16 / 04 / 2024

Bimeks 2. Teknoport mağazasını Metrocity'de açtı

Bimeks 2. Teknoport mağazasını Metrocity'de açtı

Bimeks, ikinci Teknoport mağazasını Metrocity Alışveriş Merkezi'nde açtı. Genel Müdür Arif Bayraktar bu yıl 17.5 milyon dolar yatırımla 350 kişiye daha istihdam sağlayacaklarını açıkladı



Bimeks'in Türkiye genelinde açtığı 28. mağazası Teknoport konsepti ile Metrocity Alışveriş Merkezi'nde hizmete girdi. 4 bin metrekare alana sahip mağazada teknoloji ve elektronik ürünlerin yanı sıra oyuncak, müzik, kitap ve kişisel bakım ürünleri de satışa sunuldu. Mağazada müşterilerilerin kahve molası verebileceği kafe ile alışveriş sırasında çocuklarını bakıcılara teslim edebilecekleri çocuk oyun odası da bulunuyor. Mağaza'nın AVM içinde açılan ilk teknoport olma özelliği taşıdığını kaydeden Bimeks Genel Müdür Arif Bayraktar, "Teknoloji ürünlerinde bizim kadar çeşit taşıyan başka bir rakibimiz yok. Bu konuda çok iddialıyız, mağazamızda 10 binin üzerinde değişik ürün çeşidi bulunuyor" dedi.

Lider markalara özel alan

Sektörün lider markalarına özel mağaza içerisinde ilk kez ayrı yerler ayırdıklarını belirten Bayraktar, "Dünya markalarının kendine ait tanıtım ve satış alanları oluşturduk. Hem marka odaklı alışveriş yapan müşterilerimize ürünleri daha rahat incelemeleri için kolaylık sağlıyoruz, hem de firmalar ürünlerini daha iyi şekilde tanıtıyor. Şirketler ve müşterilerimiz bu uygulamadan çok memnun" dedi.

250 kişiye istihdam

Krize rağmen yatırımlarına ara vermeden devam ettiklerini kaydeden Bayraktar, üçüncü Teknoport mağazasını Eylül sonunda NeoMarine Pendik Alışveriş Merkezi'nde açacaklarını belirterek mağazanın Anadolu yakasındaki ilk Teknoport mağazası olacağını söyledi. Bayraktar, Eylül'de açılacak mağazanın 10 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu ve 250 kişiyi iş olanağı sağlanacağını kaydetti.

İzdihama karşı erken açılış

Medyada çıkan izdiham görüntülerinin yaşanmaması için saat 10'da açılacak olan mağazaya saat 8'den itibaren müşteri almaya başladıklarını belirten Bayraktar, "50'yi aşkın ürünümüzde promosyon var, 2.9 liraya mouse, 499 liraya laptop satıyoruz. Yığılma ve izdihamı önlemek için böyle bir karar aldık" dedi.

Hedef yıl sonunda 33 mağazaya ulaşmak

Şirketlerin ilk çeyrek sonuçlarında sektörün yüzde 40 küçüldüğünü belirten Bayraktar, krize rağmen yatırımlarını sürdürerek 2009 yılı içinde mağaza sayısını 33'e çıkarmayı planladıklarını söyledi. Sektöre uzun vadeli baktıklarını ve ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Bayraktar, "Teknoportlar haricinde AVM'lerde 250 ile 600 metrekare arasında 4 yeni mağaza daha açacağız. Bunlardan ikisi İstanbul'da diğerleri ise  İzmir  ve Ankara'da.. Yıl sonuna kadar 17.5 milyon dolar yatırımla 350 kişiye istihdam yaratacağız"dedi

'Online satışta da söz sahibi olacağız'

İnternet üzerinden satışlara yeni yeni başladıklarını söyleyen Bayraktar, "Onu daha da geliştireceğiz. Alt yapı çalışmalarımız tam bitmedi. Şu an internet üzerinde ürünlerimizi satın alabiliyorsunuz ama yaklaşık iki ay içerisinde alt yapı çalışmalarımızı tamamlayarak bu konuda da çok iddialı bir konuma geleceğiz" diye konuştu.

Sabah


Geri Dön