20 / 04 / 2024

BİM’in mağaza sayısı 4 bin 972’ye yükseldi!

BİM’in mağaza sayısı 4 bin 972’ye yükseldi!

BİM İcra Kurulu Üyesi ve Operasyon Müdürü Aykaç: “BİM olarak yüzde 20 hedefini aşarak yüzde 21 büyüdük. Ciromuzu 17,4 milyar Türk lirasına çıkardık. Yıl sonu itibarı ile BİM’in mağaza sayısı 4 bin 972’ye yükseldi, çalışan sayısı ise 30 bini aştı” dedi.



 BİM İcra Kurulu Üyesi ve Operasyon Müdürü Galip Aykaç, 2015 mali sonuçlarına ilişkin, “BİM olarak yüzde 20 hedefini aşarak yüzde 21 büyüdük. Ciromuzu 17,4 milyar Türk lirasına çıkardık” dedi.


BİM Birleşik Mağazalar A.Ş'nin 2015 yılı mali sonuçları düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşıldı. 


Aykaç, şirketin 2015 yılında yüzde 20 hedefini aşarak yüzde 21 büyüdüğünü, cirosunu 17,4 milyar Türk lirası düzeyine çıkardığını ve verimlilik arttırıcı yöntemler sayesinde önceki yıla göre yüzde 48 karlılık artışı gerçekleştirdiğini kaydetti. 


BİM’in sektörde ve Türkiye ekonomisinde istikrar ve güven unsuru olduğunu vurgulayan Aykaç, “Performansımızın yanı sıra geçen yıl kazandığımız ödüller de bu durumun bizim dışımızdaki sektör ve kamuoyu tarafından da fark edildiğini gösteriyor. Tüketici Güven Endeksi’nde son 3 yıldır birinci şirketiz. En çok insan çalıştıran 3’üncü şirket ödülüne sahibiz” diye konuştu.


SGK’nın En Çok Prim Ödeyen Kuruluşlar Ödülü’nde perakende sektörü birinciliğini ve Türkiye üçüncülüğünü kazandıklarını dile getiren Aykaç, “Dünyaca ünlü danışmanlık firması Deloitte’un ‘2016 Perakende Sektörünün Küresel Güçleri Raporu’nda 153’üncü sırada yer aldık. Ayrıca küresel perakendeciler arasında en hızlı büyüyen 21’inci perakendeci olduk. Hizmet etmeye, tüketiciye ve ekonomiye değer katmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Yeni bir ülke açılımlarını da sürdürdüklerini kaydeden Aykaç, Kuzey Afrika’da bir ülkede çalışmalarına odaklandıklarını belirtti.


BİM İcra Kurulu Üyesi ve Finans Direktörü Haluk Dortluoğlu da BİM’in 2015 performansına ilişkin sayısal verilere değinerek, “2015 yılında BİM, 2 bin 595 yeni çalışana istihdam sağladı ve Türkiye çapında 470 yeni mağaza açtı. Böylelikle yıl sonu itibarı ile BİM’in mağaza sayısı 4 bin 972’ye yükseldi, çalışan sayısı ise 30 bini aştı” dedi.


Dortluoğlu, BİM’in büyümesinde ve müşteri memnuniyetini artırmasında önemli rol oynayan özel markalı ürünlerin satışının ise bir önceki yıla göre yüzde 21,5 artarak 12,2 milyar Türk lirası düzeyine çıktığını söyledi.


Şirketin yeni markası FİLE mağazalarına ilişkin bilgi de veren Dortluoğlu, “Şu an 9 olan mağaza sayısını 2016 yılında 25’e çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.


- “Fas ve Mısır’da büyüme sürüyor"

Fas ve Mısır’da 2016’da da büyümeye devam edeceklerini belirten  Dortluoğlu, “BİM mağaza sayısı şu anda Fas’ta 279, Mısır’da ise 140. 2016 yılında Fas’ta 80, Mısır’da 100 yeni mağaza açma hedefimiz var” bilgisini verdi.


