25 / 04 / 2024

Bilal Doğan: İzmir'de kentsel dönüşüm hükümete devredilmeli!

Bilal Doğan: İzmir'de kentsel dönüşüm hükümete devredilmeli!

Belediyenin 7 ayrı alanda yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarının başarısız olduğunu öne süren Bilal Doğan, "İcraatlar hala hayata geçirilemedi. En iyisi mi, siz kentsel dönüşümü hükümete devredin" tavsiyesinde bulundu.



İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir'in 7 ayrı alanda yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Doğan, Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlara olmayan projeler üzerinden hayal sattığını öne sürdü. 


Halk kandırıldı 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent bütününde 7 ayrı bölgede toplam 4 bin 700 hektarlık alanda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendiren Doğan, belediyenin üzerine düşen görevleri yerine getirmediğini dile getirdi. 


Vatandaşların kandırıldığını iddia eden Doğan, şunları söyledi: "İzmir'de gerçekten dönüşüm yapılıyor da biz mi göremiyoruz? Ne yazık ki, kentsel dönüşümde bugüne dek Gürçeşme, Bayraklı, Ballıkuyu, Ege Mahallesi, Uzundere, Aktepe-Emrez ve Örnekköy gibi semtlerde ancak göstermelik olarak açılan uzlaşma ofislerinden öteye geçen bir faaliyet yok. Büyükşehir Belediyesi onca söze karşın, üç yıldır Bayraklı'da, iki senedir de Ege Mahallesi'nde neden hala dönüşüme başlayamadı? Biz sizden İzmirlilerin haklı isyanına kulak vermenizi istiyoruz.  İzmir  halkı dönüşüme razı değil, ısrarla uzlaşmak istemiyor. 


Çünkü anlam veremediğimiz bir ısrar, bir dayatma içerisindesiniz." Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na "Kentsel dönüşüm yapacak mısınız?" sorusunu yönelten Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: Yıldırım olsaydı "İzmir'de kentsel dönüşüm yapacak mısınız, yoksa dönüşümden vaz mı geçtiniz? 11 yılda yapılmayan dönüşümü kalan 3 yıllık görev sürenizde hayata geçirebilecek misiniz? 30 Mart yerel seçimlerinde Bakanımız Binali Yıldırım seçilmiş olsaydı, kentsel dönüşüm projeleri çoktan bitmiş, ilk etaplar vatandaşa teslim ediliyor olacaktı. Bu yükün altından kalkamayacaksanız, bizler aracı olalım. Kentsel dönüşümü hükümete devredin. İzmirlilere modern ve çağdaş konutları elbirliği ile inşa edelim." 


Milliyet Ege



Haber Sabah Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin kentsel dönüşüm planlarını bir türlü hayata geçiremediğini ifade etti İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından kent bütününde 7 ayrı bölgede, toplam 4 bin 700 hektarlık alanda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Bilal Doğan, "Binali Yıldırım Başkan seçilse projeler şimdiye bitmişti" dedi. 


11 YILDIR NEREDEYDİNİZ? 

"İzmir'de dönüşüm yapılıyor da biz mi göremiyoruz" diye soran Doğan, "Ne yazık ki, kentsel dönüşümde bugüne dek Gürçeşme, Bayraklı, Ballıkuyu, Ege Mahallesi, Uzundere, Aktepe-Emrez ve Örnekköy gibi semtlerde ancak göstermelik olarak açılan sözde uzlaşma ofislerinden öteye geçen bir faaliyet yok" diye konuştu. 


Doğan, Büyükşehir Belediyesinin onca söze karşın, üç yıldır Bayraklımda, iki senedir de Ege Mahallesi'nde neden hala dönüşüme başlayamadığını kaydederek, "Sayın Kocaoğlu'na soruyoruz, İzmir'de bunca çürük ve sağlıksız yapı varken, 11 yıldır neredeydiniz? Vatandaşlara hayal satıp, vaatlerle kandırmak, her fırsatta adaleti ve demokrasiyi savunan sizin, gibi bir yerel yöneticiye yakışıyor mu? Bakanımız Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmiş olsa şu ana kadar kentsel dönüşüm projeleri çoktan hayata geçirilmiş ve hatta ilk etapları vatandaşımıza teslim ediliyor olacaktı" dedi. Başkan Kocaoğlu'na "inadından vazgeç, birlikte çalışıp, güzel işlere imza atalım" çağrısında bulunan Doğan, "Bu yükün altından kalkamayacaksanız, bizler aracı olalım, bizler aracı olalım, kentsel dönüşümü Hükümete devredin. İzmirlilerin layık olduğu modern ve çağdaş konutları elbirliği ile inşa edelim" diye konuştu. 


