20 / 04 / 2024

Bimeks, Bilişim 500 listesinde ilk 20'de!

Bimeks, Bilişim 500 listesinde ilk 20'de!

Türkiye bilişim sektörünün referans kaynağı olarak bilinen "İlk 500 Bilişim Şirketi - Bilişim Pazarının Gelişimi, Eğilimler ve Beklentiler" araştırması sonuçları 25 Haziran'da açıklandı.Bimeks, Bilişim 500 listesinde ilk 20'de yer alıyor.



Türkiye bilişim sektörünün referans kaynağı olarak bilinen "İlk 500 Bilişim Şirketi - Bilişim Pazarının Gelişimi, Eğilimler ve Beklentiler" araştırması sonuçları 25 Haziran'da açıklandı. Bilişim Sektörü CEO'larının katılımıyla kârlılık oranları, 2014 hedefleri ve Ar-Ge yatırımları üzerine konuşulan törende 500 şirket arasında ilk 3 sırayı yine telekomünikasyon şirketleri aldı. İnterpromedya’nın bilişim alanında gerçekleştirdiği araştırma olan Bilişim 500, sektörde yapılan tek derecelendirme araştırması olarak biliniyor.


Bimeks'in son dönemde yaptığı Electro World ve Darty satın almaları, özgün franchise modeli BiMİO (Bimeks Mağaza İş Ortaklığı) ve yine kendi geliştirdiği yazılım altyapısı sayesinde e-ticaret ve mağazaları entegre edip Çoklu Kanal Stratejisi'ni gerçek anlamda uygulayabiliyor olması; şirketi sektörde ön plana çıkaran en önemli etkenler olarak görülüyor.


Uluslararası arenada da yükselişte

Diğer yandan, Bimeks'in bu inorganik büyüme stratejisinin; şirketin mali yapısı ve gelecek hedefleri açısından da doğru ve yerinde olduğu, geçtiğimiz aylarda Japonya merkezli Kredi Derecelendirme Kuruluşu JCR ve Uluslararası Marka Değerlendirme Kuruluşu Brand Finance tarafından da teyit edilmişti. JCR, Bimeks'in kredi notlarını "yüksek seviyede yatırım yapılabilir" düzeyine yükseltirken, Brand Finance da Bimeks'in, Türkiye'nin en değerli markaları arasında 11 basamak yükselerek, 61 milyon USD marka değeriyle 67'inci sıraya yükseldiğini açıklamıştı.


Akit 


Geri Dön