20 / 04 / 2024

Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor projesinin açılış töreni yapıldı!

Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor projesinin açılış töreni yapıldı!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından başlatılan “Ankara’da Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor” projesinin açılış töreni dün Keçiören Belediyesi Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.




Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla,  Ankara  genelindeki anaokulları ile ilk ve orta öğretim okullarına yönelik olarak, gelecek nesillere çevre bilincini aşılamak, çocukların öncelikle yaşadıkları yakın çevresinde nihai olarak da ülke genelinde çevre bilincini arttırmak amacıyla çevre eğitimleri başlatıldı.

 

İl Müdürlüğünce başlatılan “Ankara’da Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor” projesi ile öğrencilere çevre, çevre sorunları ve alınabilecek tedbirler, küresel ısınma, geri dönüşüm, enerji tasarrufu konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı eğitimler verilmekte olup, 2015 yılı içerisinde Ankara genelinde 5.000’in üzerinde öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor.

 

Bu kapsamda; 31 Mart 2015 Salı Günü saat:14:00’de Keçiören Belediyesi Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde “Ankara’da Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor Projesinin” Bakanımız Sayın İdris Güllüce’nin teşrifleri ile açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine ayrıca Vali Yardımcısı Ahmet Şahin Özcam, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak katıldı.


Keçiören İlçesi’ndeki ilk ve ortaokullarda öğrenim gören yaklaşık 1.000 öğrencinin katıldığı eğitim programında,  Bakan Güllüce, öğrencilere İl Müdürlüğümü tarafından çevre bilincini arttırmaya yönelik tasarlanan boyama kitapları, su mataraları, bilgi notları içeren bloknotlar, boya kalemlerini hediye ett.

 



Geri Dön