25 / 04 / 2024

BFM İnşaat makine sayısını 4 kat arttırma kararı aldı!

BFM İnşaat makine sayısını 4 kat arttırma kararı aldı!

BFM İnşaat, mantolamadaki iş hacminin artmasıyla birlikte makine sayısını 4 kat artırma kararı aldı. Bu sayede yüzde 200 büyümeyi hedefleyen şirket, bir çok firmanın bayiliğini de yapıyor.



Mantolama, yalıtım ve dekorasyon sektöründe faaliyet gösteren BFM İnşaat, mantolamadaki iş hacminin artmasıyla büyümeye odaklandı. Bu yıl yeni bir yatırımla makinelerini 4 kat artırmayı hedeflediklerini söyleyen BFM İnşaat Genel Müdürü Mehmet Ağırel, “Bu sayede yüzde 200 büyüyerek Çukurova’nın büyük mantolama firması olmayı planlıyoruz” dedi. 


Sektöre 2 yıl önce inşaat firmalarına taşeronluk hizmeti vererek adım attıklarını ifade eden Mehmet Ağırel, zaman içerisinde düşündüklerinden çok daha hızlı bir büyüme kaydettiklerini belirtti. Ağırel, şu an ağırlıklı olarak mantolama, yalıtım ve dekorasyon işleri yaptıklarını kaydederken, bunun haricinde PVC, parke, seramik, duvar kağıdı satışı da gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Mantolamada Filli Boya, duvar kağıdında Novamur ve York, parkede Floorpan, kapı pencere sistemlerinde ise Winhouse’un bayiliğini yaptıklarını aktaran Ağırel, bu ürünleri özellikle kendi yaptıkları projelerde kullandıklarını, bu ürünlerden kaynaklı gecikmeyi önlemek amacıyla bünyelerinde bulundurduklarını anlattı. Sektörde şu an mantolama için çok fazla talep olduğunu vurgulayan Ağırel, “Genellikle eski binaların mantolamasını yapıyoruz. 2017’ye kadar bütün binaların enerji kimlik belgelerini alma zorunluluğu var. Biz de bu talebe cevap veriyoruz. Ayrıca inşaat projelerinde de çalışmalarımız var. Uzman, tecrübeli ve nitelikli ekibimiz ile birçok projede yer aldık ve Mersin’in en büyük mantolama firması olduk. Önümüzdeki dönemde ise Adana, Kahramanmaraş ve İskenderun’da da hizmet vermeyi planlıyoruz. Çukurova’nın en büyük mantolama firması olmayı hedefliyoruz” dedi. Geçen yıl yüzde 60’lık bir büyüme kaydettiklerinin altını çizen Ağırel, “Bu yılki hedefimiz ise yüzde 200 büyümek. Bu rakamı yakalayabilmek için makine ve ekipman yatırımı yapacağız. Makine ve ekipmanımızı 4 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Cephe platform iskele sistemlerine yatırım yapacağız” şeklinde konuştu. 


Gelecek yıl maliyeler yüzde 50 artacak 

Enerji sektöründe dışa bağımlı bir ülke olduğumuzun altını çizen Ağırel, Türkiye’deki bütün binaların yalıtımı yapılırsa bir yılda 6 milyar dolarlık bir enerji tasarrufu sağlanabileceğine dikkat çekti. BFM İnşaat Genel Müdürü Mehmet Ağırel, bunun çok ciddi bir rakam olduğunu, bütçe açığına ciddi bir katkı sağlayacağını ifade ederken, “Bir binada yapılan yalıtım ile bir yılda enerjiden yüzde 50 tasarruf sağlanıyor. Bu sayede yapılan yalıtım 2-3 yılda kendini amorti edebiliyor. Mantolama sadece ısı kaybını önlemiyor, binayı da koruyor. Dışarıdan su ve rutubet almadığı zaman binadaki demir ve beton da korunmuş oluyor. Bizim öncelikli hedefimiz bu konuda insanları bilinçlendirmek” açıklamasında bulundu. Bu yıl mantolama yaptırmayanların önümüzdeki sene yüzde 50 fazla maliyetle yaptırmak zorunda kalacağına dikkat çeken Ağırel, “Çünkü malzemelere sürekli zam geliyor. Ayrıca zaman daraldıkça talep daha da artacak. Sektörde nitelikli eleman sıkıntısı da çok fazla. Piyasada bu anlamda bir sıkıntı yaşanacak” dedi.


Personel sayımız 80'i aşacak

Mehmet Ağırel, sektördeki en büyük sorunun nitelikli eleman sıkıntısı olduğunu ifade ederken, “Sadece usta ve kalfa olarak değil teknik eleman olarak da sıkıntı var. Bunu aşmak için İŞKUR ile görüşmelerimiz sürüyor. Meslek edindirme kursu düzenlemek istiyoruz. Kendi bünyemize eğitim görmüş 30 kişiyi daha katmak istiyoruz. Şu an kendi bünyemizde yaklaşık 20 kişi çalışıyor. Önümüzdeki yıl personel sayımızın 80’in üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.


Dünya


Geri Dön