Yurt içinde büyümeye devam edeceklerini belirten Dortluoğlu, “Her gün BİM mağazalarından 3,5 milyon kişi alışveriş yapıyor. Türkiye’de 44 lojistik merkezimiz var. 2016 yılında 5 yeni lojistik merkezi açacağız” açıklamasını yaptı.


Dortluoğlu, 2016 yılında da yüzde 20 oranında bir büyüme öngördüklerini kaydederek, "700 milyon Türk lirası yatırım yaparak altyapımızı güçlendirmeyi ve en az geçen seneki kadar yeni mağaza açarak 3 bin 500 kişiye yeni istihdam sağlamayı hedefliyoruz.  Ayrıca bu süreçte gerek yurt içi, gerekse yurt dışı yatırımlarımızla büyüme planlarımız aynen devam edecek” diye konuştu.


Basın toplantısının sonunda soruları da yanıtlayan Galip Aykaç, yeni nesil kasalara ilişkin, “Kayıtlı ekonomiye geçişin bir parçasıdır yeni nesil kasalar. Yeni nesil kasalarla ilgili yetkililere daha az maliyetli olabileceğini gösteren bir proje sunduk. Belki sadece yazılımların güncellenmesi ile devletin istediği verileri vereceğiz. 8 milyon TL’ye mal olacak bu proje.”


 Aykaç, kar marjlarına ilişkin, "Marjımızın yüksek olmasının nedeni verimlilik. Giderleri minimum seviyeye çekmek için çalışmalar yapıyoruz" ifadesini kullandı. 


Toplantıda ayrıca BİM’in satış öncesi verimlilik arttırmaya yönelik uyguladığı yöntemler sayesinde 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 48 karlılık artışı gerçekleştirdiği açıklandı. 


AA



Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, 2017 yılında yen bir ülkeye yönelik yatırım kararı açıklayabileceklerini; şu andaki çalışmaların yatırım bölgesi olarak Kuzey Afrika'ya işaret ettiğini söyledi.


BİM'in yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Aykaç, "Önümüzdeki yıl yeni bir ülkeye yatırım kararı açıklayabiliriz. Çalışmalarımız o yönde ilerliyor" dedi.

Aykaç, yatırımın bir Kuzey Afrika ülkesine yönelik olup olmayacağı sorusu üzerine ise, "Şu anki çalışmalarımız onu gösteriyor" dedi.


BİM'in mevcut durumda Türkiye'nin yanı sıra Fas ve Mısır'da yatırımları bulunuyor. Şirketin 2015 sonu itibariyle Fas'ta 279, Mısır’da ise 140 mağazası bulunuyor.


Hürriyet 



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Perakende devi BİM, 2016'ya hızlı girdi. 700 milyon liralık yatırım planlayan şirket, 600 mağaza açıp 3 bin 500 kişiye iş sağlayacak. BİM, Fas ve Mısır başta olmak üzere yurtdışında büyüyecek

Geçen yılı 30 bin 252 çalışan, yüzde 48'lik büyüme ve 17.4 milyar liralık ciroyla kapatan perakende zinciri BİM'deki fiyat artışı, Türkiye enflasyon oranının altında kaldı. BİM'de yüzde 9.4 olarak gerçekleşen ürün fiyatlarındaki artış, bazı marketlerde yüzde 400'lere varan kâr marjına göre yüzde 3.3 kârlılık anlamına geliyor. 2015 mali sonuçlarını ve bu yılki hedeflerini açıklayan BİM geçen yıl yüzde 21 büyüdü. 2 bin 595 kişiye yeni iş sağlayan şirketin çalışan sayısı 30 bini aştı. Mağaza sayısı ise 5 bine yaklaştı. Geçen yıl 500 milyon lira yatırım yapan şirket, bu yıl ise 700 milyon liralık yatırım hedefliyor. BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, şirketin geçen yılbaşında açıkladığı yüzde 20 büyüme hedefini gerçekleştirdiğini, bu yılki bilançosunda en dikkate değer gelişmenin ise yüzde 48 artışla kârlılık alanında yaşandığına dikkat çekti. 


