19 / 04 / 2024

BİL Özel Okulları’nın yeni binası Almanya'da açıldı!

 BİL Özel Okulları’nın yeni binası Almanya'da açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Almanya'nın Stuttgart şehrinde 2004 yılında Türk girişimciler tarafından kurulan BİL Özel Okulları’nın yeni binasının açılışına katıldı



20 milyon Euro'ya mal olan ve 650 öğrencinin eğitim görebileceği Özel Bil Okulu'nun açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Milletvekili Hakan Şükür,  Baden Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann, Stuttgart Belediye Başkanı Wolfgang Schuster   katıldı.


Okul açılışında konuşan Başkan Kadir Topbaş, “Gemisini yürüten kaptan dönemi”nin bittiğini belirterek , “Bu gemiyi birlikte yürüteceğiz” dedi.


Stuttgart Belediyesi’nin Türk okuluna verdiği destekten dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren Başkan Topbaş, “Böyle bir anlayış dünyayı kurtarır. Sayın Başbakanın da törene katılması bu dostluk ver kardeşliği gösteriyor. Bizlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul’daki yerli ve yabancı okullara, dini tesislere her türlü yardımı yapıyoruz. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’da bu konuda bizi sonuna kadar destekliyor. Biz çok iyi biliyoruz ki eğitim öğretim gören her fert sorun olmaktan çıkıyor. Kendine ve topluma faydalı biri oluyor” şeklinde konuştu.


Bundan altı yıl önce eğitime başlayan BİL Özel Okulları Almanya'da Türk girişimcilerin eğitim dünyasına kazandırdığı ilk okul olma özelliğini de taşıyor.

İBB


Geri Dön