24 / 04 / 2024

Bilge Özdemir: Özel dershaneler için atıl AVM’ ler bir fırsat!

Bilge Özdemir: Özel dershaneler için atıl AVM’ ler bir fırsat!

Bilge Özdemir İstanbul’ da sayıları 1.000’ e varan özel dershaneler yakın zaman içinde kapanacak veya başarabilenler özel eğitim kurumuna dönüşecek. İzlenecek bu yolda, atıl AVM’ lerin dönüşümü önemli bir etken olabilir dedi...




Bilge Özdemir İstanbul’ da sayıları 1.000’ e varan özel dershaneler  yakın zaman içinde kapanacak veya başarabilenler özel eğitim kurumuna dönüşecek. İzlenecek bu yolda, atıl AVM’ lerin dönüşümü önemli bir etken olabilir dedi.


Seçenekler son anda değiştirilmese; Özel dershanelerin önünde  az’ dan seçmeli 2 şık bulunuyor. 


a) Kapatmak


b) Özel eğitim kurumuna dönüştürmek


A SEÇENEĞİNİN TERCİH EDİLMESİ: İstanbul’ da yaklaşık 500.000 m2’ lik ticari alanın boşaltılmasıdır. Bu büyüklükteki ticari alanın açığa çıkması, merkezi noktalarda kira ve satış değerlerini olumsuz yönde etkiliyebilecektir.

Şehrin merkezi noktalarında konumlu mevcut dershanelerin; özel eğitim kurumuna dönüşüm için aranan niteliklerin sağlanması pek mümkün gözükmemektedir.

B SEÇENEĞİNİN İZLENMESİ: İzlenecek bu yolda, atıl AVM’ lerin dönüşümü önemli bir etken olabilir.Çünkü atıl AVM’ ler  özel eğitim kurumlarının ihtiyacı olan  “ dinlenme “, “ spor “, “ bahçe “ ve bunun gibi olanlara sahiptir. 

Önümüzdeki günlerde; özel dershanelerden atıl AVM’ lere  yönelecek talep doğrultusunda yapılması gerekli değişikliklere,  belediyelerinde  sıcak bakılabileceğini  tahmin ediyorum.

Özel eğitim kurum niteliklerinde geçici bir süre esneklik  ve dönüşüme girecek özel dersanelere sağlanabilecek  kredi olanakları ve  vergisel  desteklerin değerlendirilebilineceğini öngörüyorum.. 


Çünkü; bu değişimin en kısa sürede değerlendirilebilmesi ÖZEL DERSHANELER için bir fırsat; ATIL AVM’ ler için bir kısmettir. 



Geri Dön