29 / 03 / 2024

Bimeks, Electro World Türkiye’yi alarak pazar payını yüzde 18’e çıkaracak!

Bimeks, Electro World Türkiye’yi alarak pazar payını yüzde 18’e çıkaracak!

Electro World Türkiye’yi alan Bimeks, ciroda ve kârlılıkta sıçrama öngörüyor. Bu satın alma, Bimeks’in pazar payını yüzde 18’e çıkaracak ve sektörde ilk 3’e sokacak...





Electro World Türkiye’yi alan Bimeks, ciroda ve kârlılıkta sıçrama öngörüyor. Bu satın alma, Bimeks’in pazar payını yüzde 18’e çıkaracak ve sektörde ilk 3’e sokacak.


İngiliz perakendecilik şirketi Dixons Retail, geçen hafta Electro World mağazalarının Türkiye faaliyetlerini Bimeks’e satacağını açıkladı. Bimeks, Electro World mağazalarının Türkiye faaliyetlerini


6 milyon TL bedelle satın almak için Dixons’a bağlı DSG European Investments Ltd. ile anlaşma imzaladı. Bimeks’ten KAP’a yapılan açıklamada, satın alma bedelinin 2 yılda ve 2 eşit kısımda ödeneceği ifade edildi. Electro World’ün satın alma işlemlerinin tamamlanması ve Rekabet Kurumu’ndan onayın çıkması halinde Bimeks’in mağaza sayısı 82’den 114’e, 44 bin metrekare olan satış alanı ise 85 bin metrekareye çıkacak. Bimeks mağazası bulunan il sayısı ise 49’a yükselecek.


Kârlılık artacak


Electro World’ün Bimeks’e katkısı, bununla sınırlı kalmayacak. Birleşmenin Bimeks’in cirosunu ve kârlılığını ciddi oranda arttırması öngörülüyor. Asıl katkı ise Bimeks’in pazar payına olacak.


Zira birleşme tamamlandığı takdirde Bimeks, yüzde 18 civarında pazar payına ulaşacak ve sektördeki ilk 3 oyuncu arasına girecek.


Sıkıntılı borç yok


Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, Electro World operasyonunu VATAN için değerlendirdi. Electro World’ü büyüme stratejileri ve geleceğe yönelik planları doğrultusunda aldıklarını anlatan Akgiray, satın alma süreci tamamlandığında ciro ve kârlılıkta sıçrama yapacaklarını vurguladı. Onay çıktıktan ve devir bittikten sonraki ilk dönemde bu sıçramanın net olarak görüleceğini kaydeden Akgiray, “Bu satın almanın bizim açımızdan önemli katkıları olacak. Birincisi net varlığı pozitif olan bir şirket alıyoruz. Bu şirketi kendi operasyonumuzla birleştirdiğimizde ciro ve kârlılığımızı sıçratmış olacağız” diye konuştu.


Electro World’ün zarar eden bir operasyon olduğunu bildiklerini ve ona göre masaya oturduklarını da vurgulayan Murat Akgiray, sözlerini şöyle sürdürdü: “Electro World için görüşürken ciddi bir iskonto aldık. Şirketin vadesi geçmiş, sıkıntılı borcu yok. Daha da önemlisi net borcu yok. Kısa vadeli yükümlülükleri ile nakit varlıklarını yan yana koyduğunuzda durum gayet iyi. Biz bu bilançoyu kendi bilançomuza koyduğumuzda çok pozitif katkıları olacak.”


Mağaza tabelalarını değiştirmek için acele etmeyeceğiz


MURAT Akgiray, Electro World markasını 2 yıl kullanma hakları olduğunu anlattı. Akgiray, “Bütün mağazaları zamanla Bimeks’e dönüştüreceğiz ancak bu konuda çok acele etmeyeceğiz. Müşterilerimizin de bu satın almaya alışmasını bekleyeceğiz. Nihayetinde değişim gerçekleşecek ama çok aceleci olmayacağız” diye konuştu.


Beyaz eşyanın ciroda payı artacak


MURAT Akgiray, bu satın almanın rekabet avantajının yanında pazarda daha dominant olmalarını sağlayacağını vurguladı. Akgiray, şöyle devam etti: “Biz 2 yıldır beyaz eşya satmaya başladık. Electro World ise beyaz eşyada çok güçlüydü. Bu bize ekstra bir katkı sağlayacak. Onun gücü sayesinde beyaz eşyanın ciromuzda yüzde 2-3 arasında değişen payı yüzde 8-10’lara kadar çıkacak. Beyaz eşyanın kâr marjı da elektronikten daha iyi. O açıdan da kârlılık oranımızı artıracak.”


İnternetten satışlar satın alma sonrası 49 ile yayılacak


E-ticaret’e çok önem verdiklerine değinen Murat Akgiray, satın almanın bu anlamda da önem taşıdığını belirtti ve şunları söyledi: “Biz bir yere mağaza açmış olmak için gitmiyoruz. Her mağazamız internetten satışlarımız için lojistik destek sağlıyor.


Electro World ile 49 ilde 114 mağazaya ulaşınca 49 ilde internetten satışı yapar hale geleceğiz.” 


Vatan Gazetesi


Geri Dön