25 / 04 / 2024

Bilişim Vadisi’nin temeli bugün atılıyor!

Bilişim Vadisi’nin temeli bugün atılıyor!

Bilişim Vadisi’nin temeli bugün atılacak. Türkiye’nin ilk bilişim üssü olma özelliği taşıyan ve 3 milyon metrekare alana inşa edilecek proje, 100 binden fazla kişiyi istihdam sağlayacak.



AK Parti hükümetinin en önemli yatırımlarından birisi olan Bilişim Vadisi’nin temeli bugün atılacak. Türkiye’nin ilk bilişim üssü olma özelliği taşıyan ve 3 milyon metrekare alana inşa edilecek proje, 100 binden fazla kişiyi istihdam sağlayacak


Türkiye tarihinin en önemli yatırımlarından birisi olan ve ülkenin ilk milli bilişim üssü olma özelliği taşıyan Bilişim Vadisi’nin temeli bugün atılacak. Türkiye’yi dünyada global inovasyon ligine sokması ve teknoloji üretiminin önünün açılması için, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan projede ilk kazma, dev bir törenle vurulacak. Gebze’de yaklaşık 3 milyon metrekare alana inşa edilecek Bilişim Vadisi’nin temel atma törenine başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık olmak üzere, hükümetin önde gelen isimleri katılım sağlayacak. Saat 11.00’de Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde atılacak temel, Türkiye’nin teknoloji ve bilişim vizyonu açısından bir dönüm noktası olacak.  

 

YAŞAM MERKEZİ OLACAK

Yaklaşık 5 bin ar-ge firmasının yer alacağı vadide öte yandan, 10 bin metrekarelik, Türkiye'nin en büyük kuluçka merkezi de olacak. Vadi, uluslararası inovasyon ve teknoloji transfer merkezleri, prototip ve test atölyeleriyle donatılacak. 100 bin ar-ge personelinin aileleriyle birlikte yaşayabilecekleri sosyal donatıların yer alacağı vadi, binlerce tedarikçi, ulaşım hizmeti veren firmalar ile binlerce insana iş imkanı sağlayacak üretim, hizmet, istihdam ve yaşam merkezi olacak. Renis kortları, golf, basketbol, voleybol, futbol sahaları ile diğer sosyal yaşam tesisleri de vadide bulunacak. Ayrıca, Bilişim Vadisi'nde istihdam edilen ailelerin çocukları için okul öncesi eğitim, ilk ve orta öğretim kurumları da inşa edilecek.

 

METROPOL OLACAK

Bir buçuk milyon metrekare kapalı alan ve bir milyon 240 bin metrekare ofis alanı olarak tasarlanan vadi, bu özelliğiyle bir metropolü andıracak. Proje hayata geçirildiğinde, Türkiye’nin bilişim teknolojileri üretiminde dünyanın en önemli ülkelerinden birisi olması planlanıyor. Ayrıca bu özelliği ile Avrupa, Orta Doğu, Uzak Doğu ve Afrika'yla bütün dünyayı birleştirecek bir teknoloji pozisyonu alması hedefleniyor. Ve tabii ki en önemlisi, “'Made from Turkey” sloganıyla Türkiye’nin kendi ürünlerini üreteceği ifade ediliyor. Bilişim Vadisi’nde yıllık 50 milyar dolar ciro hedefleniyor.



Işık: En çılgın projelerden birisi

 

Bilim, sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 5 bin ar-ge firmasının yer alacağı vadi ile ilgili, ““Bilişim Vadisi, 100 bin Ar-Ge personeline, aileleriyle birlikte yaşayabilecekleri sosyal donatılarla zenginleştirilmiş, yüzlerce tedarikçi, lojistik hizmet veren firmalarla binlerce insana iş imkanı sağlayacak. Proje, 1.5 milyon  metrekare kapalı ve bir milyon 250 bin metrekare ofis alanına sahip” dedi. Türkiye’nin en çılgın projelerinden birisinin Bilişim Vadisi olduğuna dikkat çeken Işık, “Gelin, hep birlikte yeni dünyanın yeni sermaye birikimi, kalkınma, ekonomik ve sosyal gelişim modeli olan inovasyon ve teknoloji tabanlı büyümeyi Bilişim Vadisi'nde hayata geçirelim. Bu gurur tüm Türkiye'nin, gelecek Bilişim Vadisi'nde” diye konuştu.



Kocaeli Manşet


Geri Dön