FAS VE MISIR'DA BÜYÜYECEK 

Aykaç, "Tüketici Güven Endeksi'nde son 3 yıldır birinci şirketiz. En çok insan çalıştıran 3'üncü şirket ödülüne sahibiz" diye konuştu. Aykaç, Fas ve Mısır'da da mağazaları olduğunu belirterek, bu ülkelere olan yatırımlarının artacağını açıkladı. Fas ve Mısır'daki yerel üreticilerle daha çok çalışmayı planladıklarını da vurgulayan Aykaç, "Oradaki ürünleri burada, buradakil 


HAZIR YEMEKLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR VAR

BİM geçen yıl 2 bin 595 kişiye istihdam sağladı. Türkiye'de 470 mağaza açtı. Galip Aykaç, hazır yemek ürünleriyle ilgili deneme satışlarına başladıklarını söyledi. Aykaç, "Bulgur pilavından tas kebabına kadar birçok ürün olacak" dedi.


3 BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu, fiyatları düşük tuttuklarını, temel gıda ve tüketim maddelerinde iki yıldır fiyatın değişmediğine vurgu yaptı. BİM'in yıl sonu itibarıyla mağaza sayısı 4 bin 972'ye yükseldi, çalışan sayısı da 30 bini aştı. Bu yıl en az 600 mağaza açılması ve 3 bin 500 kişiye istihdam sağlanması planlandı. BİM'in yurtdışı mağazaları da artış gösterirken, 2015'te mağaza sayısı Fas'ta 279, Mısır'da ise 140'a ulaştı. Şirketin 2015 net kârlılık oranı yüzde 3.3 olarak gerçekleşti. 


Sabah



Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


BİM Birleşik Mağazalar A.Ş (BİM) geçen yıl yüzde 21 büyüme ile cirosunu 17,4 milyar TL düzeyine çıkardı. 2015’te 401 milyon TL yeni yatırım yapan firma 2 bin 595 kişiye yeni iş sağladı. Böylece BİM’in çalışan sayısı 30 bini aşarken, mağaza sayısı ise 4.972’ye çıktı. BİM’in 2015 yılı mali sonuçlarının açıklandığı basın toplantısı BİM İcra Kurulu Üyeleri Galip Aykaç ve Haluk Dortluoğlu’ nun katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıda verilen bilgilere göre firma geçen yıl kârlılığını bir önceki yıla göre yüzde 48 artırdı. 


HAZIR YEMEK SATACAK 

2016’da organik büyümeye devam edeceklerini ifade eden Aykaç, “Mağazalarımızdaki ürün çeşitlerimizi de artırmayı sürdüreceğiz. Örneğin çalıştığı için yemek yapmaya fırsat bulamayan hanımlar için taze hazır gıda satışına başlıyoruz. Nohutlu pilavdan, tas kebabına, çorbadan böreğe 27 çeşit ürün olacak” dedi.


Bu yıl 600 mağaza açacak

2016’da 700 milyon TL yatırım yaparak 600 yeni mağaza açıp yüzde 20 büyüyeceklerini dile getiren, bu yıl 5 yeni bölgede merkez açacaklarına dikkat çeken Dortluoğlu, bu yıl 15 yeni File mağazası açacaklarını ve 3 bin 500 kişiyi daha işe alacaklarını söyledi. Dortluoğlu, 2016’da Fas’ta 80, Mısır’da ise 100 yeni mağaza açma planları olduğunu açıkladı.


Akşam 



Haber Star'da şu şekilde yer aldı;


Türkiye’nin en büyük perakende market zinciri BİM, bu yıl yatırım atağına kalktı. Toplamda 600 yeni mağaza açmayı planlayan BİM, 3 bin 500 kişiye de yeni istihdam sağlayacak. BİM’in yıllık değerlendirme toplantısında konuşan BİM İcra Kurulu Üyesi ve Finans Direktörü Haluk Dortluoğlu, bu yıl 700 milyon lira yatırım yapacaklarını da açıkladı. Dortluoğlu “Her gün BİM mağazalarından 3.5 milyon kişi alışveriş yapıyor. Türkiye’de 44 lojistik merkezimiz var. 2016 yılında 5 yeni lojistik merkezi açacağız” dedi. 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 21 büyüme kaydettiklerini söyleyen Dortluoğlu “2015 yılında BİM, 2 bin 595 yeni çalışana istihdam sağladı ve Türkiye çapında 470 yeni mağaza açtı. Böylelikle yıl sonu itibarı ile BİM’in mağaza sayısı 4 bin 972’ye yükseldi, çalışan sayısı ise 30 bini aştı” diye konuştu.


