26 / 04 / 2024

Biltest Okulları Anadolu'ya yatırım yapacak!

Biltest Okulları Anadolu'ya yatırım yapacak!

Biltest Okulları, İstanbul ve Anadolu ' da yerel eğitim kurumlarıyla işbirliği yapmaya hazırlanıyor. Genel Müdür Tatar, " Dönüşüm yapmak isteyen dershanelerle işbirliğine hazırız " dedi...



Biltest Okulları, İstanbul ve Anadolu'da yerel eğitim kurumlarıyla işbirliği yapmaya hazırlanıyor. Genel Müdür Tatar, "Dönüşüm yapmak isteyen dershanelerle işbirliğine hazırız" dedi.


Türkiye'de dershanelerin dönüşümü kararıyla 2014-2015 öğretim yılından itibaren birçok özel okul, öğretim hayatına başlayacak. Biltest Okulları Genel Müdürü Faruk Tatar, bu gelişmeyle birlikte eğitim sektöründe küresel rekabetin ve değişimlerin daha yoğun yaşanacağını söyledi. Biltest Okulları'nı İstanbul ve Anadolu'da çözüm ortaklığı yapısıyla, yani isim hakkı verilmesi yöntemiyle açacaklarını belirten Tatar, "Şu anda gelen talepleri değerlendiriyoruz" dedi. 


ÖĞRENCİNİN BEKLENTİSİ ARTIYOR 


Biltest Okulları'ndaki farklı yapılanmanın eğitime büyük katkısı olacağını belirten Faruk Tatar, "Yeni okul açmak isteyen yatırımcılar ve dönüşümsürecinde olan dershanelerle işbirliği yapmaya hazırız" diye konuştu. Tatar, eğitim sektöründe yakın zamanda yaşanacak birçok değişimi göz önünde bulundurduklarını söyleyerek şöyle devam etti: "Artık kurumların eskisi gibi tek başına birçok hizmeti vermesi ve beklentiyi karşılaması çok zor. Teknoloji her geçen gün eğitimde hızla yerini alırken, veli ve öğrenci beklentileri artıyor, eğitimci rolleri değişiyor. Artan rekabete paralel olarak veli ve öğrenci bağlılıkları azalıyor. Dünya vatandaşlığı olgusu gelişirken beklentiler bu yönde farklılaşıyor. Türkiye'de veliler ve öğrencilerin kurumsal, daha küresel oyuncu yetiştiren markalara olan talepleri giderek artıyor." 


Tatar, eğitim kalitelerinin Türkiye'nin her yerinde aynı olması için titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Tatar, kurumların tek başına birçok hizmeti vermesinin zor olduğunu kaydetti.


Sabah Gazetesi 


Geri Dön