29 / 03 / 2024

Bilecik'te 169 milyon lira değerindeki 18 tesis açıldı!

Bilecik'te 169 milyon lira değerindeki 18 tesis açıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi'nde 18 tesisin temel atma ve tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katıldı.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Etrafımız ateş çemberi ama hiç merak etmeyin Türkiye'nin yıldızı parlak. Bu gayretle sizlerin duasıyla bu millet 21. asra mührünü vuracaktır." dedi.


Bakan Eroğlu, Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi'nde 18 tesisin temel atma ve tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bilecik'i tabiat ve doğa turizminin merkezi yapmak istediklerini vurguladı.


Bilecik'e vefa borcunun olduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:


"Ertuğrul Gazi'ye, Şeyh Edebali'ye vefa borcumuz var. Bunları hala ödeyebilmiş değiliz. Bu topraklarda onların sayesinde dimdik ayaktayız. O bakımdan inşallah o vefa borcunu ödeyeceğiz. Biz sözün eri bir hükümetiz. Seçimlerden önce Sayın Başbakanımız birtakım vaatlerde bulundu. Bu vaatlerin tamamını 3 ay içinde hepsini yerine getirdik. Böyle bir dönem olmamıştır Türkiye'de. Reformlarla ilgili talepler, onlar 6 ay içinde bir kısmı tamamlanacak. Bir kısmı da 1 yıl içinde tamamlanacaktır." 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 tane çok büyük hedef ortaya koyduğunu anlatan Eroğlu, şunları söyledi:


"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılını 2023 yılında kutlayacağız. İşte o tarihte inşallah Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Onun için Cumhurbaşkanımız şunu söylüyordu 'Her zaman hedef 2023, Türkiye hazır'. Bilecik hazır, hep beraber hazırız. Etrafımız ateş çemberi ama hiç merak etmeyin Türkiye'nin yıldızı parlak. Bu gayretle sizlerin duasıyla bu millet 21. asra mührünü vuracaktır çünkü bize bu yakışır. Büyük milletiz Allah'a şükür. Bu millet, tarih boyunca hep şanlı bayrağını dalgalandırmış çok büyük bir millet. İnşallah bunu başaracağız."


Konuşmaların ardından Eroğlu, 169 milyon lira değerindeki 18 tesisin temel atma ve tamamlanan tesislerin toplu açılışını gerçekleştirdi.


Eroğlu, daha sonra Bilecik Belediye Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemede bulundu.


AA




Haber Afyon Kurtuluş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 18 tesisin açılışı ve temel atma törenine katılmak için geldiği Bilecik'te, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kongre ve başkanlık için aday olmama kararı ile ilgili sorulan yanıtsız bırakarak, "Ben Ankara'dan ayrıldım. Gündemimiz Bilecik. Başbakanımız gerekli açıklamayı yaptı" dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilecik ziyareti kapsamında ilk olarak Bilecik Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik önünde Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabayık, belde ve ilçe belediye başkanları ve partililer tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra valilik makamına geçti. Burada protokol üyeleri ile kısa bir değerlendirme yapan Eroğlu, Bilecik'te temel atma töreni ve açılış töreninde birçok müjde vereceğini söyledi. Bilecik'e karşı ayrı bir gönül bağı olduğunu aktaran Bakan Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: 


BURASI MUKADDES TOPRAKLAR 


"Ben daha İSKİ Genel Müdürü iken sizlere çok destek vermiştim. Burası mukaddes topraklar, Osmanlı'nın kurulduğu, Osmanlı çınarının ilk dikildiği yer. O bakımdan buraya ne yapılsa azdır. Elimizden geldiği kadar çok fazla destek veriyoruz, gayret ediyoruz. İnşallah Bileeik'imiz daha da güzelleşecek. Burası huzur şehri, muhteşem, yiğit insanlar diyarı. Buraya her geldiğimde müjdelerle geldim. 30 müjde vermişiz. Bunların çoğu bitti. Şimdi de 36 tane müjdeyle geldik. Yani toplam 66 müjde ediyor. Bu 36 müjdenin maliyeti 165 milyon TL, yani 66 müjdenin maliyeti 505 milyon TL. İnşallah çok büyük hamleler yaparak önümüzdeki sene bu tesisler tamamlanacak. Ne gerekiyorsa yapılacak." 


'TUTMAYAN HER FİDAN İÇİN 5 TL İSTEYECEĞİZ' 


Bakan Eroğlu, esprili bir şekilde bakanlıklarınca ücretsiz dağıtılan fidanlara değindiği konuşmasında, "Belediyelerimize, muhtarlarımıza istediği kadar fidan vereceğiz. Yalnız Başkanım, fidanlar için hiç para almam fakat tutmayan her fidan için 5 TL isteyeceğiz. Bilecik bizim hükümetimizden önce kıyıda köşede kalmış, unutulmuş bir ildi. Hiçbir şekilde yardım yapılmıyordu, hatta biz İstanbul Biiyükşehir Belediyesi olarak, İSKİ olarak yardım ediyorduk.

Buradaki ihtiyaçları neredeyse biz karşılamak zorunda kalıyorduk geçmişte. Şu ana kadar 8 milyarlık yatırım yapılmış Bilecik'imize. Burada her bakardı ğımız yatın m yapıyor.  TOKİ  devasa yatırımlara imza attı. Gelip geçerken görüyoruz. Hızlı tren açılışımıza Sayın Cumhurbaşkanımız geldicik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik ğinde hakikaten gurur duydum'" dedi. 


ORMANLARIMIZI VATANDAŞLARIMIZA AÇIYORUZ 


Bilecik'teki ormanları vatandaşlara açtıklannı anlatan Bakan Eroğlu, "Burada bal çok şifalı. Onun için ormanlarımızı vatandaşımıza açıyoruz. İsterlerse gelsinler kredi verelim. Sayın valim biz bir kitap hazırladık adı Tabiat Turizm Master Planı. Hakikaten burası saklı cennet. Biz helikopterle baktığımız zaman İnhisar, Gölpazarı, o bölgelere gittiğimiz zaman buranın ne kadar kanyonlar açısından muhteşem. O yüzden biz burada Tabiat Turizm Master Planı hazırladık, hatta bununla ilgili bir uygulama planı hazırladık" diye konuştu. 


BAŞBAKAN'LA İLGİLİ SORULARI YANITSIZ BIRAKTI 


Konuşmasının ardından basın mensuplarının Başbakan Davutoğlu ile ilgili sorularını yanıtsız bırakan Eroğlu, "Ben Ankara'dan ayrıldım. Gündemimiz Bilecik, Başkanımız gerekli açıklamayı yaptı" dedi. 


BAKAN EROĞLU, BİLECİK'İ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE İLAN ETTİ 


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu. protokol üyelerine teşekkür ettiği sırada yanlışlıkla Büyükşehir Belediyesi diyerek gülüşmelere neden oldu. Bakan Eroğlu, daha sonra Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Belediye Meclis Salonu'nda basma kapalı olan Koordinasyon Toplantısı'na katıldı Eroğlu, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde DSİ tesisleri toplu temel atma ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ORKÖY kredi sertifikalar dağıtım törenine katıldı. Bilecik Belediyesi'nce yapılan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.




Afyon Kurtuluş Gazetesi


Geri Dön