28 / 03 / 2024

Bimeks'e geçmeyen Electro World mağazaları kendi markalarını yarattı!

Bimeks'e geçmeyen Electro World mağazaları kendi markalarını yarattı!

Yerli teknoloji mağazası zinciri Bimeks’in geçen yıl satın aldığı Electro World’ün franchise mağazaları şok yarattı. İzmit, Gebze ve Sakarya’daki Electro World şubeleri tabelalarını ‘Electro Point’ olarak değiştirdi...




YERLİ teknoloji mağazası zinciri Bimeks’in geçen yıl satın aldığı Electro World’ün franchise mağazaları şok yarattı. İzmit, Gebze ve Sakarya’daki Electro World şubeleri tabelalarını ‘Electro Point’ olarak değiştirdi. 18 franschise mağazadan sadece 9’u Bimeks’e geçti.


GEÇEN eylülde İngiliz teknoloji mağazası zinciri Electro World’ü satın alan Bimeks’e ‘franchise’ şubeler şok yaşattı. Electro World Türkiye bünyesindeki 18 franchise şubenin 3 tanesi Bimeks çatısı altına girmek istemedi. Ve eski Electro World bayileri kendi markalarını yarattı. Electro World karakterlerini ve logo renklerini kullanan şubeler, isimlerini ‘Electro Point’ olarak değiştirdi. İzmit, Gebze ve Sakarya’daki Electro World mağazası sahibi olan Fatih Müftüoğlu, Bimeks ile anlaşamadıklarını ve ‘Electro Point’i kendi adlarına tescil ettirdiğini söyledi. Bimeks bünyesinde yer almayan franchise şirketler, bundan sonraki süreçte ürün ithalatını anlaştıkları şirketlerle sürdürecek. Başka bir deyişle söz konusu mağazalardan alınan ürünler Bimeks veya Electro World güvencesinde olmayacak. Bu güvenceyi ise Electro Point ve Electronic World mağazaları verecek.


142 MAĞAZAYI GEÇTİ


İngiliz perakende devi Dixons Retail bünyesindeki Electro World, Türkiye’de ilk mağazasını 2007’de açmıştı. Agresif büyüme ve fiyat stratejisiyle şirket, 6 yılda 32 mağazaya ulaşmıştı. Türkiye’den çıkma kararıyla şirket, tüm hisselerini eylülde yerli teknoloji zinciri Bimeks’e 6 milyon liraya satmıştı. Satın alma sonrası Bimeks’in mevcut satış alanı 85 bin metrekareye, mağaza adedi 114’e, faaliyet gösterilen şehir sayısı ise 49’a çıkmıştı. Bimeks, Electro World’ü satın aldıktan 3 ay sonra diğer bir teknoloji mağaza zincir Darty’i satın almıştı. Böylece Darty’nin tüm mağazaları Bimeks bünyesine katılacak ve şirket toplamda 142 mağazaya ulaşacak. Bimeks’in bu hafta açacağı Hakkari şubesiyle ise bu rakam 143’e çıkacak.


5 TANESİ KAPANDI 3’Ü MARKA YARATTI


BİMEKS’ten yapılan açıklamada ise eylülde satın aldıkları Elektro World’ün toplamda 18 franchise mağazası bulunduğu belirtilerek bunlardan 9’unun tabelalarını değiştirerek Bimeks’e geçtiği vurgulandı. Açıklamada 1 tanesinin Electro World olarak çalışmalarına devam ettiği dile getirilirken diğer 8 mağazadan 3’ünün kendi markaları ile yola devam ettiği kaydedildi. 5 mağazanın ise kapandığını bildiren Bimeks bunun nedenini ise şöyle açıkladı: “Franchise’ların hepsinin ayrı ticari kabiliyet, beklenti ve şartları var. Toplantılar ve karşılıklı mutabakat çerçevesinde devam ve ayrılmak konusunda kendi kararlarını verdiler.”



Ahmet Can/Hürriyet


Geri Dön