20 / 04 / 2024

Beyşehir Hükümet Konağı restore edildi!

Beyşehir Hükümet Konağı restore edildi!

Tarihi eserlerin restore edilerek günümüze kazandırılması çalışmalarına büyük önem veren Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir’de bulunan eski hükümet konağını restore ederek ilçeye kazandırdı.




Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir’de bulunan eski Hükümet Konağı’nı restore ederek ilçeye kazandırdı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya merkezde gerçekleştirdikleri ve Yeni Büyükşehir Yasası ile şehir genelinde sürdürdükleri tarihi eserlerin restorasyonu konusunda büyük önem verdiklerini söyledi.


Yaptıkları yatırımlarla ilçelerin çehresini değiştirdiklerini, şehir genelinde tarihi eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusuna ise ayrıca önem verdiklerini belirten Başkan Akyürek, Beyşehir’de bulunan ve tarihi değeri olan eski Hükümet Konağı’nın restoresinin tamamlandığını ifade etti.


Konya genelinde 50’den fazla cami, medrese, han, hamam ve türbenin restorasyonu ile Bedesten, Mengüç Sokak ve Akçeşme Mahallesi’nde 3000’e yakın tarihi eseri restore ettiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, “Beyşehir Eşrefoğlu bölgesinde İçerişehir’deki tarihi yarım adanın tamamının bir bedesten gibi yenilenmesi için Eşrefoğlu Camii, Taş Medrese, Bedesten, bölgedeki yeşil alan, göl kenarındaki gezinti alanları, tüm tescilli yapılar, görüntüyü bozan yapılar kaldırılarak, o mahallenin tamamı granit ve andezitle kaplanacak. Beyşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz bu projenin en kısa zamanda tamamlanması ve Beyşehir’in Konya’nın cazibe merkezlerinden birisi olabilecek bu alanı bu dönemde şehrimize kazandırmak istiyoruz” dedi.


BEYŞEHİR HÜKÜMET KONAĞI


Türk evi planı özellikleri taşıyan Beyşehir Hükümet Konağı’nın restorasyonunda binaya sağlamlaştırma, temizleme, yenileme ve tamamlama çalışmaları ile yapının korunmasına ve kullanılabilmesine yönelik müdahaleler yapıldı. Ana bina ve bahçe müştemilat cephelerinde ve temel taş duvar yüzeylerinde sağlamlaştırma, dış duvarlarda yenileme, çatı örtüsü ve yağmur olukları ile bacalarda yenileme yapılırken; sonradan kapatılan pencere ve kapılar açılarak, iç mekanda özgün ahşap döşemeleri yapılan binanın elektrik tesisatı olası yangınları önlemek için yanmaz kablolarla sıva altına ve tavan ve döşeme kenarlarına döşendi.



Konya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön