25 / 04 / 2024

Bilge Özdemir: TEM girişlerini kaldırmanın zamanı gelmedi mi?

Bilge Özdemir: TEM girişlerini kaldırmanın zamanı gelmedi mi?

Emlakchi İstanbul Gayrimenkul Pazarlama'dan Bilge Özdemir İstanbul'un korkulu rüyası olan TEM girişlerini kaldırmanın zamanının gelip gelmediğini yazdı. Bilge Özdemir, bu konu ile ilgili yetkili mercilerin ilgilenmesi gerektiğini belirtti...



Yurt dışında hızlı ve yüksek kalitede erişimin simgesi olan ve karşılığında bir bedel ödenen  “ Highway “ lerin bizdeki bir örneği  Trans Europe Motoway - TEM’ dir.

1988 yılında Fatih Sultan Mehmet köprüsü ile aktif erişime geçen TEM otoyolu aradan geçen  25 yılın sonunda bırakın Avrupa’ yı  Asya’ ya  bağlamayı; artık İstanbul’ u birbirine bağlayamamaktadır.

Aradan geçen süre içinde İstanbul Büyükşehir sınırları değişmiş, İstanbul’ da yaşayan nufus 1.5 katına çıkmış ve özelliklede merkez dışında yerleşim alternatifleri artmıştır. 

Değişmeyen tek şey; TEM’ dir. Değişen ise;  yeni yerleşkeler ile TEM’ açılan bağlantılı yolları, kavşaklar  ve gişelerde değişip duran geçiş sistemleridir. 

Son yıllarda, zaman zaman farklı bürokratik çevreler tarafından gişelerin kaldırılması gündeme gelsede; karayolları gelirleri düşünülerek konu rafa kaldırılmıştır. 

TEM geliri artık;  İstanbul’ da gelir olarak düşünülmemelidir. Yolda geçen zaman kaybı, havaya giden akaryakıt kaybı, dibe vuran iş verimliliği, kalmayan ruh sağlığı düşünülmelidir.

TEM çevresinde planlanan ve herbiri kasaba büyüklüğüne sahip olan ticari, eğlence ve  yerleşim alanlarının bir kısmının yakın zaman içinde yerleşim ve yaşama geçeceğini düşünürsek TEM KABUSU’  İSTANBULLU’ nun  KORKULU RUYA ‘sı olabilecektir. 


Zaman zaman herkesin kaldırılması veya  şehir dışına doğru taşınması gerektiğini söylediği halde  yıllardan beri ADIM ATILAMAYAN  bu  konu ile ilgili  yetkili merciler tekrar  değerlendirmede bulunmalıdırlar. 


BİLGE ÖZDEMİR

[email protected]   Twitter: @blgozdemir

Emlakchi İstanbul Gayrimenkul Pazarlama Ltd.Şti 



Geri Dön