Sabah Egeli



Haber Habertük Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;



İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin 7 ayrı alanda yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütemediğini belirterek, bu projelerin hükümete devredilmesini istedi. Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlara olmayan projeler üzerinden hayal sattığını ileri süren Doğan, "İzmir'de yıllardır onca bölgede sözde dönüşüm çalışması yürütülüyor, ancak çivi dahi çakılmadı. Yoksa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümden vaz mı geçti?" diye sordu. Doğan, "Gelin, İzmir halkına daha fazla eziyet çektirip, kuru hayaller ile vatandaşı kandırmaktan vazgeçin. Gelin birlikte çalışalım" dedi. 


Habertürk Egeli




Haber Son Dakika Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşümde arpa boyu yol katedemediğini ileri süren Bilal Doğan, "Yoksa bu projeleri de mi  Ankara  engelliyor. En iyisi Başkan Kocaoğlu, bu işten elini çeksin" dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin 7 ayrı alanda yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesı'nin vatandaşlara olmayan projeler üzerinden hayal sattığını belirten Doğan "İzmir'de yıllardır onca bölgede sözde dönüşüm çalışması yürütülüyor, ancak çivi dahi çakılmadı. Yoksa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümden vaz mı geçti" diye sordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent bütününde 7 ayrı bölgede toplam 4 bin 700 hektarlık alanda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında kapsamlı bir değerlendirene yapan Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin üzerine düşen görevleri yerme getmnedığmı dile getirdi. Vatandaşların olmayan projeler ve dönüşüm vaatleri ile kandırıldığını söyleyen Doğan şunları kaydetti: "Yeni bir dünya yaratacağız" vaatleri ile yola çıkan ve her seçim öncesi reklam yağmuru başlatan Büyükşehir Belediyesı'nin kentsel dönüşümle ilgili icraatlarım bir türlü hayata geçiremediğini görüyoruz Yoksa İzmir'de gerçekten dönüşüm yapılıyor da biz mı göremiyoruz? Ne yazık ki, kentsel dönüşümde bugüne dek Gürçeşme, Bayraklı, Ballıkuyu, Ege Mahallesi, Uzıuıdere. Aktepe-Emrez ve Ömekköv gibi semtlerde ancak göstermelik olarak açılan sözde uzlaşma ofislerinden öteye geçen bir faaliyet yok. 

Büyükşehir Belediyesi onca söze karşın, üç yıldır Bayraklı'da, iki senedir de Ege Mahallesi'nde neden hala dönüşüme başlayamadı? 


11 YILDIR NEREDESİNİZ? 

Biz siyaset yapmıyoruz. Biz sizden İzmir İllerin haklı isyanına kulak vermenizi istiyoruz. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarını izin ciddi kaygıları var. İzmir halici dönüşüme razı değil, ısrarla uzlaşmak istemiyor. Acaba dönüşümdeki bu çıkmazın sebebi nedir, hiç düşündünüz mü? Her seferinde adalet dağıtıyoruz diyorsunuz ama anlam veremediğimiz bir ısrar, bir dayatma içerisindesiniz. 

Görüldüğü kadarı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, hakka dayalı, uzlaşmacı bir kentsel dönüşümün değil, müteahitin çıkarım koruyan, ranta dayalı, dar gelirli vatandaşı sürgün etmeye dayalı bir politika peşinde. Saym Kocaoğlu'na soruyoruz İzmir'de bunca çürük ve sağlıksız yapı varken, 11 yıldır neredeydiniz? Vatandaşlara hayal satıp, vaatlerle kandırmak, her fırsatta adaleti ve demokrasiyi savunan sızın gibi bir yerel yöneticiye yakışıyor.' 'Kentsel dönüşüm aklınıza yeni geldi. İzmir'de kentsel dönüşüm yapacak mısınız? Yoksa dönüşümden vazmı geçtiniz? Onca çalışma masa başında birer proje olarak mı kalacak? 11 yıldır görevdesiniz, bugüne kadar yapılmayan dönüşümü kalan 3 yıllık görev sürenizde hayata geçirebilecek misiniz? 


