26 / 04 / 2024

Bilkent International College Erbil'de açılıyor!

Bilkent International College Erbil'de açılıyor!

Türkiye'nin ilk özel üniversitesini kuran İhsan Doğramacı, doğduğu kent olan Erbil'e inşa ettiği Bilkent International College'ın açılışını bu yıl içinde yapmayı planlıyor



İlkokul, ortaokul ve liseden oluşan okul kampusu inşaatı biter bitmez de yanı başında 200 yataklı hastane projesi başlıyor. SABAH, 95 yaşındaki Doğramacı'nın Kuzey Irak'taki 40 milyon dolarlık dev eğitim yatırımını yerinde inceledi. Tepe İnşaat'ın 2010'a kadar bitireceği Uluslararası Bilkent Koleji'nin dili İngilizce, Türkçe ve Kürtçe olacak. Seçimleri izlemek için geldiğimiz Erbil'de, Bilkent'in son durumunu proje müdürü F. Haluk Sağdaş'a sorduk.

DENETLEDİĞİ TEK PROJE
Doğramacı'nın bu projeye çok önem verdiğini kaydeden Sağdaş, "Başından itibaren her aşamasıyla ilgileniyor. Bilkent International College'ın açılışı bu yıl bizzat Sayın Doğramacı tarafından yapılacak. Eğitime ise Ekim 2010'da başlıyoruz" diye konuştu. Sağdaş, 37 bin dönüm araziye yapılacak eğitim kompleksinin ana okulu, ilk, orta ve lise bölümlerinin yanı sıra spor salonu, konferans ve kütüphanesinin de bulunduğunu hatırlattı. Sağdaş, "Bilkent eğitim komleksinde 4 sınıflı bir anaokul, 21 sınıflı ilkokul, 16'ar sınıflı ortaokul ve lise de bulunuyor. Komplekste bin 400 kişi aynı anda eğitim görecek" dedi.
Bercan Tutar-Erdinç Ergenç/Sabah


Geri Dön