26 / 04 / 2024

Bilkent Şehir Hastanesi'nin yol çalışmaları başlıyor!

Bilkent Şehir Hastanesi'nin yol çalışmaları başlıyor!

3 bin 700 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi'nin yol çalışmaları başlıyor. Hastanenin dört bir tarafına yayılacak bulvarların uzunluğu 33 kilometreyi bulacak




Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bilkent’te yapımı süren 3 bin 700 yataklı Şehir Hastanesi'ne Başkent’in dört bir tarafından rahat ulaşım sağlanabilmesi için yol çalışmalarına başlıyor. Hastane Bölgesi’ni çevreleyerek dört bir tarafa yayılacak bulvarların uzunluğu 33 kilometreyi bulacak, yolların üzerinde de tüneller, katlı köprülü kavşaklar, menfezler, köprüler ve “U” dönüşlerinden oluşan, toplam 29 yapı bulunacak.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek konuyla ilgili olarak, “Fen İşleri Daire Başkanlığımız tarafından yapılacak yolların toplam bedeli 780 milyon lirayı bulacak. 4 kademeli olarak gerçekleştireceğimiz çalışmaların, Hastaneler Bölgesi çevresindeki yolları oluşturan ilk aşamasını, bu yıl sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Sadece 3-5 yıl değil, çok daha uzun yıllar trafiği rahatlatacak çözümleri uygulamaya başlıyoruz” diye konuştu.    


Başkan Gökçek, “Çok büyük bir çalışmaya başlıyoruz. Ankara’nın en yoğun trafik akışının bulunduğu ve günlük 167 bin aracın geçiş yaptığı Eskişehir Yolu’na, hastanelerin açılmasıyla birlikte bu rakamlara ilave olarak ilk etapta 30 bin, sonradan 100 bini bulan yeni araç katılımı olacağı hesaplandı. Yani günlük araç geçişinin birkaç yıl içinde 250 bini geçeceği tahmin ediliyor” diye konuştu.


Şehir Hastanesi’ne ulaşımın mevcut durumda sadece Eskişehir Yolu’ndan sağlanabildiğini, ancak yapılan planlamalarla, bu ulaşımı Ankara’nın diğer tüm akslarına yayarak, Eskişehir Yolu'nun yükünü azaltmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan  Melih Gökçek, “Hastanelere, vatandaşların doğu, batı, kuzey ve güneyden rahat gelmelerini sağlamak istiyoruz” dedi.




Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön