29 / 03 / 2024

Bim market zinciri kuruyor!

Bim market zinciri kuruyor!

Türkiye'de 4 bin 395 şube ile indirimli marketler zincirinin lideri olan BİM, yeni bir atak yapmaya hazırlanıyor. BİM yönetimi, File markası altında yeni bir zincir kurmak için İcra Kurulu'na yetki verdi.




Türkiye'de 4 bin 395 şube ile indirimli marketler zincirinin lideri olan BİM, yeni bir atak yapmaya hazırlanıyor. BİM yönetimi, File markası altında yeni bir zincir kurmak için İcra Kurulu'na yetki verdi. Türkiye'de halihazırda indirimli marketler sektöründe zincir olarak faaliyet gösteren 13 bine yakın şube bulunduğu tahmin ediliyor.


Konuyla ilgili olarak BİM'den yapılan açıklamaya göre, FİLE markası altında yeni bir perakende modelinin tasarlanması, denenmesi ve gerektiğinde uygulamaya geçirilmesi için şirketin İcra Kurulu'na yetki verildi.


Açıklamada, şirketin Yönetim Kurulu'nun 10 Eylül 2014 tarihinde perakende sektöründe faaliyet gösteren şirketin mevcut modelinin yanı sıra farklı bir modelin uygulanabilirliği hususunda yapılan araştırma çalışmasını değerlendirdiği aktarılarak, "Nihayetinde FİLE markası altında yeni bir perakende modelinin tasarlanması, denenmesi ve gerektiğinde uygulamaya geçirilmesi için tüm çalışmaları yapmak üzere şirketin İcra Kurulu'nun yetkilendirilmesine karar verilmiştir" denildi.



İNDİRİMLİ MARKETLER ZİNCİRİNİN ÖNCÜSÜ

BİM, 'discount market' olarak bilinen indirimli market zincirinin Türkiye'deki öncüsü konumunda bulunuyor.  1995 yılında 21 şube ile faaliyete geçen firma 2013 yılı sonunda 4 bin şubeyi geçti. Şirketin halihazırda 4 bin 395 şubesi bulunuyor. BİM'in Türkiye'nin yanında Mısır ve Fas'ta da şubeleri bulunuyor. Yüzde 69'u halka açık olan şirketin diğer büyük ortağı ise Topbaş Ailesi.




Hürriyet


Geri Dön