ÇOKTAN HAYATA GEÇİRİLMİŞTİ 

Eğer ki. Sn. Bakanımız Binalı Yıldırım, geçtiğimiz 30 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmiş olsa ıdı şu ana kadar kentsel dönüşüm projeleri çoktan hayata geçirilmiş ve hatta ilk etapları vatandaşımıza teslim ediliyor olacaktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi Türkiye'nin 3. Büyükşehir'i olan dev bir kurumun dönüşümü yapacak maddi kaynağı mı yok Yoksa bu ışı becerebilecek kadrolara mı sahip değir' Yoksa kentsel dönüşümü beceremediğiniz için yine topu taca atar gibi hükümet engel oluyor suçlamaları ile kendi beceremediğiniz işi hükümet engel oluyor laf salatalarına mı boğmaya çalışacaksınız? Madem 11 yıldır kentsel dönüşüm yapacaktınız neden İzmir'de bir çivi dahi çakamadınız? Elinizden tutan mı var? Gelin, İzmir halkına daha fazla eziyet çektirip, kuru hayaller ile vatandaşı kandırmaktan vazgeçin. Gelin birlikte çalışalım. Sn. Bakanımız Bilal Yıldırım başta olmak üzere Milletvekillerımız ile İl Yöneticilerimiz ile İzmir için hep birlikte güzel işlere miza atalım Sız de bu inadınızdan bir an önce vazgeçin ve bu ışı beceremeyeceğinizi itiraf edin. Bu yükün altından kalkamayacaksanız, bizler aracı olalım. Milletvekilleriniz, İl Yönetimimiz ve Büyükşehir Meclis Üyeleri AK Parti Grubu olarak bizler aracı olalım, kentsel dönüşümü hükümete devredin. İzmirlilerin layık olduğu, sağlıklı bir yaşama kavuşacağı, modem ve çağdaş konutları elbirliği ile inşa edelim." 



Son Dakika



Haber Akşam Ege gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, kentsel dönüşümle ilgili "İzmir'de yıllardır onca bölgede sözde dönüşüm çalışması yürütülüyor, ancak çivi dahi çakılmadı" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent bütününde 7 ayrı bölgede toplam 4 bin 700 hektarlık alanda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Bilal Doğan, belediyenin üzerine düşen görevleri yerine getirmediğini dile getirdi. Vatandaşların olmayan projeler ve dönüşüm vaatleriyle kandırıldığını söyleyen Doğan, "Yeni bir dünya yaratacağız" vaatleri ile yola çıkan ve her seçim öncesi reklam yağmuru başlatan Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşümle ilgili icraatlarını bir türlü hayata geçiremedığini görüyoruz. Yoksa İzmir'de gerçekten dönüşüm yapılıyor da biz mi göremiyoruz?" sorularını yöneltti. 


BECEREMEDİĞİNİZİ İTİRAF EDİN 

Doğan, "Ne yazık ki, kentsel dönüşümde bugüne dek Gürçeşme, Bayraklı, Ballıkuyu, Ege Mahallesi, Uzundere, Aktepe-Emrez ve Örnekköy gibi semtlerde ancak göstermelik olarak açılan sözde uzlaşma ofislerinden öteye geçen bir faaliyet yok. Büyükşehir Belediyesi onca söze karşın, üç yıldır Bayraklı'da, iki senedir de Ege Mahallesi'nde neden hâlâ dönüşüme başlayamadı?" diye sordu. Doğan, Binali Yıldırım'ın 30 Mart'ta belediye başkanı olmasını durumunda çalışmaların çoğunun hayata geçmiş olacağını belirterek, Kocaoğlu'na bu işi beceremediğinizi itiraf edin ve işi bilene devredin çağrısı yaptı. 



Akşam Ege 




Geri Dön