AFRİKA’DA YATIRIM SİNYALİ      

BİM  İcra  Kurulu Üyesi ve Operasyon Müdürü Galip Aykaç ise 2015 yılında 17.5 milyar lira ciro elde ettiklerini belirterek, 2016 yılında da yüzde 20 civarında büyüme hedeflediklerini söyledi. Aykaç, 2017’de yeni bir ülkeye yönelik yatırım kararı açıklayabileceklerini, şu andaki çalışmaların yatırım bölgesi olarak Kuzey Afrika’yı işaret ettiğini söyledi. BİM’in sektörde ve Türkiye ekonomisinde istikrar ve güven unsuru olduğunu vurgulayan Aykaç “Performansımızın yanı sıra geçen yıl kazandığımız ödüller de bu durumun bizim dışımızdaki sektör ve kamuoyu tarafından da fark edildiğini gösteriyor. En çok insan çalıştıran 3’üncü şirket ödülüne sahibiz” diye konuştu.    


BİMCELL 1 MİLYONU AŞTI

BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dotluoğlu (solda) BİMCELL abone sayısının şubat sonu itibariyle 1 milyonu aştığını belirtti.


MISIR VE FAS’A 180 YENİ MAĞAZA

YURTDIŞI yatırımlarına da devam edeceklerini söyleyen Haluk Dortluoğlu, Mısır ve Fas’ın en büyük pazarları olduğunun altını çizdi. Yeni yılda bu iki pazarda hedef büyüttüklerini ifade eden Dortluoğlu “BİM mağaza sayısı şu anda Fas’ta 279, Mısır’da ise 140. 2016 yılında Fas’ta 80, Mısır’da 100 yeni mağaza açma hedefimiz var” dedi. Şirketin yeni markası FİLE mağazalarına ilişkin bilgi de veren Dortluoğlu “Şu an 9 olan mağaza sayısını 2016 yılında 25’e çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Dortluoğlu, BİM’in büyümesinde ve müşteri memnuniyetini artırmasında önemli rol oynayan özel markalı ürünlerin satışının ise bir önceki yıla göre yüzde 21.5 artarak 12.2 milyar lira düzeyine çıktığını söyledi.


Star 



Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı;


BİM Birleşik Mağazalar, 2015 yılında yüzde 21 büyüme ile 17.4 milyar TL ciro gerçekleştirdi. 2015'te 2 bin 595 kişiye yeni iş sağlayan perakendeci şirketin çalışan sayısı 30 bini aşarken, mağaza sayıları 5 bine yaklaştı. BİM, bu yıl da 3 bin 500 kişiyi işe almayı planlıyor. BİM'in yurt dışı mağazaları da artış gösterirken, Fas'ta 279, Mısır'da ise 140 mağazaya ulaştı. Düzenlenen toplantıda konuşan BİM İcra Kurulu Üyesi ve Operasyon Müdürü Galip Aykaç, 2015 mali sonuçlarına ilişkin, yüzde 20 olan hedeflerini aştıklarını söyleyerek, bilançolarındaki en dikkate değer gelişmenin ise yüzde 48 artışla kârlılık alanında yaşandığını vurguladı. BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu ise, BİM'in temel gıda maddeleri ile ilgili 2 yıldır değişmeyen fiyatları hakkında, şunları söyledi: "BİM'in büyümesinin en temel nedeni, müşterileri ile arasında kurduğu karşılıklı güvene dayanan benzersiz ilişkidir. 2016'da da yüzde 20 oranında bir büyüme öngörüyoruz. En az geçen seneki kadar yeni mağaza açarak 3 bin 500 kişiye yeni istihdam sağlamayı hedefliyoruz."



Takvim 


Geri Dön