29 / 03 / 2024

Big Chefs İstanbul’daki 8’inci şubesini Tarabya'da açtı!

 Big Chefs İstanbul’daki 8’inci şubesini Tarabya'da açtı!

Eski Tarabya Plajı ve yanındaki Le Pecheur isimli balık restoranı şimdi Big Chefs zincirinin bir halkası.



Kafe-brasserie zinciri Big Chefs İstanbul’daki 8’inci şubesi için bu nostaljik lokasyonu seçmiş. Mekanın Tarabya Oteli’ne hakim manzarası müthiş. Burası artık bir plaj değil belki ama yerleri kapladıkları tahtanın denizin iyotuyla karışan kokusu, birazdan kendinizi boğazın sularına bırakabilirmişsiniz hissi yaratıyor. Eskiden denize girilen iskele şimdi “Big in the Bar” konseptiyle bar alanına dönüştürülmüş durumda. Burayı diğer şubeleriden ayıran bir özelliği de deniz ürünlerinden oluşan “denizci menüsü”. Ayrıntıları Big Chefs kurumsal iletişim direktörü Eda Ulay’dan dinledik.


Bu arada bu röportajı okuyup da denize nazır bir yemek yemeye heveslenenler için küçük bir not; 500 kişilik kapasitesiyle burası oldukça büyük bir mekan. Ama siz siz olun gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırın. Yoksa daha arabadan inmeden valenin “Rezervasyonunuz var mı?” sorusuyla hevesiniz kursağınızda kalabilir!





Eskiden Tarabya Plajı’nın bulunduğu bu mekandan seneye belki yeniden denize girilebilecek.




Yeni şube için neden Tarabaya’yı tercih ettiniz?


Bu İstanbul’daki 8’inci, Türkiye’deki 14’üncü şubemiz ama deniz kenarında hiç şubemiz yoktu. Tarabya’nın yapısı itibariyle bu tip bir yiyecek-içecek zincirine ait bir markaya ihtiyacı var diye düşünüyorduk. Çünkü burada hep balıkçılar var, bizim gibi cafe-brasserie konseptinde bir yer yok. Bu bölgenin boşluğunu tamamlarız diye düşündük.


 Burası eskiden plajdı. Siz de bir plaj bölümü yapmayı düşünüyor musunuz?


Tarabya’da meşhur Paletler vardır, 1-2-3-4... diye gider, burası Palet 2’ydi. Sonra bir süre Le Pecheur diye bir balık restoranıydı burası. Biraz yeniliğe ihtiyacı vardı buranın hem konsept hem de işletme anlamında. Bir de alt yapısı çok eskimişti. A’dan Z’ye yenilemek gerekti. Plaj kısmını iptal ettik şu an için. Ama yukarıda bir terasımız var; önümüzdeki yaz için orayı beach konsepti ile denize girilebilir hale getirmeyi düşünüyoruz. Müşteriden gelen taleplere de bağlı bu tabii, bakıp göreceğiz.


 İlgi nasıl?


Müthiş. Akşamları dolu oluyoruz. Burası iki bin metrekarelik bir alan.

100 masamız, 500 kişiye yakın oturma kapasitemiz var.


 Yeni açılmış olmanıza rağmen oldukça iyi rakamlar...


Big Chefs’lerin oturmuş bir müşteri kitlesi var. Burada böyle bir beklenti vardı. Bu anlamda bu çevrede oturan Big Chefs severlerin olması da etkili oldu. Açılıştan birkaç hafta önce inşaat devam ederken dışarıya tenteleri taktık. Her gün onlarca kişi gelip “Big Chefs mi açılıyor?” diye soruyordu. Artık en sonunda gelenlere “Buyrun soğuk bir şeyler ikram edelim” dedik (gülüyor). Buranın insanı da çok sıcak. Açılmamızı bekliyorlarmış meğerse.


 Genelde yakın çevrede oturanlar geliyor o zaman...


Hafta içi iş saatlerinde buranın sakinleri geliyor. Ama öğle yemeklerinde ve iş çıkışı Maslak’tan gelenler çok oluyor. Özellikle iş çıkışı trafik hafifleyene kadar buraya gelerek bir şey içerek keyif yapanlar oldukça fazla. Tarabya ne kadar bir yerlere uzak gibi dursa da bir yerlere de yakın aslında. O yüzden sağolsunlar misafirlerimiz bizi hiç hayal kırıklığına uğratmadılar.

Bar alanında “dolunay geceleri”, “yaza veda” gibi etkinlikler olacak


 Ne tür müzikler çalıyorsunuz?


Bütün şubelerde aynı müzikler çalıyor, chill-out ve lounge diyebilirim. Burası için özel olarak yaptığımızı “Big in the Bar” diye bir konsept var. Akşama doğru bar kısmında volümü biraz daha yükselterek o saatlerde bir şeyler içmeye gelenlerle bar havasında oluyor. Buraya özel içkilerimiz yok ama bara gelenler için içki menüsü oluşturduk. Akşam gelip gece yarısına kadar orada birkaç kadeh bir şey içip keyif yapanlar için düşündük bunu. Normalde çok fazla ilgi görmeyen birçok içki burada rağbet görüyor. Lokasyonun özelliğinden dolayı buranın biraz daha yazlık ve rahat bir havası var.


Bar kısmında düzenleyeceğiniz özel etkinlikler olacak mı?


Evet, olacak. “Dolunay geceleri”, “yaza veda”, “bahara merhaba” gibi etkinlikler düzenleyeceğiz. Şimdi Ramazan’ın bitmesini bekiyoruz. Sonrasında sponsorlarla özel geceler yapacağız.


 Favori lezzetler hangileri?


Tatlılarımızın sunumu ve lezzeti çok beğeniliyor. Hem geleneksel hem de modern tatlılarımız var. Karadutlu künefe mesela. En çok  rağbet gören ürünümüz et sanırım. Salatalarımız yazın çok tercih ediliyor.


 Bir sonraki şubenizi nerede açmayı düşünüyorsunuz?


İstanbul’a ara vermek istiyoruz. Bütün şubelerin oturmasını bekliyoruz. Sonrasında Nişantaşı’nı çok istiyoruz. İstanbul dışında İzmir’e şube açmayı çok istiyoruz. Bir şekilde Karadeniz’den çok talep var. Samsun, Trabzon, Ordu... Mersin’deki franchise’ımız da Adana’da şube açmak istiyor.




Kalamar tava 19 TL (üstte).


Boğaz’a özel “denizci” menüsü


 Menüde değişiklikler var mı?


Bütün Big Chefs’lerde menülerimiz aynıdır. Burada buna ek olarak deniz kenarında olmamızın espirisini devam ettirmek için “denizci” isimli bir ek menü yaptık. Bu menüde diğer big chefslerde olmayan tamamen bu şubeye özgü sekiz-dokuz kalem balık yemeğimiz var. Mezeden ana yemeğe kadar balık ve deniz ürünleriyle hazırlanmış yemeklerden oluşuyor.


 Fiyatlar nasıl?


Yediğiniz şeye göre değişiyor tabii. Et yiyip şarap içmekle, pizza yiyip kola içmek arasında çok fark var. Ortalama 35-40 TL’ye yanında bir içecekle yemek yenebilir. Denizci menüsünde fiyatlar 19-49 TL arasında değişiyor.

Milliyet


Geri Dön