24 / 04 / 2024

BİM her gün bir market açıp 2 bin ek istihdam yaratacak

BİM her gün bir market açıp 2 bin ek istihdam yaratacak

Geçen yıl cirosunu yüzde 24 artışla 6.5 milyar liraya çıkaran BİM pazar lideri oldu. Firma bu yıl 350'nin üzerine market açıp yaklaşık 2 bin kişiye ek istihdam sağlayacak



Dünyanın en hızlı büyüyen 8'inci perakendecisi ünvanına sahip indirim hipermarketleri zinciri BİM, bu yıl 200 milyon lira yatırımla 350 market daha açıp ek 2 bin kişilik istihdam sağlayacak. BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu, BİM'in 2010'da cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 24 artırarak, 6 milyar 574 milyon liraya çıktığını belirterek, 'Bu da BİM'i, ilk defa pazar liderliğine ulaştırdı. Geçen yıl sektörün ikinci büyük oyuncusu olan BİM, bu yıl sektörün bir numarası haline geldi' dedi. Gıda perakendesinde büyümenin yüzde 2, gıda dışında ise yüzde 8 olduğunu belirten Dortluoğlu, 'Net krda yüzde 15.4'lük bir artış gerçekleşti ve 245 milyon lira net kara ve yüzde 3.7 oranında net kar marjına ulaştık. Bizim büyümemiz tamamen organik olarak gerçekleşti, satın alma veya birleşme yapmadık' dedi. BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç ise genel seçimlerle ilgili konuştu. Aykaç, 'Seçimlerde mevcut konjonktürün çok değişeceğini düşünmüyorum. Hükümetin 'seçim ekonomisi uygulamayacağım' demesini de çok olumlu buluyorum. Geçmişte bunun çok sıkıntılarını yaşadık. 2011 yılı ana hedefimiz; istikrarlı büyümeye devam etmek' dedi.

Fas'a 40 mağaza
Fas'ta yıl sonuna kadar 40 yeni mağaza daha açarak sayıyı 84'e çıkaracaklarını anlatan Dortluoğlu, Fas dışında Suudi Arabistan pazarında araştırma yürüttüklerini ve yerel bir grupla ön anlaşma yaptıklarını anlattı. Dortluoğlu, 'Suudi Arabistan pazarına yönelik çalışmalar olumlu sonuçlanırsa, 3 ay içinde nihai bir ortaklık anlaşması imzalama düşüncemiz var. Fas'ta olumsuz bir durum yok' dedi.
Sabah


Geri Dön