23 / 04 / 2024

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi yüzde 2,2 arttı!

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi yüzde 2,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ikinci üç aylık dönemine ilişkin BİME sonuçlarını açıkladı.Endeks yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2 arttı.



Bina İnşaatı Maliyet Endeksi (BİME), bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2 artış kaydetti.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ikinci üç aylık dönemine ilişkin BİME sonuçlarını açıkladı.


Buna göre, ikinci çeyrekte BİME, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,4 ve dört çeyrek ortalamalarına göre ise yüzde 6 artış gösterdi.


BİME'de 2016 yılı ikinci çeyreğinde işçilik endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,1, malzeme endeksi ise yüzde 1,5 arttı. Geçen yılın aynı çeyreğine göre işçilik endeksi yüzde 12,1, malzeme endeksi ise yüzde 4,7 yükseldi. 


AA


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ikinci üç aylık dönemine ilişkin Bina İnşaatı Maliyet Endeksi (BİME) sonuçlarını açıkladı. Buna göre, ikinci çeyrekte BİME, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,4 ve dört çeyrek ortalamalarına göre ise yüzde 6 artış gösterdi.

Dünya


Haber Korkusuz'da şöyle yer aldı;

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı 2'inci çeyrek  Bina İnşaatı Maliyet Endeksi ni açıkladı. Buna göre; bina inşaatı maliyet endeksi İBİME), Nısan-MayısHaziran aylarını kapsayan 2016 yılı ikinci çeyreğinde, toplamda bir önceki çeyreğe göre yüzde 2.2, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6.4 ve dört çeyrek ortalamalarına göre yüzde 6.0 arttı. BİME'de 2016 yılı ikinci çeyreğinde isçilik endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 4.1, malzeme endeksi ise yüzde 1.S arttı. Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre isçilik endeksi yüzde 12.1 ve malzeme endeksi yüzde 4.7 arttı. 


Korkusuz




Haber YeniBirlik Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Türkiye istatistik Kurumu'nun (TÜİK), bu yılın ikinci üç aylık dönemine ilişkin Bina inşaatı Maliyet Endeksi (BİME) sonuçlarına göre, ikinci çeyrekte BİME, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,2, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,4 ve dört çeyrek ortalamalarına göre ise yüzde 6 artış gösterdi. Endekste bir önceki çeyrek döneme göre artış yüzde 4,1, malzeme endeksinde ise yüzde 1,5 seviyesinde gerçekleşti.



YeniBirlik



Geri Dön