gibi dizayn edeceğiz.

Buraya gelen insanların vakit geçireceği mekânlar yapacağız ve meydanı trafiğe kapatmak istiyoruz.

Büyükşehir'in kapsamı alanı dışındaki bölgeleri ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilecek" şeklinde konuştu.


ARAPLAR'IN HEDEFİNDE

60 adet tescilli tarihi evin bulunduğu Ayaş'a talebin müthiş derecede arttığını belirten Belediye Başkanı Bülent Taşan, "Geçenlerde gelen bir Arap yatırımcı, Ayaş evlerine hayran kaldı. Burada Milli Emlak'a ait bir evi çok beğendi ve satın almak istedi. Biz kendisine buranın devlete ait olduğunu söyledik ve satılamayacağını ifade ettik. Ancak kendisi 'Açık çek yazayım' dedi. Ben de kendisine espri yaparak piyasayı artırmamasını söyledim.

Ayaş evlerine çok ciddi talepler var.

Biz buraya geldiğimizde eski evler 20-25 bin TL'ye satılıyordu.

Bu fiyat şu anda 80-90 bin TL'ye çıktı" diye konuştu.


Sabah Ankara


Geri Dön