28 / 03 / 2024

Bilkent Şehir Hastanesi çevresinde trafik akışı yeniden düzenlenecek!

Bilkent Şehir Hastanesi çevresinde trafik akışı yeniden düzenlenecek!

Bilkent Şehir Hastanesi çevresindeki yeni yol çalışmalarıyla trafik akışı yeniden düzenlenecek.Çalışmaların 2 yıl sürmesi planlanıyor.



Büyükşehir Belediyesi'nin gelecek hafta başlayacağını açıkladığı, Bilkent Şehir Hastanesi çevresindeki yeni yol çalışmalarıyla trafik akışı yeniden düzenlenecek. Yaklaşık 2 yıl sürmesi planlanan çalışmaların ardından başta Eskişehir Yolu olmak üzere bölgede trafik akışı rahatlayacak. HABERTÜRK Ankara, çalışmaların hangi bölgeleri etkileyeceğini ve detaylarını araştırdı.


1-) Angora'dan Bilken'e tünel yol

PROJENİN ilk etabında, hastane çevresindeki yollar tamamlanacak. Angora Bulvarından hastaneye doğru 50 metre genişliğinde yol açılacak. Yolun 600 metrelik kısmı bir tünel ile Botanik Bahçesi'nin altından geçecek. Yeni yol, yapılacak 2 köprülü kavşak ile Bilkent Köprülü Kavşağı'na bağlanacak. ilk köprülü kavşak, Hacettepe Üniversitesi- Askeri HastaneBotanik Bahçesi Kavşağı ve tünel arasında, ikinci köprülü kavşak ise, Bilkent Üniversitesi- Askeri Hastane arasına yapılacak. Çayyolu'ndaki Angora Evleri önünden başlayarak Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü girişine çıkan Angora Bulvarı, oradan da Eskişehir Yolu'na dönüyor. Yeni yolun açılmasının ardından, bulvarın geldiği son noktada köprülü kavşak çalışması yapılacak. Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nün önüne çıkan Angora Bulvarı, Çayyolu ve Beytepe'ye ulaşımın ana damarlarından birisi konumunda. Yol çalışmaları, bu bölge sakinlerini yakından ilgilendiriyor. 


2-) Bilent'ten Sabancı'ya bağlanacak

PROJE kapsamında hastaneler bölgesinin yolları Sakıp Sabancı Bulvarı'na bağlanacak. Bilkent Köprüsü üzerinden önce Sabancı Bulvarı'na ardından  Ankara  Bulvarı'na bağlantı yapılacak. Bilkent yönünden Sabancı Bulvarı bağlantısı, Mustafa Kemal Mahallesi 2118. Cadde sonuna yapılacak köprülü kavşak ile sağlanacak. 4 şeritli planlanan yol Ankara Ankara Sitesi ile Özel Tevfik Fikret Okulları arasından geçerek önce Sabancı Bulvarı sonra da Ankara Bulvarı'na bağlanacak. Başta TOBB ve Avrupa Birliği Bakanlığı olmak üzere çok sayıda iş yerinin bulunduğu bölge, yol yapım çalışmalarından etkilenecek.


3-) Hacettepe Köprüsü yenilenecek

HASTANELER bölgesinin Sabancı ve Ankara bulvarlarına bağlantısı sadece Bilkent Köprüsü'nden olmayacak. Hacettepe Köprüsü yenilenecek. Eskişehir Yolu üzerinde Sabancı Bulvarı'na köprülü kavşak ile bağlanacak. Aynı yol, Ankara Bulvarı'na kadar uzayacak ve burada yonca kavşak çalışması yapılacak. Hacettepe Köprüsü'nden yapılacak değişiklikler nedeniyle, Angora Bulvarı'nı kullanarak Eskişehir Yolu'na çıkanlar, üniversitenin öğrenci ve çalışanları etkilenecek. Bağlantıların tamamlanmasının ardından Sabancı ve Ankara bulvarları, hastaneler bölgesi ile Etimesgut ve Sincan arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak. 


4-)ODTÜ'nün altından tünel geçecek

ANGORA Bulvarı'ndan başlayıp, Botanik Bahçesi altından geçecek yol, Bilkent-ODTÜ Teknokent Kavşağı'na kadar gelecek. Yeni bulvardan girişi yapılacak olan bir tünel ODTÜ arazisini 2.5 kilometrelik bir tünelle geçerek, önce 1071 Malazgirt Bulvarı'na oradan da Öğretmenler Caddesi'ne bağlanacak. Projenin bu aşamasında, ODTÜ Teknokent girişinde bir katlı kavşak çalışması yapılacak. Bu kavşakta birçok noktadan gelen yol birleşecek. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan, imar planları askı sürecinde olan bir bulvar daha yapılacak. Bu bulvar, Bilkent Köprüsü'nden başlayıp, ODTÜ'nün batı sınırından ve İhsan Doğramacı Bulvarı'nın sol tarafından geçerek 

İncek Bulvarı'na, oradan da Haymana Yolu, Çevre Yolu ve yeni yapılacak Niğde-Ulukışla Otobanı'na bağlanacak.


Habertürk Ankara 


Geri Dön