18 / 04 / 2024

BİM-FED yeni yönetim kuruluyla devam edecek!

BİM-FED yeni yönetim kuruluyla devam edecek!

BİM-FED. 4'uncü döneminde sektörün geleceğini kurgulayacak. Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (BİM-FED), 7 Şubat Cumartesi Günü Wyndham Otel'de düzenlediği kahvaltılı toplantısında yeni yönetim kurulu ile bir araya geldi.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından toplantının açılış konuşmasını yapan BİMFED Genel Başkanı Mustafa Şahin, yeni yönetimleri ve anlayışları ile yolarlına daha güçlü devam edeceklerini belirterek, değişen dünya ekonomik anlayışında Turk inşaat sektör temsilcileri olarak kendilerinin de rol alacaklarını ve bu konuda önemli projeler hazırlayacaklarını ifade etti. 


Şahin; " Ekonomimizin ve istihdamın lideri olan inşaat sektörünün Türkiye'ye katkılarını arttırmayı hedefleyen BİM-FED, 4'üncü çalışma döneminde mesaisini şirket ortaklıkları kurulmasına ve bu ortaklıklara iş imkanlarının sağlanmasına yoğunlaştıracak. Günümüz rekabet ortamında şirketler kendi kaynakları ile belli bir ölçüde ilerleme sağlayabilirler. 

Acımasız rekabetin yaşandığı iş dünyasında şirketler yeni kaynak sağlamayı öğrenmek zorundadırlar. Yeni kaynak sağlamanın en kolay ve hızlı yolu kendi kaynaklarını, başkalarının kaynaklarıyla birleştirmek. yani sermaye birlikteliklerine gitmektir. Küçük ve Orta Ölçekli Müteahhitlik sektörü olarak gerek parasal, gerekse bilgi paylaşımı ile rekabet avantajlarımızı geliştirmek zorundayız. 


Şirket birlikteliklerini zorunlu kılan bir başka konu da ülkemizde başlatılan kentsel dönüşüm projesidir. Başlatılan kentsel dönüşüm projesi ile Türkiye'de 20 yılda yaklaşık 7 milyon konutun yemlenmesi öngörülmektedir. Kentsel dönüşüm projesi Türk İnşaat sektörü için büyük bir fırsattır. 

Bu fırsattan güçlü bir yapı ve sermayeye sahip olanlar faydalanabilecektir. 


BİM-FED federasyon ve sektör olarak çalışma tarzı ile sektör şirket lerinin yeniden yapılandırılması gerekliliğinin bilincinde olarak, başta yönetim kurulu üyeleri arasında olmak üzere sektörümüzde sermaye birliktelikleri oluşturulması amacıyla çalışmalar yürütecektir. 

Sektörümüzün Türk ekonomisine katkılarının ve küresel sermayelere karşı rekabet gücünün arttırılmasını amaçlayan bu çalışma ile BİMFED. Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli Müteahhitlik sektörünün geleceğini de kurgulamayı dan toplantı sona erdi. 


BİM-FED 4'üncü dönem Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Genel Başkan Mustafa Şahin. Genel Sekreter Abbas Demirbaş. Genel Başkan Yardımcıları; Baki çelen. 

İbrahim Buğdaycı. Suat Alp. 

Cafer Acar. Genel Muhasip M. 

Nuri Kaya. Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Çabuk. 

Yönetim Kurulu Üyeleri; Vildan Orhan Altınel. Eyüp Yılmaz. 

Yunus Ozdogan. Hasan Bozkul, Alı Memioğlu. Adem Yılmaz. 

Mehmet Nazlı. Özgür Gökdemir. İlyas Şirin. Kenan Uzun. Süleyman Tamkoç. 

Tuncer Öztürk, Serhat Ozdemir. 

Emre Ekinci. Mustafa Serhat Damar. Yusuf Aykaç. Mehmet Halis Yama. Mustafa Şimşek. 

Kadir Temizgul. Süreyya Karataş. Musa Arslan. Erdal Güngör. Fatih Yılmaz, Gökmen Yüzbaşıoglu. Saffet Murat Kılıçer. Murat Güleç. Emrah Kaymak. Coşkun Palalı. Erkan Bek. Alpay Aslan. Şahın Karakoyun. Murat Ozsumbul. 

Tuncay Tekay. Bestami Gündüz. İrfan Yay. Murat Canbaz. Danışman; Gökhan Dolu ve Av. Eren Turan. 

hedeflemektedir. 


Yedigün Gazetesi


Geri Dön