20 / 04 / 2024

Bilge Özdemir'den 15 Temmuz darbe girişimi açıklaması!

Bilge Özdemir'den 15 Temmuz darbe girişimi açıklaması!

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir bugün " durmak yok, yola devam " konusunu ele alan bir yazı yazdı. İşte Bilge Özdemir'in o yazısı...



15 Temmuz gecesi felaketin eşiğinden dönen ülkemizin sabahında DENİZİSTANBUL projemizdeydim. Böyle bir günde,  bırakın gayrimenkul almayı hiç kimsenin gayrimenkulün, ( G) sini anmaması gerektiğini düşünüyordum....  


Ancak,söz birliği etmişcesine yerli talebine; eşlik eden yabancı talebinin yoğunluğuna  tanık oldum. Düşünün bu gelişmeler 16.Temmuz sabahında,15 Temmuz  gecesinden sabaha kadar üzerine bomba, kurşun yağan ülkede yaşanıyor.


Halkımızın Dünyaya verdiği  demokrasi öğretisi bize yarınlarımızı kazandırırken; yabancılara güvenli bir liman oluşturmaya başladı.


Darbe girişimi sonrasında, proje satış ofislerimizde her gün katlanarak artan “yerli & yabancı”  ivmesi   ülkemize ve gayrimenkul sektörüne duyulan güveni ortaya koymaktır.


Yabancı  yatırımlara  daha çok ihtiyaç duyacağımız bu dönemde; model ülke Türkiye’ nin dünden daha çok uluslararası boyutta tanıtıma, uluslararası yatırımcıların daha güçlü bir Türkiye’ye  ihtiyacı bulunmaktadır.

Bu doğrultuda;


Gayrimenkul/inşaat sektörü aktörleri birlik olarak uluslararası tanıtım platformu oluşturmalı ve yurt dışında çalışmalara en kısa sürede başlamalıdır. 


Yabancıların gayrimenkul tercihlerinde önemli rol oynayan hizmet firmaları/acentalar teşvik edilmeli, güç birliği oluşturulmalıdır.


Yabancıların gayrimenkul alımlarını teşvik için KDV istisnası, KDV iadesi gibi  vergi düzenlemeleri yapılmalıdır.  


Yabancıların Türkiye tercihinde önemli rol oynayacak gayrimenkul alımına uzun süreli oturma ve vatandaşlık izni verilme süreci tekrar değerlendirilmelidir.


Mütekabiliyet yasasının işlemesinin mümkün olmadığı  Suriye gibi göcebeleştirilen  ülke vatandaşlarına gayrimenkul alımlarında özel düzenlemeler getirilmeli. 


Yabancıların yerleşim/yaşam amaçlı gayrimenkul alımları dışında; yatırım amaçlı aldığı gayrimenkullerin satışlarına ihracat kapsamında  vergisel kolaylıklar getirilmelidir.

Gayrimenkul ve Finans/Bankacılık sektörüne önerim; 


Bugünlerde fırsat alımlarına yönelmek isteyen taleplere boyun eğmemeleri, sektörün psikolojisini elinde tutan finans/bankacılık sektörünün mortgage kredilerinde faiz indirimine gitmesidir. Kur seviyeleri; yabancılar ve elinde dövizi olan için yerliler için alım fırsatı sunmaktadır.     


Önceliğin; ülke tercihine yöneldiği günümüzde “ birlik olalım, daha çok çalışalım,  güçlü olalım; TÜRKİYE olalım “


BİLGE ÖZDEMİR

KELEŞOĞLU HOLDİNG 

PAZARLAMA VE SATIŞ KOORDİNATÖRÜ 


Geri Dön