05 / 05 / 2024

BiM, BIM Stores SARL'ın sermayesini artırdı

BiM, BIM Stores SARL'ın sermayesini artırdı

BİM Birleşik Mağazalar Fas'taki bağlı ortaklığı BIM Stores SARL mağazasında sermaye artırımına gidiyor



BİM konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Fas'taki ortaklığının sermayesini tamamı nakit ödenmek üzere 15 milyon Fas Dirhemi artırılarak 45 milyon Fas Dirhemi'ne (yaklaşık 7.6 milyon TL) çıkardığını belirtti.
2008 yılında yüzde 42 büyüyen BİM, bu yılın nisan ayında Fas'ta ilk mağazasını açmaya hazırlandığını açıklamıştı. Şirket, Fas'taki mağaza sayısını yıl sonuna kadar da 1-2 milyon dolarlık yatırımla 40'a, 4-5 yıl içinde ise 250'ye çıkarmayı planlıyor. Yurtiçinde ise bu yıl 350 yeni mağaza açarak, 2.000 kişiye istahdam sağlamayı planlayan şirketin, 110 milyon TL'lik de yatırım planı var.
 
Reysaş da SPK'ya başvurdu
Bu arada Ray Sigorta da 20 milyon 20 bin TL'lik bedelli nakit artırımı ile hisse senedi ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu. Lojistik sektöründe faaliyet gösteren Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Ticaret ise 59 milyon TL'si ödenmiş sermayeden karşılanmak üzere kayıtlı sermaye tavanını yükseltmek için SPK'dan onay istedi. Batısöke Söke Çimento'nun da, 22 milyon 500 milyon TL'si bedelsiz kaynaklardan karşılanmak için yaptığı hisse senedi ihracı başvurusu onaylandı.

Referans


Geri Dön