19 / 04 / 2024

Bilge Özdemir gayrimenkul sektöründe dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı!

Bilge Özdemir gayrimenkul sektöründe dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı!

Gayrimenkul projelerine; danışmanlık satış hizmeti sunan ve proje pazarlama ve satış misyonundan gelen vizyon sahibi girişimci olan Bilge Özdemir, gayrimenkul sektöründe proje geliştirirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı...



Şantiye görünümündeki ülkemiz ve özellikle İstanbul’da yüzlerce gayrimenkul projesi devam ederken, bu halkaya her gün yeni projeler eklenmektedir.


Bazı projeler “ başarıyı yakalarken “  bazıları ne yazık ki  “sadece tecrübe “ kazandırmaktadır. 


Başarının ölçüsü nedir?...


Başarı “ projeyi geliştiren “ ve o “ projede yer alanlara “ göre değişmektedir.


Ancak; geliştirilmekte olan gayrimenkul projelerinde başarının anahtarı “ proje seçiminden “ geçmektedir. Geliştirilecek proje, bölge ile uyum içinde olmalı ve bölgesel talepleri, ihtiyaçları karşılamalıdır.


Gayrimenkul sektöründe, proje geliştirirken aşağıdaki konulara dikkat edilmesi önerilmektedir:


Ürün Karması :   Projelerde “ ticari ve konut “ karmasının proje ve çevre ihtiyaçlarına göre değerlendirilmesi gerekmektedir. Özellikle, konut tiplerinin seçimi projenin satış hızını tayin etmekte ve yerleşim karmasının uyumunu belirlemektedir.


Emsal Kullanımı : Mimari ölçekte, emsalin maksimum ölçüde kullanılması projenin satış şansını ve yerleşim kalitesini olumsuz etkiliyebilmektedir.


Mimarı Tasarım : Proje mimarisi ödül için değil; kullanım için tasarlanmalıdır. Çevre ve çevredeki yapılaşma ile uyum içinde olmalıdır. Çevre faktörleri gözetlmeden geliştirilen mimari yapılar yaşam tercihinin uzağında kalabilmektedir.


Başarılı projeler,ihtiyaçlara göre fark yaratan, kağıt üzerinde gözlerinizi kapattığınızda bittiğini, içinde yaşadığınızı hayal edebildiğiniz projelerdir. İstanbul’ un nitelikli konut açığı günümüzün bir gerçeğidir. Bununla birlikte, geliştirilmekte olan gayrimenkul projelerinin bazıları ticari kaygı ile ele alınmaktadır. Yatırım özelliği, projelerin olmazsa olmazları arasında yer alabilmektedir. 


Önemli olan; projede satın aldığınız gayrimenkulün teslim sürecine kadar size kazandırdıkları değil, yerleşim döngüsü ile kazandıracaklarıdır.


Başarılı projeler öngörülen yaşam/yerleşim standartlarının sunulduğu projelerdir. Projeleri, proje yapan sadece konutlar değil; projede ki, güvenlik, sosyal, sportif ve ticari alanlardır.


Gayrimenkul satın alımında karar verilecek nokta “ satın alınan “ yatırım araçı mı? “  konut mu ? “ – “ yaşam mı ? “ sorularının yanıtıdır. 


Unutmayın, sizinle ayni kararı verenler, yarın sizinle birlikte ayni kaderi paylaşanlar olacaktır.



BİLGE ÖZDEMİR


Geri Dön