20 / 04 / 2024

Biaport Projesi 80 milyon yatırımla hayata geçiriliyor!

Biaport Projesi 80 milyon yatırımla hayata geçiriliyor!

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Baka m Faruk Çelik'in ağabeyi Osman Çelik, Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde 20 bin metrekare üzerinde 3 blok ve 222 daireden oluşan Biaport Projesi'ni düzenlediği toplantı ile tanıttı.



Biaport Projesi için yaklaşık 80 milyon TL yatırım yaptığını söyleyen Özçeliksan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çelik, birçok ilki projede haya ta geçirdiğini açıkladı. Bakan ağabeyi olduğu için kendisine torpil olup olmadığının sorulması üzerine ise Os man Çelik, "Böyle bir torpil beklentisi içinde hiç olmadım. Olmam da" dedi. 


20'NCİ KATTA HAVUZ VAR

 Merkez Nilüfer İlçesinde inşa edilen Biaport Projesi, 230 ile 600 metrekare arasında değişen 2+1,3+1, ve 5+1 dubleks daireden oluşuyor. 

Proje açık kapalı yüzme havuzları, tenis kortu, spa merkezi, spor tesisleri, sosyal yaşam alanları, gökyüzü te raslarıyla iddialı olarak inşa ediliyor. 

Düzenlediği toplantıda bilgi veren Biaport Projesi'nin sahibi Özçeliksan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çe lik, "Biaport Bursada belki de ilkleri banndıran bir projemiz. Türkiyede ilk defa bina içinde çöp şutu var. Bu alan ile birlikte ev atıklanndan geri dönü şüm sağlayabiliyoruz. 14'üncü katta sosyal yaşam merkezimiz bulunuyor. 

Projemizde 20'nci katta yüzme havu zu var. Evlerimizin çevresi camlardan şeffaf olarak yapüdı. Tavan yüksekliği 3 metre üstünde olması da ferah bir ortam sağlıyor. 20 katlı ve 3 bloktan olan rezidansımızı inşaa ediyoruz. Bu tür projeler İstanbul'da var ve Bur sa'da bunun öncülerinden birisiyiz" diye konuştu. 


YÜZDE 60'1NI SATTIK

 Projede yer alan konutların yüzde 60'ını sattıklarını söyleyen Çelik, 2+1 dairelerin 395 bin TL ile 420 bin TL, 3+1 dairelerin 575 bin TL ile 675 bin TL, havuzlu dairelerin ise 1 milyon 600 bin TL ile 1 milyon 700 bin TL arasında satıldığını açıkladı. Sektör ile ilgili değerlendirmede de bulunan Çelik, "İnşaat sektörü 2013 te iyiydi. 

2014'ten ümitliyiz. Konut açığı var. 

Nüfus artışı var ama her şeyden önce projeye önem vermeliyiz A plus projelere önem vermeliyiz. Yaşadığımız kentleri güzelleştirmek için projeye önem vermeliyiz" şeklinde konuştu. 


TORPİL BEKLENTİM OLMADI

Konut kredisi düzenlemeleri ile birlikte satışlann da azaldığını dile getiren Çelik, bunu bankalardan da görebildiklerini söyledi. Basın mensuplarının 'Size Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in ağabeyi olmanız nedeniyle bir iltimas yapıldı mı?' sorusuna ise Osman Çelik, "Böyle bir beklentim hiç olmadı. Burayı merak edenler Nilüfer Belediyesi'nin İmar Planlan'na bakarlar. Böyle bir torpil beklentisi içinde hiç olmadım. 

Olmam da. Bursa'ya ne güzel şeyler kazandınrsak, kendimizi mutlu hissederiz. Herşey para, rant değildir" dedi. 



Hürriyet Bursa


Geri Dön