25 / 04 / 2024

Bina ortak karar protokol dilekçesi!

Bina ortak karar protokol dilekçesi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli olarak ilan edilen yapılar yıkılarak yok ediliyor. Yıkılan yapı sahiplerinin, yeniden bir yapı yapmak istemesi durumunda bina ortak karar protokol dilekçesi ile başvuruda bulunmaları gerekiyor...



Bina ortak karar protokol dilekçesi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli olarak ilan edilen yapılar yıkılarak yok ediliyor. Yıkımı yapılan binanın yer aldığı arsa sahibini burada yeni bir bina yaptırmak istemesi durumunda, bina ortak karar protokolünü hazırlaması ve bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor.


İlgili Tapu Müdürlüğünden tüm kat maliklerine Bakanlık Resmi Yazısı iletilir. Resmi yazısının size tebligatı ile 15 gün içinde İlgili Bakanlık İl Müdürlüğüne Rapor için itiraz hakkınız da bulunuyor. 


Resmi yazının size tebliğinden sonra binanız Riskli ise 60 gün içinde bina maliklerinin en az 2/3 (tapu hisse) çoğunluğu ile Bina Ortak Karar Protokolü hazırlanıp imza altına alınıyor. 



Bina ortak karar protokol dilekçe örneği:


 ..../.../201.. 

T.C. 

………………. VALİLİĞİ 

İL ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ALT YAPI ve KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’ NE


KONU : Bina Ortak Karar Protokolü


………….. ili, ……….. ilçesi, ………… mah., ………. cad., ……… sok, No:……, 

……………… Apartmanı, …….. Pafta, …….. Ada, ……… Parsel sayılı yerde bulunan binamız için Deprem Risk Raporunu Bakanlığınızca Lisanslandırılmış ……………………………………’ne hazırlatıp Onay için müdürlüğünüze sunulmuştur. Söz konusu Deprem Risk raporu Müdürlüğünüzce onaylanmış ve Onay yazısı tarafımıza tebliğ olunmuştur. Onaylanmış Deprem 

Risk Raporu çerçevesinde; Binamızda kanuni en az 2/3 çoğunluğu gösteren Bina Ortak Karar Protokolü ektedir. Bilgilerinize arz ederiz. 


Saygılarımızla;


Ad Soyad 

İmza


EKİ :

Deprem Risk Raporu



İLETİŞİM :

Adres :



Bina ortak karar protokolü nedir?



Geri Dön