20 / 04 / 2024

Bilecik Belediyesi Şubat toplantısında imar konuları görüşüldü!

Bilecik Belediyesi Şubat toplantısında imar konuları görüşüldü!

Bilecik Belediyesi Şubat Ayı Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Selim Yağcı, başkanlığında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda 2 gündem maddesi ile imar konuları görüşüldü.



Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda 2 gündem maddesi ile imar konuları görüşüldü. İlk gündem maddesi olarak, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Biriminin kurulması ve kurulacak bu birimi sevk ve idare etmek üzere bir adet 1. Derece Ruhsat ve Denetim Müdürü kadrosunun ihdası görüşüldü. Bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, müdürlük hakkında bilgi verdi. Ardından Meclis Başkanı Selim Yağcı’nın oylamaya sunduğu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

İkinci gündem maddesi ise 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. maddesine istinaden imar konularının görüşülmesi idi. Ardından ek gündem maddesi olarak ise Fen İşleri Müdürlüğüne bir adet kar kürüme ve tuz serpme aracı ve bir adet silindir ve Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bir adet dört çeker araç istendi. Ek gündem maddesi oy birliği kabul edildi. Diğer bir ek gündem maddesin ise, Veteriner Müdürlüğü bünyesine bir adet hayvan toplamaya yönelik araç alınması olurken, ek gündem maddesi oy birliği kabul edildi.

AMATÖR KULÜPLER YARDIM 5 BİN TL’DE KALDI

Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyeleri, belediyenin amatör spor kulüplerine 1 senede yaptığı yaptığı 5 bin TL yardımın 15 bin TL’ye çıkarılması istediler. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Yağcı, önceki senelerde bu yardımın 2 bin TL olduğunu söyleyerek, “Bilecik ASKF Başkanı aynı zamanda AK Parti Belediye Meclis üyemiz Nusret Tosun Bey ile görüşerek bu rakamı 5 bin TL’ye çıkardık” dedi.

Ayrıca Başkan Yağcı, bu hususun ileri bir tarihte görüşülmesini ve imkanlar doğrultusunda belediye imkanlarıyla amatör kulüplere destek verilebileceğini söyledi.


Hürriyet 


Geri Dön