28 / 03 / 2024

Bilgili'nin ortak olduğu One&Ortaköy'ün taliplisi çok

Bilgili'nin ortak olduğu One&Ortaköy'ün taliplisi çok

Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili ile müteahhit Mehmet Uyanoğlu'nun ortağı olduğu One&Ortaköy'ü almak için yabancı oteller sıraya girdi



Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili ile müteahhit Mehmet Uyanoğlu'nun ortağı olduğu Doğu İnşaat'ın projesi One&Ortaköy'ü almak için, Four Seasons'ın da adının geçtiği otel zincirleri sıraya girdi. 6 katlı 4 bloğun birbirine geçişli mimarisi ile Ortaköy'de bir ilki yaratan 98 konutluk proje, birkaç ay içinde teslim edilecek.

Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili ile müteahhit Mehmet Uyanoğlu'nun ortakları arasında yer aldığı Doğu İnşaat'ın 50 milyon dolar yatırımla Ortaköy'de 3 yıl önce başlattığı One&Ortaköy projesi, sessiz sedasız hayata geçirilmeye hazırlanıyor.

Dereboyu Caddesi'nin en sonunda yer alan ve özel bir tanıtım yapılmamasına rağmen yüzde 50'si satılan projenin inşaatının birkaç ay içinde tamamlanması planlanıyor. 10 dönüm arazide 50 bin metrekarelik inşaat alanı bulunan projenin Ortaköy'de bir ilk yaratan özel mimarisi ise, aralarında Four Seasons'ın da adının geçtiği dev otel zincirlerinin dikkatinden kaçmadı.

Ortaköy'de ilk yeşil çatı

Projenin tasarımını ve koordinatörlüğünü yürüten mimar Gökhan Avcıoğlu, “Yabancı otel zincirleri, projenin tamamını satın almak için görüşmeler yaptı. Ancak Doğu İnşaat buna yanaşmadı. Konumu ve farklı tasarımı nedeniyle ilgi çok yoğun. İnşaatı birkaç ay içinde tamamlıyoruz” dedi. Projenin en dikkat çeken özelliği, eski evlerin ağırlıkta olduğu ve genellikle tekdüze yapıların bulunduğu Ortaköy'de, 6 katlı dairesel dört bloğun birbirine geçişli mimarisiyle bir ilki başlatması. Bu, içeride daha az koridor, daha geniş mekan ve sürprizli bir iç tasarıma imkan vermiş. Projenin Ortaköy'de çatısında yeşili ve havuzu barındıran ilk proje olmasının da önemini vurgulayan Avcıoğlu, “One&Ortaköy, dikdörtgen yüksek kulelerin bir kale gibi çevresinden koptuğu yapılar içinde fark yarattı ve şehirden kopmayan tasarımıyla dikkat çekti. Konut bolümünün çatısında 2 bin 500 metrekare yeşil alan ve açık havuz bulunuyor. Topraktan aldığımızı çatı ile geri verdik. Fitness, marketi, kuaförü ve rekreasyon alanları var” diye konuştu.

Tasarımcılar müşterisi oldu

Orta üstü ve üst gelir grubuna hitap eden proje, özellikle yaşı 25-30 yaşındaki genç tasarımcılar ve yatırımcılar tarafından satın alınmış. Projede 90 ile 230 metrekare arasında değişen 32 farklı tipte daire olduğunu söyleyen Mimar Avcıoğlu, şöyle devam etti: “Projede biri konut, diğeri ticari olmak üzere 25'er bin metrekare inşaat alanı olan iki bölüm var. Ticari bölüm 3 kat ve 2 kat da otopark olarak tasarlanıyor. 20 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan bu bina, yüksek tavanlı ve esnek mimarisiyle pek çok farklı sektörden talep alıyor. Loft daire ve home ofis olarak kullanılabilecek bina ile özel TV kanalları stüdyo yapmak için, MEF ise üniversite kampüsüne çevirmek için ilgilendi.”


Azınlık vakfı arazisindeki proje Lotus tamamlandı

Doğu İnşaat'ın tamamladığı ve Ulus ile Ortaköy Dereboyu arasındaki arazide gerçekleştirilen Lotus projesi ise daha önce, Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir azınlık vakfı arazisine kat karşılığı yapılmasıyla gündeme gelmişti. Ortaköy Surp Astvazazin Kilisesi Vakfı'na ait olan 45 bin 590 metrekarelik arazi, 2762 sayılı Vakıflar Kanunu ile 4771 ve 5778 sayılı uyum yasaları çerçevesinde Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayıyla 'Hayrat' olan statüden 'Akar'a çevrilmiş, 3 yıl önce Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün verdiği izinle kat karşılığı müteahhit Mehmet Uyanoğlu'na devredilmişti. Mayıs 2009'da tamamlanan ve yaşamın sürdüğü projede 20 blokta üst katlarında Boğaz'ı gören 200 adet lüks daire bulunuyor.

GAD Mimarlık 25 projeyi yürütüyor

GAD Mimarlık'ın sahibi Mimar Gökhan Avcıoğlu, büyüklüğü 1 milyon metrekareyi bulan ve alışveriş merkezlerinden konutlara, otellerden sanat eserlerine kadar farklı tarzda 20-25 projeyi yürütüyor. Avcıoğlu'nun deyimiyle tersane gibi çalışan şirket, İstanbul'da Esma Sultan Yalısı gibi pek çok projenin yanı sıra Borusan Holding'in İstiklal Caddesi üzerindeki tarihi binasını restore ederek Borusan Müzik Evi'ne çevirdi. GAD projeleri arasında Bodrum Kuum Oteli ve Beylikdüzü Atopia AVM de var.

 Nihal Yuvacan/Vatan

 


Geri Dön