19 / 04 / 2024

Bilge Özdemir: Kriz gayrimenkul sektörünü olumsuz etkilemiyor!

Bilge Özdemir: Kriz gayrimenkul sektörünü olumsuz etkilemiyor!

Emlakchi İstanbul Gayrimenkul Pazarlama'dan Bilge Özdemir gayrimenkul sektörünün krizden etkilenmediğini belirterek, 'Kriz dalgasından Gayrimenkul sektörünün olumsuz etkilenmediğini, satışların hız kesmediğini bugün açıklanan veriler ışığında görüyoruz



17.Aralık süreci ile esen kriz dalgasından  Gayrimenkul sektörünün  olumsuz etkilenmediğini, satışların hız kesmediğini  bugün açıklanan veriler ışığında görüyoruz.  Düşünün; bu veriler kayıtlı işlemler, birde “ vaadle “ gerçekleşenleri üzerine koyarsak “ zil takıp; oynayacağız. “ 

Sayın Tebernüş Bey;  3. sünü düzenleceğiniz; 

“Konut sektörünün satış ve pazarlama buluşma  gündemini değiştirmeye ne dersiniz? “ 

Ben, gayrimenkül sektöründe ki  20 yıla yakın tecrübemle bu işin içinden çıkamıyorum. Polyanacılık yapıyoruz diyeceğim, bu durumda açıklanan verileri  ne yapacağız. Bu verileri nasıl yorumlayacağız....

Inanın toplantınıza katılan tüm yöneticilerin ortak dili “ biz satıyoruz “ olacaktır. Bizde krizin ölçü birimi satışdır; her yer satıyor ise krizde olan biz miyiz ? Kalp krizi geçiriyoruz haberimiz mi yok !..

Satıçıların bahanesi.... pardon “ istatistiksel verisi “ çoktur. Hava koşulları, ülke koşulları, aile koşulları, ekonomi koşulları.... bunlar yeterli olmaz ise global koşullar...   say say bitmez. 

Bizde  her durumun mantıklı bir açıklaması vardır. Proje ile başlarız, satmaz ise yapıp satmaya çalışır sonra “ Hayal değil, gerçek deriz “ Hatta proje, diye başladığımız yerden etaplar çıkarır, her etabı farklı lansmanla sunarız.

Krizleri; fırsata çevirmede üstümüze yoktur. İşportadan uyarladığımız “ spot satışı “ günü kurtarmaya,. “ Grup satışı “  nakdi kurtarmaya, günümüzün modası  “ yabancıya satışı “ projeyi kurtarmaya yönelik yaparız.     

Satarsa “ müşteri ayağımıza gelir; satmaz ise biz müşterinin ayağına gideriz.” Önce yakın çevreden başlarız, sonra ülke geneline yayılır, hızımızı alamaz isek Asya, Avrupa demez Amerika sınırlarını bile zorlarız.  Satışın “ pasifi “ varmış gibi; buna da “ aktif satış “ deriz. 

Kriz’ e Kriz diyemediğimiz gibi; satış’a bile satış diyemeyiz. Yeni buluşumuz  ”  ön taleple “  satışları proje başlamadan bitiririz.   



Geri Dön