29 / 03 / 2024

Beyşehir atık su arıtma tesisi faaliyete geçiyor!

Beyşehir atık su arıtma tesisi faaliyete geçiyor!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, geçtiğimiz yıllarda faaliyetine ara verilen Beyşehir Atık Su Arıtma Tesisi rehabilite edilerek tekrar faaliyete geçiriliyor. Proje, 7 ay gibi kısa bir sürede tekrar devreye girecek.



KOSKİ 7. Şube Müdürü Ali Özdemir, geçmiş yıllarda faaliyeti durdurulan atak su arıtma tesisinin tekrar faaliyete geçmesi için 20 Ocak'ta ihalesinin yapıldığını, en kısa sürede tesisin rehabilite çalışmalarına başlanacağım ve 2015 yılı içinde tekrar faaliyete geçeceğini söyledi.

 

Beyşehir Atık Su Arıtma Tesisi'nin rehabilite edilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Beyşehir Belediye Başkam Murat Özaltun ise, ''Beyşehir'imizin en büyük sorunlarından biri atık su arıtma tesisinin faaliyette olmamasından dolayı Avdanak, Bayat, Bekdemir, Karahisar, Çivril mahallerimizdeki özellikle yaz aylarında kanallardan gelen kötü kokular ve balçık nedeniyle oluşan sivrisinekler artık sona eriyor. 20 Ocak'ta KOSKİ tarafından ihale edilen arıtma tesisi 7 ay gibi kısa bir sürede tekrar devreye girecektir; emeği geçen herkese teşekkür ederim İlçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.


Anadolu Manşet


Geri Dön