25 / 04 / 2024

Big Chefs Ortadoğu’da 8 restoran açacak!

Big Chefs Ortadoğu’da 8 restoran açacak!

2009’da açılan Big Chefs’lerin sayısı, dışarıda yeme içme kültürünün gelişimiyle 26’yı buldu. Markanın ortakları Gamze Cizreli ve Saruhan Tan, Suudi Arabistan’dan başlayıp Ortadoğu’da 8 restoran planladıklarını açıkladı.



2009’da açılan Big Chefs’lerin sayısı, dışarıda yeme içme kültürünün gelişimiyle 26’yı buldu. Markanın ortakları Gamze Cizreli ve Saruhan Tan, Suudi Arabistan’dan başlayıp Ortadoğu’da 8 restoran planladıklarını, sonra Orta Avrupa’dan Londra’ya kadar uzanacaklarını söyledi


Türkiye’de yeme içme kültürüne yön veren markaların başında gelen Big Chefs, rotayı Ortadoğu’ya çevirdi. Dubai’de açılan ilk şubenin gösterdiği başarılı performanstan sonra Big Chefs’in ortakları Gamze Cizreli ve Saruhan Tan, Suudi Arabistan’da toplamda 8 tane Big Chefs açmak üzere Suudi ETE Group ile anlaşmayı geçtiğimiz günlerde imzaladı.


Gamze Cizreli, “Buradaki yapılanmamızı tamamlayalım. Ortadoğu’yu kapsama alanımıza alalım. Sonra Orta Avrupa’dan başlayarak Avrupa’ya da yayılma planımız var. Londra tabii ki hayalimiz. Ancak orada hatayı affetmezler. Çok ince eleyip sık dokuyarak oraya ulaşacağız. 2017’de Avrupa operasyonlarına başlayabiliriz. Önce Romanya, Polonya gibi ülkelere gidebiliriz” dedi. Ortaklık için çok fazla teklif aldıklarını kaydeden Cizreli “Malezya, Güney Kore gibi ülkelerden de inanılmaz talep var. Oralara da bakıyoruz” dedi.


Arabistan hedefi


Suudi Arabistan krallığının en büyük gruplarından biri olan ve bünyesinde inşaat, gayrimenkul, taşımacılık gibi farklı şirketler bulunan ETE-Group ortaklığı ile ilk olarak Cidde’de açılacak şubeyi, 2016’da Riyad’da açılacak olan şube izleyecek. Ardından Bahreyn ve Suudi Arabistan’da Khobar şubelerinin açılması planlanıyor.


Gamze Cizreli, Suudi Arabistan’da sinema tiyatro gibi aktivitelerin yasak olduğuna dikkat çekerek, “İnsanların tek sosyalleşme imkanı dışarıda yeme içme. Bu yüzden bu ülkede inanılmaz bir gelişim gösteriyor sektör. Khobar’a gittim inanamadım.  İzmir  gibi bir şehir. Suudi Arabistan’da olduğunuza inanamazsınız” diye konuştu.


Sonra sıra otelde


Gamze Cizreli, büyüme planları içinde otel işletmeciliği olacağını da belirti ve şöyle devam etti: “Sonuçta bir otelin en önemli kısmı yeme içme. Biz de bu alandaki yetkinliğimize güveniyoruz. Yeme içmeden iyi not alırsanız, otelin kalan bölümlerindeki başarı şansınız da yükseliyor. Baktığımız bir kaç yer var. Aslında Bodrum’daki Marina Vista otelinde bu konudaki ilk pilot çalışmamızı da yaptık. Şimdi burada Buteras adında barımızı da açıyoruz.”


Tarabya Plajı canlanıyor


Tarabya Big Chefs’in bulunduğu yer, aynı zamanda İstanbul Boğazı’nda plaj ruhsatı olan nadir yerlerden biri. Hıfzıssıhha tarafından yapılan analizlerde Tarabya’da deniz suyunun yüzmeye son derece elverişli çıktığını belirten Gamze Cizreli, “Yeme içmenin dışında burayı uzun yıllar sonra yeniden plaj olarak da hizmete açmaya karar verdik. 130 kişiye kadar kapasite ile Tarabya’da plaj konseptini yeniden canlandırmak istiyoruz” dedi.


Kayserili dışarıda yeme içmede zayıf


Gamze Cizreli, Türkiye’deki büyüme planlarını da anlattı. Ağırlıklı olarak kıyıları ve üniversite yoğunluğu olan noktaları tercih ettiklerini belirten Cizreli “Ancak bunun dışında da yeme içme kültürü olan her yeri radarımıza alıyoruz” diye konuştu. Big Chefs, bu yıl içinde Bursa, Eskişehir, Antakya ve İzmir’de şube açmak istiyor. Bunların bazılarını kendi açarken bir bölümünü de franchise olarak yatırımcılara verecek.


Cizreli “Çok yoğun bir franchise talebi var. Hemen her gün 5-10 talep alıyoruz” diye konuştu. Cizreli yeme içme alışkanlığı olmayan şehirler de bulunduğunu Kayseri’nin buna örnek verilebileceğini belirtti. Gamze Cizreli “Orayı inceledik ve insanların evinde yemeyi daha çok tercih ettiğini gördük. Bu yüzden de yatırım düşünmüyoruz” diye konuştu.


En çok ciro Dubai şubede


Big Chefs’in ulaştığı rakamlarla ilgili bilgi veren Saruhan Tan, şu an yurtiçinde 25, yurt dışında Dubai olmak üzere 26 şubeleri bulunduğunu, cirosal anlamda en çok işin Dubai’de gerçekleştiğini söyledi. Dubai’yi Tarabya ve Anadolu Hisarı şubelerinin izlediğini kaydeden Saruhan Tan “100 milyon liralık cironun her yıl yüzde 30 artmasını öngörüyoruz. Şu an toplamda 1500 kişilik bir aileyiz.” diye konuştu.


Diyarbakır şubemizi taşımamız gerekti


Diyarbakırlı olan Gamze Cizreli geçen yıl açılan Diyarbakır şubesine ayrı bir önem vermişti. Fiskaya bölgesinde belediyeden kiralanan 2 bin metrekareden büyük bir mekanda açılan Big Chefs’de sorun yaşadıklarını kaydeden Gamze Cizreli “Biz bu alanı belediyeden kiralamıştık. Ancak bölge insanı biz faaliyete geçtikten sonra belediyeye farklı bir istekle geldi. Kamu ortak malının, daha geniş kesimleri de içine alacak şekilde farklı bir amaç için kullanılması gerektiğini belirttiler. Belediye başkanı da bu talebi haklı gördü. Karşılıklı uzlaşarak buradan çıkmaya karar verdik. Şimdi Seyrantepe mevkiinde Big Chefs’i yeniden açacağız. Diyarbakır’dan çıkmak gibi bir düşüncemiz yok. Buradaki işimizden son derece memnunuz” şeklinde konuştu. 


Vatan


Geri Dön