29 / 03 / 2024

Bilal Doğan: Konak'ta çöpler sağlıklı toplanmıyor!

Bilal Doğan: Konak'ta çöpler sağlıklı toplanmıyor!

Başkan Pekdaş'ın AK Partili Bilal Doğan'ı eleştirip söz hakkı vermeden oturumu kapatması tepki çekti. Doğan, "Belediyenin temel görevinin dahi burada sağlıklı yapılmadığını görüyoruz" dedi.




Konak Belediyesi meclis toplantısında, belediyenin stratejik planı AK Partili meclis üyelerinin ret oyuna karşın, CHP'li üyelerin oyçokluğuyla kabul edildi. Belediye Başkanı Sema Pekdaş stratejik planla ilgili bilgi verirken, AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, plandaki projeleri ve belediyenin geleceğe yönelik çalışmalarını yetersiz bulduklarını belirtti. 

AK Partili Meclis Üyesi Bilal Doğan da "Planların detaylı incelenmesi halinde belediyenin bir büyüme hedefinin olmadığı ve planda bariz hata olduğu görülecektir. Plandaki maliyetler kes-kopyala-yapıştır mantığı ile oluşturulmuştur. Maliyet içerisinde yatırım var mıdır, yoksa sadece personel giderlerinden mi ibarettir? Bu stratejik plan yetersizdir ve ilçemize yakışmamaktadır" dedi. 

Doğan grup olarak plana ret oyu vereceklerini açıkladı. Plan CHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.


Dikkate almalı 

Pekdaş, Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'ın Konak'ın bazı mahallelerinde çöplerin toplanmamasıyla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi. Pekdaş Doğan'a söz vermeyip oturumu kapattı. Pekdaş'a AK Partili üyeler tepki gösterdi. 

Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan AK Partili Doğan, "Biz Konak'ta 1030 sokak ve çevresindeki mahallenin çöplerinin toplanmadığını gördük. Sayın Başkana soruyoruz. Çöplerin toplanmadığını gündeme getirmek nasıl bir ajitasyon ve provokasyondur? Bunu gündeme getirme nedenimiz Konak bölgesine daha sağlıklı hizmet verilmesi amacına yönelikti. İlçe belediyelerinin temel görevlerinden bir tanesi olan çöpleri toplama görevinin bile burada sağlıklı yapılmadığını görüyoruz. Sayın başkan çöplerin toplanmadığını gündeme getirdiğimizde görüyoruz ki bundan olumsuz etkilenmiş gözüküyor. Oysa bir belediye başkanı kendi ilçesinde yapılan daha doğrusu belediyede yapılan eleştirileri dikkate almalı, bu konuyla ilgili de teşekkür etmelidir" diye konuştu.


Yeni Asır




Geri Dön