23 / 04 / 2024

Bien Seramik 2016'da büyüme oranını artıracak!

Bien Seramik 2016'da büyüme oranını artıracak!

Bien Seramik, yaptığı yeni yatırımlarla kapasitesini artırırken, ürün gamına 60X120 ebadını ekliyor. Şirket 2016 yılında yeni yatırımlarla seramik ebatlarını büyütmüş olacak...




Yurtiçinde ve yurtdışında 2016 yılında büyüme oranlarını artıracaklarını belirten Bien Seramik Satış Grup Başkanı Metin Savcı, yeni yatırımlarla seramik ebatlarını da büyüteceklerini ifade etti. 


Bu sayede 2016'dan itibaren 60X120 ebadının ürün gamlarına gireceğini söyleyen Savcı, kalıplı ürünlere de bu yıl daha çok ağırlık vereceklerini dile getirdi. Yeni yıl planlarını anlatan Savcı, şöyle devam etti: "2016 yılı performansının, 2015 yılı performansına göre yüzde 5 civarında pozitif bir büyüme göstereceğini tahmin etmekteyiz. Yurtiçinde, kentsel dönüşüm nedeni ile yoğun bir inşaat faaliyeti olacağını ve bunun artarak devam edeceğini öngörmekteyiz. İhracat pazarlarında ise Amerika, Kanada, Almanya, İngiltere gibi gelişmiş ülke pazarlarına satışlarımızın asgari yüzde 1015 artacağını söyleyebiliriz. 


Irak, Azerbaycan, Gürcistan gibi yakın coğrafyada bulunan ülkelerde de geçmiş yıl kayıplarının telafi edilebileceğini öngörüyoruz. Ürün grubu olarak da outdoor pazarına yönelik ürünler sayesinde bu pazardaki payımızın artacağını tahmin etmekteyiz." 


Kapasiteler arttı 


Bien Yapı Bozüyük karo üretim tesislerinde 2015 yılı içinde yüzde 75 civarında kapasite artışı sağladı. Savcı, bu tesiste daha özellikli, daha büyük ebatlı karolar üreteceklerini anlatarak, "Full body teknik porselen karolar dediğimiz ve 20 mm kalınlığında olup kırılmaya, çatlamaya daha dayanıklı, derz gerektirmeden döşenebilen karolar da üretiyoruz. İstihdam anlamında da yansımalar bu kapasite artışı ile yaşandı" dedi. 


'Seramik inşaatla küçüldü'


İnşaat sektörünün 2015 yılında 2014 yılına göre yüzde 10-15 küçüldüğünü anlatan Metin Savcı, şöyle konuştu: "Bunda bir yıl içinde iki seçimin yaşanması, gerek ekonomik kararlarda belirsizlik, gerekse komşu ülkeler ile yaşanan sorunlar inşaat sektöründe büyümeyi negatif yönde etkiledi. Konut kredilerinde uygulanan faiz oranlarındaki artış da konut satışlarını olumsuz olarak etkilemiştir. Seramik sektörü de bu gelişmelerden etkilenmiş olup 2015 yılında genel olarak yüzde 5-10 oranın da küçülmüştür. Bunda ihracat satışlarımızın yüzde 12 civarında gerilemesinin de etkisi olmuştur




Milliyet Business Türkiye



Geri Dön