29 / 03 / 2024

Bilecik'e Bilim ve Deney Merkezi inşa edilecek!

Bilecik'e Bilim ve Deney Merkezi inşa edilecek!

Ülkemizde sayıları hızla artan Bilim ve Deney Merkezlerinden biri de Bilecik'e açılıyor. Milli Eğitim Bakanlığının, Bilecik'le birlikte 16 ile yapma kararı aldığı Bilim ve Deney Merkezi Hürriyet Mahallesi'ne yapılacak.



Son yıllarda ülkemizde sayıları hızla artan Bilim ve Deney Merkezlerinden biri de Bilecik'e açılıyor. Milli Eğitim Bakanlığının, Bilecik'le birlikte 16 ile yapma kararı aldığı Bilim ve Deney Merkezi Hürriyet Mahallesi'ne yapılacak.


Her yaştan çocuğun bilimsel deneyleri tecrübe etme fırsatı yakalayacağı merkez için gerekli imar planı değişikliği, önceki gün Belediye Meclisinde görüşüldü ve komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Bilim Deney Merkezi’nde günlük hayatımızı kolaylaştıran birçok aletin hangi bilimsel sürecin sonucunda oluştuğu öğretilecek, gelişim süreçleri görülecek ve deneyimlenecek. Bilecik Bilim ve Deney Merkezi’nin çevre şehirlerdeki benzerleri gibi olması durumunda, merkeze gelenler kalp atışlarını dinleyecek, yüzlerce kilo ağırlığında bir arabayı kaldıraç kuvveti ile kaldırabilecek, bisiklet çevirirken iskeletlerini hayretler içerisinde izleyecekler, güneş enerjisi ile uçaklar uçuracaklar. Bu projeyle birlikte özellikle eğitim hayatının başında olan minik öğrencilerin bilim dallarına karşı merak duygularının hızla artması düşünülüyor. Öğrenciler merkezde bulunan deney setleriyle birlikte, okulda öğrendikleri bilgilerin hayattaki karşılıklarını görme şansı yakalayacaklar. Temel bilimler hakkında bilgi ve deneyim sahibi olacak öğrenciler, belki de bilim adamı olma yolunda ilk adımlarını bu merkezde atacaklar.



Bilecek Yarın Gazetesi


Geri Dön